Tylna półka...
Napisany 18 grudnia 2006 - 19:42
Napisany 18 grudnia 2006 - 20:06
jak zdemontować tylna półkę? gdzieś mi sie blokuje roleta (słychać piknięcie ale roleta nie rusza z miejsca), musze ją wyjąć i poogladac
pzdr
Napisany 18 grudnia 2006 - 22:11
U znajomego sprzedawce , który prowadzi sprzedaż tylko i wyłącznie części do OPEL nowe, taka roleta kompletna u niego kosztuje w granicach 700 a ja :shock: .W moim mieście znajomy sprowadził Vauxhala ome na częsci i odsprzedał mi za 150 z tylną półką. a na allegro chcą min.300.Także trudno mi określić.Tymbardziej , ze sie zdziwiłem ze to tak łatwo uszkodzić.Uwazam , ze moze byc ciężko zakupić wpełni sprawną jeśli każdy tak szanuje

Demontaż zaczynamy od :
1.Trzy lub cztery śróbki od dołu półki czyli od strony bagażnika.
2.Składamy tylne oparcia i demontujemy narożniki oparć.
3.ściągamy zagłówki i ich prowadnice.
Tam jeszcze jakieś 3 zatyczki na ścianie za oparciami.
Troszke więcej siły i powoli ma wyjść a potem demontaż prosty.
Stara roleta jest u mnie cała sobie lezy i sie zastanawiam czy szukać na uszkodzoną kupca bo gdy tera pierun szczeli silnik i co? :shock: znowu kompletna roleta??
Napisany 20 grudnia 2006 - 03:21
Napisany 21 grudnia 2006 - 21:47
Napisany 21 grudnia 2006 - 23:33
Demontaż zaczynamy od :
1.Trzy lub cztery śróbki od dołu półki czyli od strony bagażnika.
2.Składamy tylne oparcia i demontujemy narożniki oparć.
3.ściągamy zagłówki i ich prowadnice.
Tam jeszcze jakieś 3 zatyczki na ścianie za oparciami.
Troszke więcej siły i powoli ma wyjść a potem demontaż prosty.
maatohewetbi tak jak pisze Siwy99 :mrgreen:
I naprawdę cierpliwości i siły :yes_yes:
Sam się do tego zabierałem 3 razy i kupa... :razz: ale jak się wkurzę to ją wydrę

PS. Ten otwór na środku to chyba jest na pas dla pasażera tylnej sofki :razz: Przynajmniej u mnie tak jest fotka
Pozdrawiam :mrgreen:
Napisany 15 kwietnia 2007 - 11:43
A więc wracam wyrwać chwasta. :bud:
Napisany 15 kwietnia 2007 - 12:11

Napisany 15 kwietnia 2007 - 12:19
Zależy o którym otworze on mówi. Czy o takim duzym podłużnym czy o małym z przodu półki.?Ten otwór na środku to chyba jest na pas dla pasażera tylnej sofki
Może chodzi mu taki ten duzy podłużny otwór w którym powinna byc taka siateczka do wwiewu powietrza.
Napisany 15 kwietnia 2007 - 17:42
Nie wiem co było przyczyną klikania a raczej brakiem pracy silnika bo klikał przekaźnik co jest normalne ale gdy poskładałem zaczeło działać tylko że przy składaniu rolety tzn. gdy już sie złożyła silnik nie przerywał pracy tylko jeszcze przez 0,5 sec. szarpał po zębach.
Zrozumiałem że po latach eksploatacji poprostu troche sie starły na najsłabszej zębatce czyli na tej z tworzywa sztucznego i zastanawiałem sie czy jest jakaś regulacja czasu pracy w czarnej skrzyneczce z przekaźnikami która mieści sie przy silniku.
Niestety nie było regulacji i wymyśliłem że trzeba zbliżyć zęby od silniczka do koła zębatego z twożywa. Niestety tu też nie było żadnej regulacji więć poluzowałem śruby na łączeniu silnika z obudową kół zębatych i wygrzebałem jakąś miedzianą podkładke obciołem ją na 2-części i jedną nieco sklepałem po czym wcisnołem ją tak żeby silnik był pod minimalnym kątem żeby docisnąć zęby silnika do koła żebatego i teraz działa.
zapodaje fotke ale marna jest bo zapomniałem zrobić przed złożeniem a potem nie chciało mi sie ponownie rozbierać.

[Edit-Waldemarz] - Poprawiono wstawienie fotki.
Napisany 15 kwietnia 2007 - 20:38
Napisany 16 kwietnia 2007 - 20:42
http://cgi.ebay.co.u...:MEUS:IT&ih=007
VW Passat 1.9 TDI '04 Kombi.
Napisany 07 maja 2007 - 18:03

http://cgi.ebay.co.u...:MEUS:IT&ih=007
VW Passat 1.9 TDI '04 Kombi.
Napisany 03 czerwca 2009 - 17:05
Napisany 16 sierpnia 2009 - 15:54

Napisany 26 września 2009 - 20:55
S
U znajomego sprzedawce , który prowadzi sprzedaż tylko i wyłącznie części do OPEL nowe, taka roleta kompletna u niego kosztuje w granicach 700 a ja :shock: .W moim mieście znajomy sprowadził Vauxhala ome na częsci i odsprzedał mi za 150 z tylną półką. a na allegro chcą min.300.
Ale to jak się kupuje "kompletną roletę" to można jakoś w prosty sposób podmienić, czy też trzeba rwać całą półkę?
No bo przecież ta roleta gdzieś tam się chowa. Chyba można się do niej dobrać od spodu, od bagażnika, bo ona chyba jest pod tym czarnym plastikiem?
Napisany 26 września 2009 - 22:20
Ale to jak się kupuje "kompletną roletę" to można jakoś w prosty sposób podmienić, czy też trzeba rwać całą półkę?
No bo przecież ta roleta gdzieś tam się chowa. Chyba można się do niej dobrać od spodu, od bagażnika, bo ona chyba jest pod tym czarnym plastikiem?
nie dostaniesz sie do rolety od bagaznika , pomiedzy pulka a bagaznikiem jest blacha trzeba wyjac cala pulke
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 26 maja 2010 - 19:48
Czesc, jesli ktos bedzie mial problem z roleta, a w zasadzie jej wyjeciem i zalozeniem oraz najczestsza przyczyna jej niedzialania - prosze pisac na prv. Dwukrotnie juz ja rozbieralem i skladalem wiec wiem o co tam chodzi. Zacinanie sie itd.. to nie wina silniczka... Pozdrawiam.
ja mam problem ;d hehe zaglądałem do niej dzisiaj i tak jak włączam jest takie pykniecie
patrze tam i to ramię metalowe jest wygięte czym to moze byc spowodowane i jeszcze jedno czy idzie te ramiona odkrecic nie chce półki zdejmować wogole czy oplaca sie to robic ?
http://img171.images...s/i/roleta.jpg/ link
Napisany 27 maja 2010 - 09:26
Kolego Siwy99 chyba Twój znajomy elektryk sie troche pomylił. Właśnie walczę z elektrycznymi szybami na tył mojej omci. Z tyłu miałem ręczne wajchowanie a teraz robie elektryczne. Też myślałem, że zamienię tylko przewody w tylnych drzwiach i będzie po robocie. Niestety musze dokładać 3 przewody od sterowania plus zasilanie i mase od przednich drzwi do tylnich lewych i prawych. Miałem się już poddać ale myślę, że dam radę i bawię się z tym dalej.