Przerywa szarpie na LPG PORADA WITAMINA
Napisany 26 kwietnia 2009 - 19:52
Stąd przerywania i szarpania na LPG, sprawdziłem cewkę przy diagnostyce komputerowej i wszystko gra , iskra na wszystkich świecach taka sama.
Napisany 26 kwietnia 2009 - 21:04
Jeżeli ktoś założył Ci zły "map sensor" to czemu masz pretensję do forum
Witam, szarpało i przerywało mi na LPG , naczytałem się bzdur ta tym forum o kablach i przewodach więc wymieniłem i nadal to samo,pojechałem na diagnostykę i 0 błędów
nikt nie ma szklanej kuli żeby zobaczyć co w twoim silniku jest nie tak i co zainstalowano !
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 27 kwietnia 2009 - 07:32
Następnym razem, zanim zaczniesz psioczyć na forum - bądz tak dobry i zastanów sie, czy aby czasem nie przesadzasz.
ps. proponuje nie kontynuować tego wątku pobocznego. JEsli jest coś do dodania w TEMACIE sensora, LPG to prosze bardzo.
Napisany 03 maja 2009 - 19:45
Napisany 19 maja 2009 - 22:25
Nie wiem do czego podłączona jest reszta wężyków od Map sensora ,może ktoś podpowie ,bo ja sądzę że idzie do zaworu recyrkulacji spalin AGR w układzie 2.0(136KM).
Napisany 21 maja 2009 - 20:52
Napisany 21 maja 2009 - 21:32
Przeciez do danego typu instalki jest przeznaczony konkretny map sensor. Mozesz podac te roznice ?? bo cos mi sie wydaje, ze gazownik ci bajek naopowiadal.Wymiana Map sensora ze zwykłego na droższy
Jak miales uszkodzony wezyk od podcisnienia to stad twoje problemy, bo bylo zle cisnienie ( za niskie ) wiec jak mial poprawnie chodzic na gazie.ZENIT czerwonawe wtryski, po tych zmianach autko miodzio chodzi , muszę jeszcze pojeździć na benzynie bo Map sensor zbiera sobie dane i punkty na mapie zaznacza im więcej tym lepiej i wtedy jeszcze bardziej Omega jest oszczędniejsza
Zbierasz mape na benzynie a potem na gazie i je dostrajasz. Im wiecej pojedzisz tym zbiezesz wiecej punktow.