witam wszystkich i prosze o pomoc ostatnio wymienialem uszczelki kolektora wydechowego orginalne wszystko nowe ,szpilki,nakretki,kolektory planowne,wszystko powoli i dokladnie zrobione nie wspomne ze do tego wyjmowalem caly silnik po zlorzeniu pierdzi w okolicy prawego kolektora tego od strony pasarzera na wolnych obrotach cisza nie mam pojecia co to jest tak to wyglada jak przed wymiana uszczelek a przeciez wszystko jest nowe prosze o pomoc

nieszczelnosc w okolicy kolektora wydechowego 2.5v6
Rozpoczęte przez
999
, 05 kwi 2009, 15:12
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 05 kwietnia 2009 - 15:12
Napisany 11 maja 2009 - 14:02
może po prostu kolektor wydechowy masz pekniety z tego co slyszalem jest to dosc czesta usterka w omegach
Napisany 11 maja 2009 - 18:36
w V nie jest to taka czesta usterka jak w r4 ale bardzo możliwe ze pękł..
a czy wymienialeś uczczelkę miedzy kolektorem a dwururką?
a czy wymienialeś uczczelkę miedzy kolektorem a dwururką?
Napisany 16 lipca 2009 - 12:40
Mam tak samo jak w temacie. Czuć spalinami z lewej strony (kierowca), na wolnych obrotach cisza, po przygazowaniu klekot. Wcześniej zasugerowałem się, że poleciało gumowe łączenie od EGR (miałem tak wcześniej po przeciwnej stronie i objaw był identyczny) ale nic z tego.
Pytanie, czy może to być po stronie układu EGR ale głębiej czy raczej kolektor wydechowy?
Muszę to zrobić w miarę szybko bo stoję z dalszymi pracami.
Edit: Ale... byłem właśnie na kanale i ewidentnie wydmuchana uszczelka pod kolektorem + sadza.
Pytanie, czy może to być po stronie układu EGR ale głębiej czy raczej kolektor wydechowy?
Muszę to zrobić w miarę szybko bo stoję z dalszymi pracami.
Edit: Ale... byłem właśnie na kanale i ewidentnie wydmuchana uszczelka pod kolektorem + sadza.