ulatnia się gaz
Napisany 06 kwietnia 2009 - 14:49

Napisany 06 kwietnia 2009 - 15:20
witam wszystkich
! mam problem z ulatniającym się gazem w omedze ja mam problemy z drogami oddechowymi ale każdy co ze mną jedzie czy nawet stoi to mówi że gaz śmierdzi i wkońcu zlokalizowałem miejsce gdzie się ulatnia , problem jest tego typu że jest to przed reduktorem więc ucieka nawet jeśli nie chiodzi silnik nawet na postoju próbowałem to dokecic ale nic ztego trzeba rozebrać zaizolować albo silkonu nałoże i powinno być.ale pytanie do was jeśli to rozbiorę bo nie ma innej opcji dojścia tam to gas się ulotni i czy wtedy jak zatankuję znowu gazu to nie będzie problemu ż przełączeniem z benzyny na gaz chodzi czy normalnie zaciągnie go,, czy jest jakiś sposób żeby odłaczyć butlę i wtedy by się ulotniło tylko to co w przewodach a może tak jest może to tylko to co w przewodach wyleci.proszę o szybką odp.. bo boję się fajki w garażu zapalić :-) kiedyś może dojśc do nieszczęscia
Jeżeli się gaz ulatnia to radził bym się udać do jakiegoś gazownika który to naprawi. Nie wiem czy coś tutaj pomoże silikon. Jak ja miałem gaz w poprzednim samochodzie to przy butli były dwa zaworki które trzeba było zakręcić jak chciało się coś przy instalacji ruszać wtedy gaz już nie szedł do silnika. Może Ty też masz coś takiego?
Napisany 06 kwietnia 2009 - 15:38
Napisany 06 kwietnia 2009 - 15:50
Napisany 06 kwietnia 2009 - 16:09

Napisany 06 kwietnia 2009 - 18:25

Napisany 07 kwietnia 2009 - 14:25