Mam fabrycznie w soczewkach palniki ksenonowe i dopiero w omedze śmiem twierdzić że tutaj coś nie gra...świecą tragicznie słabo poczytałem temat kolegi OmaRa pt "Dlaczego soczewki świecą jak świeczki?" http://forum.omegakl...ead.php?t=16416 i stwierdzam że mam tak samo moje lampy helli
Próbowałem :
Oryginalny palnik D2S z serwisu opla 4300K za 340 zł/szt (tragedia)
Podróbka D2S czyli typowa chińszczyzna 4300K 150zł/kpl (większa tragedia)
Podróbka D2S czyli typowa chińszczyzna 6000K 150zł/kpl (delikatnie lepiej)
Podróbka D2S czyli typowa chińszczyzna 8000K 150zł/kpl (najlepiej ale nadal nie tak jak miałem w innym aucie)
W poprzednim aucie (mazda 323F 1996) miałem w soczewce ksenon dołożony w soczewce H1 8000K i świeciło wspaniale odcięcie jak i geometrię miałem wspaniałą (aż chciało się jeździć po ciemnym lesie

Zauważyłem też że blacha odcinająca światło jest prawie prosta (----) a w mazdzie miałem (__/) śmiałem się bo gdy policja mnie zatrzymywała to zamiast pytać się o spryskiwacze, samopoziomowanie czy homologację pytała gdzie je montowałem bo ładnie świecą i gdyby tak każdy miał jak ja to by się nie czepiali.
W soczewce opla jest szkło czy plastik? Światło wydaje się być takie mleczne a nie klarowne może da się jakoś wyczyścić soczewkę?
trochę się rozpisałem mam nadzieję że może ktoś ma jakiś patent