Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Światła w drzwiach wewnętrzne - jak wyłączyć?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   lefuu

lefuu

Zadawanie dziwnych pytań

• 200 postów

Napisany 14 kwietnia 2009 - 18:38

Panowie Moja Omesia B 95r. - jak np myje albo sprzatam autko cały czas świecą mi światła w drzwiach - lampka środkowa gaśnie po czasie, a te non stop, Chciałem dlatego dopytać czy tak jest w standardzie czy może u mnie coś jest nie halo - szukałem bezp. od tego wychodzi że to nr 12 20A, ale po wyjęciu nic się nie dzieje :/

#2 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 14 kwietnia 2009 - 18:50

Panowie Moja Omesia B 95r. - jak np myje albo sprzatam autko cały czas świecą mi światła w drzwiach - lampka środkowa gaśnie po czasie, a te non stop, Chciałem dlatego dopytać czy tak jest w standardzie czy może u mnie coś jest nie halo - szukałem bezp. od tego wychodzi że to nr 12 20A, ale po wyjęciu nic się nie dzieje :/

Omcie tak maja i wogole Opel tak ma ze sie swieca lampki i sie nie da wylaczyc, a wogole to mnie dziwi ze ci ta gorna lampka gasnie po czasie bo sie z czyms takim w omce b nie spotkalem

#3 OFFLINE   lefuu

lefuu

Zadawanie dziwnych pytań

• 200 postów

Napisany 14 kwietnia 2009 - 21:54

No wlasnie cugiel górna mi gaśnie po paru minutach nawet jak mam otwarte drzwi a te na drzwiach świecą, bez sens moim zdaniem bo 4 x żarówka 10w czy ile tam jest przez 6 godzin czy ile np mycia sprzatania itp moze trosze dać w **** akuu, a nie ma od tego jakiegos bezpiecznika albo cos ?

#4 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 14 kwietnia 2009 - 21:57

po paru minutach gaśnie światło przy lusterku, podobnie z oświetleniem bagażnika (to mi bardzo odpowiada, bo zostawiam czasami otwarty bagażnik na noc w garażu), jednak te lampki w drzwiach nie gasną - przynajmniej nie zauważyłem by gasły

#5 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów

Napisany 14 kwietnia 2009 - 22:47

Nawet jeżeli zostawimy przy zamkniętych drzwiach włączoną lampkę przy lusterku to po jakimś czasie zgaśnie. Podobnie jak radio. Moim zdaniem to bardzo dobre. ;)

#6 OFFLINE   juhas11

juhas11

willaalbatros.pl

• 87 postów

Napisany 14 kwietnia 2009 - 22:51

jest taka opcja. Wyciągasz bezpiecznik ostatni w środkowym rzędzie. Nie mam teraz opisu bezpieczników, ale po wyciągnieciu jego (20) nie działaja lampki, centralny i radio (bynajmniej fabryczne)

#7 OFFLINE   mikun

mikun
  • 203 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 16 kwietnia 2009 - 21:32

Kup białe silne diody rurkowe zamiast tych żarówek i tak szybko nie wydoisz akumulatora a będą ładnie świecić i mocniej niż te "świeczki" w drzwiach:
http://moto.allegro....ledy_tanio.html
dodatkowo możesz je sobie skierować ku dołowi żeby oświetlały lepiej nogi podczas wchodzenia do samochodu może to uratować kostkę przed skręceniem w dziurze czy wdepnięcie w snikersa po psie :)

#8 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów

Napisany 16 kwietnia 2009 - 21:44

Kup białe silne diody rurkowe zamiast tych żarówek

Bardzo fajne te diody, cena niekoniecznie :p

#9 OFFLINE   mikun

mikun
  • 203 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 16 kwietnia 2009 - 22:06

zwróć uwagę że na takim kółeczku (są 2) jest 6 diód czyli razem masz w sumie 12 daje to bardzo silny strumień światła. Na co dzień też sprzedaję takie diody (na szczęscie nie na allegro :) ) i one sprzedają się najlepiej.
Cena nie koniecznie? FND ten gość z allegro ma śmiesznie tanio ja je sprzedaję o wiele drożej i mi zchodzą. Jak na tą siłę świecenia to jest bardzo dobra cena.

#10 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów

Napisany 16 kwietnia 2009 - 23:16

zwróć uwagę że na takim kółeczku (są 2) jest 6 diód czyli razem masz w sumie 12 daje to bardzo silny strumień światła

Nie znam się na tym za bardzo, myślałem, że to tylko dwie zwykłe diody ;)

ten gość z allegro ma śmiesznie tanio ja je sprzedaję o wiele drożej i mi zchodzą

Być może. Zwykła żarówka to groszowe sprawy, a tutaj na 4 drzwi i powiedzmy jeszcze jedna do lampki przy lusterku to razem daje ponad 100 zł, a to już nie są takie małe pieniądze :nie:

#11 OFFLINE   Seweryn80

Seweryn80
  • 353 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 sierpnia 2009 - 17:25

witam a nie dało by się jakoś tego przerobić bo po 96roku zostało to jakoś poprawione. a jeszcze u mnie po otwarciu drzwi kierowcy świeci się lampka pod nogami i u pasażera, a po otwarciu tylnych drzwi się świecą 3 szt lampek (przód i tył)