Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

nieszczelnosc w okolicy kolektora wydechowego 2.5v6

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   999

999
  • 5 postów

Napisany 05 kwietnia 2009 - 15:12

witam wszystkich i prosze o pomoc ostatnio wymienialem uszczelki kolektora wydechowego orginalne wszystko nowe ,szpilki,nakretki,kolektory planowne,wszystko powoli i dokladnie zrobione nie wspomne ze do tego wyjmowalem caly silnik po zlorzeniu pierdzi w okolicy prawego kolektora tego od strony pasarzera na wolnych obrotach cisza nie mam pojecia co to jest tak to wyglada jak przed wymiana uszczelek a przeciez wszystko jest nowe prosze o pomoc

#2 OFFLINE   wrubsoon

wrubsoon
  • 114 postów

Napisany 11 maja 2009 - 14:02

może po prostu kolektor wydechowy masz pekniety z tego co slyszalem jest to dosc czesta usterka w omegach

#3 OFFLINE   rashii

rashii

5 OMEGA W MOJEJ KARIERZE

• 132 postów

Napisany 11 maja 2009 - 18:36

w V nie jest to taka czesta usterka jak w r4 ale bardzo możliwe ze pękł..
a czy wymienialeś uczczelkę miedzy kolektorem a dwururką?

#4 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 16 lipca 2009 - 12:40

Mam tak samo jak w temacie. Czuć spalinami z lewej strony (kierowca), na wolnych obrotach cisza, po przygazowaniu klekot. Wcześniej zasugerowałem się, że poleciało gumowe łączenie od EGR (miałem tak wcześniej po przeciwnej stronie i objaw był identyczny) ale nic z tego.
Pytanie, czy może to być po stronie układu EGR ale głębiej czy raczej kolektor wydechowy?

Muszę to zrobić w miarę szybko bo stoję z dalszymi pracami.

Edit: Ale... byłem właśnie na kanale i ewidentnie wydmuchana uszczelka pod kolektorem + sadza.