Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Rząd Donalda T.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lukasbor

lukasbor

Vel Satis 3.5 V6 '05

• 107 postów

Napisany 17 kwietnia 2009 - 08:50

Przyjedzie nam sie rozstac z naszymi autami...:/ Kogo bedzie stac placic tego typu podatki: NOWY PODATEK??

Ja osobiscie chyba poszukam sobie zony na Bialorusi i zmienie obywatelstwo. Troszke jezyk znam, takze moze sie dogadam. To sie nie miesci w glowie czym ten rzad sie zajmuje!! Chcac napisac to, co sie mysli na temat sytuacji w kraju mysle, ze przebito by tworczosc wszystkich polskich literatow razem wzietych jezeli chodzi o ilosc stron. To banda pieprzonych zlodzei. Wezmy ostatnia sprawe: nie ma pieniedzy na leki dla ludzi chorych na stwardnienie rozsiane, za to sa fundusze w kwocie 4 mln zł na zrobienie ankiety co potrzeba dla ludzi wlasnie chorych na ta chorobe. Pierwszy lepszy chory lub jego rodzina odpowie wyczerpujaco na ta pytanie i to za darmo.

Zawsze jak slysze o takich sprawach, zastanawiam sie, co zrobic, zeby roz...lic ten wesoly chlewik na wiejskiej.

#2 OFFLINE   borek

borek
  • 59 postów

Napisany 17 kwietnia 2009 - 11:00

to ***** jest chore lepiej kupić rower

#3 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 17 kwietnia 2009 - 11:03

Z tego artykułu wynika, jeśli dobrze rozumkuję, że płacić będzie się każde auto od tej pory, i za taką 12letnią w 2010 omegę na przykład będę płacił około 1000 zł? Jeśli wejdzie to w życie, to przecież paranoja będzie. Nikt nie będzie chciał kupować używanych aut, choćby było 8 letnie, bo po chwili mu lawinowo narosną koszta utrzymania, a nowych też nie bardzo, bo później sprzedać będzie ciężko. Moim zdaniem dojdzie do tego, że wszyscy będziemy jeździć Dacią Logan i Tata Nano :D

No, chyba że dotyczy to tylko sprowadzanych aut :hmm:

#4 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 17 kwietnia 2009 - 11:10

Z tego artykułu wynika, jeśli dobrze rozumkuję, że płacić będzie się każde auto od tej pory, i za taką 12letnią w 2010 omegę na przykład będę płacił około 1000 zł? Jeśli wejdzie to w życie, to przecież paranoja będzie. Nikt nie będzie chciał kupować używanych aut, choćby było 8 letnie, bo po chwili mu lawinowo narosną koszta utrzymania, a nowych też nie bardzo, bo później sprzedać będzie ciężko. Moim zdaniem dojdzie do tego, że wszyscy będziemy jeździć Dacią Logan i Tata Nano :D

No, chyba że dotyczy to tylko sprowadzanych aut :hmm:

informacja podana przez dziennik - wiec pewnie bubel jak wiekszosc. za duzo jest aut zeby cos takiego wprowadzili. pozatym donald tym popularnosci nie zyska - wrecz przeciwnie - a na tym mu nie zalezy

#5 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 17 kwietnia 2009 - 13:55

Nie wejdzie w życie, bo co wybory to mamy nowy rząd więc temat upadnie :p
Jestem dobrej myśli :D

#6 OFFLINE   przemek985

przemek985
  • 1 124 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 17 kwietnia 2009 - 14:15

Slyszalem juz dzis o tym w radiu..k*rwa cyrk na kolkach

#7 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 17 kwietnia 2009 - 14:43

po pierwsze dotyczyć to będzie nowo zakupionych aut, bo drugie długa droga, po trzecie nie ma to szans na taka forme, jak to jest podane w artykule. Nie panikujcie

#8 OFFLINE   660R

660R
  • 552 postów

Napisany 17 kwietnia 2009 - 16:08

po pierwsze dotyczyć to będzie nowo zakupionych aut, bo drugie długa droga, po trzecie nie ma to szans na taka forme, jak to jest podane w artykule. Nie panikujcie

Też tak myśle.. ktoś coś napisał, niekoniecznie mądrego, niekoniecznie musiało sie to zgadzac ze stanem faktycznym tak wiec na chwile obecna nie ma co panikować.. wiele jest takich ustaw które na dzien dobry nie maja możliwosci bytu.. ale w koncu kazda partia musi sie jakoś wykazać.. niektórzy pracują nad tym długo i sumiennie a inni pisza na kolanie..

#9 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 17 kwietnia 2009 - 17:50

nowych aut? wydaje mi się że wszystkich, i to nie jednorazowo tylko co roku... Obawiam się, że wprowadzenie takiej daniny jest całkiem realne... i to jeszcze w tym roku... Podobne podatki istnieją w wielu krajach ue

#10 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 17 kwietnia 2009 - 17:59

A to jeszcze nie zauwazyliscie ze kierowca/wlasciciel pojazdu to taka DOJNA KROWA ktora trzeba wycyckac do ostatniej kropli?????????? Akcyza, Vat, podatek drogowy, platne autostrady, fotoradary (w nowym projekcie ma nie byc punktow za fotki bo za szybko zrodelko by wyschlo!!), podatek Religi (podobno go juz zdjeli ale jakos nie zauwazylem jak placilem OC). Niech zaryzykuja i wprowadza ten nowy durny wymysl. Juz widze jak prawie 10 milionow ludzi biegnie im to zaplacic do urzedu albo do salonu po nowy wozek. HE HE HE HE HE HE

#11 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów

Napisany 17 kwietnia 2009 - 18:14

nowych aut? wydaje mi się że wszystkich, i to nie jednorazowo tylko co roku... Obawiam się, że wprowadzenie takiej daniny jest całkiem realne... i to jeszcze w tym roku... Podobne podatki istnieją w wielu krajach ue

napisałem NOWO ZAKUPIONYCH a nie NOWYCH.
To zdecydowana różnica.

Poza tym - zupełnie, totalnie nie rozumiem tej paniki. Ile to już projektów ustaw widzialem, gdzie potadtki i inne utrudnienia miały 'zabić' stare auta. Jeszcze sie to nikomu nie udało - ani w Polsce, ani 'na zachodzie'

#12 OFFLINE   McF

McF
  • 100 postów

Napisany 17 kwietnia 2009 - 20:22

Mózgi socjalistów i pseudoliberałów zawierają kupe gówna dlatego takie mają posrane pomysły jak wyskubać z ludzi kasę. 3000zł "podatku ekologicznego" i myślą, że nagle pobudzą koniunkture na rynku nowych.
Q-urw-a jak ja mam dosyć tego SPAM-u, który zalewa telewizję, prasę, internet i radio. Jak ja mam dość tych RYJÓW od lewa do prawa.
Wybory co 4 lata nic nie zmieniają bo zmieniają się tylko dyrektor cyrku i clowni. Jako widz, muszę zapłacic za bilet ale zamiast klaskać pokażę im :pupa:

#13 OFFLINE   krzysiek

krzysiek
  • 364 postów
  • Województwo: wielkopolskie

Napisany 17 kwietnia 2009 - 20:30

Przecież ostatnio było głośno, że kierowcy w paliwie dopłacą do PKP. Być może nie jestem dokładnie w temacie, ale wiem, że coś takiego padło... chyba 1 grosz do litra. Jak bym chciał jeździć PKP to bym sobie auta nie kupił... :(

#14 OFFLINE   caliber

caliber
  • 95 postów

Napisany 17 kwietnia 2009 - 22:43

Ten podatek to raczej nie przejdzie, bo ktoś by na taczce pojechał :)...takie moje zdanie :)

Ale za rządów Pluska w ostatnim czasie to chyba do białej gorączki najbardziej doprowadziła mnie sprawa sprawa posła Misztala

http://www.rp.pl/art...sie_karze_.html

Przecież to jakaś paranoja, ukradł 1.5 mln zapłacił 0,5 i jest wolny.....

Czy to się nazywa kradzież w białych rękawiczkach ??

A czy jak ja skubnę kogoś na 150 tyś pln i potem poproszę o ukaranie mnie i dobrowolnie oddam 50tyś to to przejdzie ??

Jak tak to jestem chętny :)

Szkoda słów, glosowałem na tych z PO, ale teraz zastanawiam się czy oby słusznie....
W sumie to może inaczej, ja nie głosowałem na PO, ja głosowałem przeciw PiS.

#15 OFFLINE   lukasbor

lukasbor

Vel Satis 3.5 V6 '05

• 107 postów

Napisany 18 kwietnia 2009 - 07:43

Panowie. Ten cyrk nie przejdzie zapewne, bo dużo wiąze się strat z tym niz zyskow. Zastraszajace jest to, ze wymyslajac takie ustawy/projekty ustaw marnuja i czas i pieniadze. Powinni otrzymywac pensje od wydania korzystnych dla ludu decyzji. Bo jak narazie olbrzymie fundusze idą w bloto... a chorzy ludzie nie maja dofinansowan do lekarstw.

#16 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 18 kwietnia 2009 - 18:04

Ile to już projektów ustaw widzialem, gdzie potadtki i inne utrudnienia miały 'zabić' stare auta. Jeszcze sie to nikomu nie udało - ani w Polsce, ani 'na zachodzie'

Trochę się mylisz kolego - a jak mi nie wierzysz to jedź do Niemiec i kup sobie stareńkiego diesla, nawet z silnikiem 1,6 albo 1,7 - przekonasz się ile podatku drogowego zapłacisz w roku.
Zresztą wystarczy tam tylko kupić jakąś starą poczciwinę benzyniaka co w ogóle katalizatora nie ma - i masz kieszenie puste jak łeb Leppera.

#17 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów

Napisany 18 kwietnia 2009 - 20:01

Też tak myśle.. ktoś coś napisał, niekoniecznie mądrego, niekoniecznie musiało sie to zgadzac ze stanem faktycznym tak wiec na chwile obecna nie ma co panikować.. wiele jest takich ustaw które na dzien dobry nie maja możliwosci bytu.. ale w koncu kazda partia musi sie jakoś wykazać.. niektórzy pracują nad tym długo i sumiennie a inni pisza na kolanie..

No dobra, wszystko fajnie, tylko że oni to piszą za nasze pieniądze, prawda? :bad:

#18 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 19 kwietnia 2009 - 06:09

no cóż, trzeba bedzie chyba spakowac tobołek i eksmitowac sie z tego kraju, bo tutaj nie da się zyc:( Ja dalej bedziemy miec w rzadzie PIS i PO to dojdzie do tego że beda bogacze pławiacy sie w luksusach i nedznicy(czyli my) na ulicach. Jak to wszystko czytam to tylko żal mi moich dzieci w jakich czasach przyjdzie im zyc:(

A ten podatek to istna paranoja poprostu, nie dosc że OC w kosmos wywalone to jeszcze to gr.... na rower tez sie nie opłaca przesiadac bo kto wie co jeszcze wymysla oprócz poruszanego juz OC, ......moze że asfalt zuzywa?????
proponuje kupmy sobie rolki:D

#19 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 19 kwietnia 2009 - 08:26

ja jak słyszę hasło ekologia to mnie krew zalewa. ekologia to tylko kolejny sposób by ciągnąć kasę z obywateli. OWszem - należy segregować śmieci i takie tam ale z tymi gazami cieplarnianymi to paranoja - wulkany bardziej szkodzą od ludzi.

#20 OFFLINE   lefuu

lefuu

Zadawanie dziwnych pytań

• 200 postów

Napisany 19 kwietnia 2009 - 11:10

Zamiast ***** robić drogi bo się jezdzic nie da i nawet auto 2 letnie się może na tych dołach rozlecieć - to ***** wprowadzają durne podatki bo myślą ****** że każdego stac na auto nowe tak jak tych wszystkich mośków z rządu i te 2 durne kaczki, CHORE GŁUPIE I POMYLONE