Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Przerywa szarpie na LPG PORADA WITAMINA

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   M700_KONIN

M700_KONIN
  • 55 postów

Napisany 26 kwietnia 2009 - 19:52

Witam, szarpało i przerywało mi na LPG , naczytałem się bzdur ta tym forum o kablach i przewodach więc wymieniłem i nadal to samo,pojechałem na diagnostykę i 0 błędów .Gazownik powiedział mi że mam zwykły map sensor który często słabo można to wyregulować i trzeba założyć map sensor za 160 zł który w czasie rzeczywistym mapuje wtryski gazu tak jak to robi komputer na benzynie .Powiedział że przy tym skalibruje mi wtryskiwacze i założy map sensor ten droższy .
Stąd przerywania i szarpania na LPG, sprawdziłem cewkę przy diagnostyce komputerowej i wszystko gra , iskra na wszystkich świecach taka sama.

#2 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 26 kwietnia 2009 - 21:04

Nie rozumiem cię kolego
Jeżeli ktoś założył Ci zły "map sensor" to czemu masz pretensję do forum

Witam, szarpało i przerywało mi na LPG , naczytałem się bzdur ta tym forum o kablach i przewodach więc wymieniłem i nadal to samo,pojechałem na diagnostykę i 0 błędów

nikt nie ma szklanej kuli żeby zobaczyć co w twoim silniku jest nie tak i co zainstalowano !

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#3 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 kwietnia 2009 - 07:32

dodam tylko, ze kable, swiece oraz filtry powietrza oraz LPG to nie bzdury. To musisz mieć sprawne, zeby zacząć szukać innych przyczyn.

Następnym razem, zanim zaczniesz psioczyć na forum - bądz tak dobry i zastanów sie, czy aby czasem nie przesadzasz.

ps. proponuje nie kontynuować tego wątku pobocznego. JEsli jest coś do dodania w TEMACIE sensora, LPG to prosze bardzo.

#4 OFFLINE   M700_KONIN

M700_KONIN
  • 55 postów

Napisany 03 maja 2009 - 19:45

Może przesadnie napisałem o forum ale przeczytałem tematy szarpanie na LPG i brak max obrotów i naprawdę nic z tego nie wyniosłem jak by to laiki pisali .Pozdrawiam , a moje porady są sprawdzone a nie domysłami.

#5 OFFLINE   M700_KONIN

M700_KONIN
  • 55 postów

Napisany 19 maja 2009 - 22:25

I wszystko się wyjaśniło ,szarpanie i pukanie w tłumik zniwelowane.Wymiana Map sensora ze zwykłego na droższy i kalibracja wtryskiwaczy. Typy Map sensorów podam w tygodniu z jakiego na jaki wymieniony.Druga wychwycona usterka to chodziło o wężyk podciśnieniowy idący od strony przepustnicy do Map sensora był luźny i skruszały , podawał lewe powietrze i nie szło tego wyregulować żeby silnik stabilnie chodził na LPG .

Nie wiem do czego podłączona jest reszta wężyków od Map sensora ,może ktoś podpowie ,bo ja sądzę że idzie do zaworu recyrkulacji spalin AGR w układzie 2.0(136KM).

#6 OFFLINE   BartoBartin

BartoBartin

Przeszedł do BMW

• 136 postów

Napisany 19 maja 2009 - 23:08

M700 a jaką masz istalację LPG pytam z ciekawości?

#7 OFFLINE   M700_KONIN

M700_KONIN
  • 55 postów

Napisany 21 maja 2009 - 20:52

ZENIT czerwonawe wtryski, po tych zmianach autko miodzio chodzi , muszę jeszcze pojeździć na benzynie bo Map sensor zbiera sobie dane i punkty na mapie zaznacza im więcej tym lepiej i wtedy jeszcze bardziej Omega jest oszczędniejsza . Im więcej punktów zbiorę na krzywej tym lepiej można ustawić mapy wtrysków na LPG.

#8 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 maja 2009 - 21:32

Wymiana Map sensora ze zwykłego na droższy

Przeciez do danego typu instalki jest przeznaczony konkretny map sensor. Mozesz podac te roznice ?? bo cos mi sie wydaje, ze gazownik ci bajek naopowiadal.

ZENIT czerwonawe wtryski, po tych zmianach autko miodzio chodzi , muszę jeszcze pojeździć na benzynie bo Map sensor zbiera sobie dane i punkty na mapie zaznacza im więcej tym lepiej i wtedy jeszcze bardziej Omega jest oszczędniejsza

Jak miales uszkodzony wezyk od podcisnienia to stad twoje problemy, bo bylo zle cisnienie ( za niskie ) wiec jak mial poprawnie chodzic na gazie.
Zbierasz mape na benzynie a potem na gazie i je dostrajasz. Im wiecej pojedzisz tym zbiezesz wiecej punktow.