Witam wszystkich OmegoManiaków
Przejrzałem forum w poszukiwaniu podobnych tematów, ale może przy 3.0 V6 X30XE (211 KM) jest inaczej?
Jeśli ktoś wie, jak sprawdzić poziom oleju w automatycznej skrzyni biegów przy silniku 3.0 V6 X30XE (211 KM)? serdecznie proszę o odpowiedź.
Oglądałem silnik w góry z dołu i nie widzę żadnego bagnetu ni nic podobnego.
Pomóżcie proszę.
Serdecznie pozdrawiam
Rafał

jak sprawdzić poziom oleju w automacie 3.0 V6
Rozpoczęte przez
Deren
, 05 maj 2009, 08:43
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 05 maja 2009 - 08:43
Napisany 05 maja 2009 - 08:48
za słabo szukałeś
wszystkie ASB przy omach mają tak samo jest korek przez który wlewa się olej i sparwdza poziom.
wszystkie ASB przy omach mają tak samo jest korek przez który wlewa się olej i sparwdza poziom.
Napisany 09 maja 2009 - 18:01
Mianowicie wjedz na Kanał,odkrec korek przy skrzyni,na odpalonym silniku,niech chodzi na wolnych obrotach (NIE GAZUJ)i jesli nic nie spłynie to masz mało,zbyt niski stan,nastepnie wez jakas pompke wlej do niej oleju i dolewaj az zacznie ci wypływac przez korek,przeleje sie...i wtedy masz stan taki jak powinien byc..zakrecasz korek i ok.
Napisany 09 maja 2009 - 18:27
o ile dobrze pamiętam to trzeba jeszcze wrzucić na D (noga na hamulcu) i dopiero odkręcić korek bo na samych wolnych obrotach to zliterek wywali w kanałna odpalonym silniku,niech chodzi na wolnych obrotach (NIE GAZUJ)i
Napisany 09 maja 2009 - 21:27
Tak na marginesie ..mi jakos nic nie wywaliło...zaczłą wyplywac jak był stan....a sama praca silnika na wolnych obrotach,powoduje iz pompa (hydraulika skrzyni ) tłoczy olej....wiec poco wciskac hamulec na wrzucomym d???
Napisany 10 maja 2009 - 22:14
http://forum.omegakl...ead.php?t=22615
Specjalnie pod względem powtarzających się pytań napisałem poradę, więc kolejne pytania o sprawdzenie poziomu oleju będą zamykane.
Specjalnie pod względem powtarzających się pytań napisałem poradę, więc kolejne pytania o sprawdzenie poziomu oleju będą zamykane.