Witam wszystkich>Mam problem ponieważ nie mogę ustawić zegarka na wyświetlaczu.Dodam że wyświetla fabrycznie tylko godzinę,datę i temperaturę wiec nie mam komputera. Powyżej wyświetlacza znajdują sie dwa przyciski które wogole nie reagują. Pomocy bo to dla mnie dość uciażliwe pozdrawiam.

jak ustawić zegarek?
Rozpoczęte przez
krzysiek1989
, 31 mar 2009, 14:55
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 31 marca 2009 - 14:55
Napisany 31 marca 2009 - 14:58
Jak nie reagują, to albo nie podpięte (wylutowane), albo coś się epsiuło
Aby sprawdzić czy jest to podpięte w sprawdzonych poradach szukaj jak wyjąć liczniki. Jeśli nie masz takiego podejścia/nie chcesz robić sam, szukaj jakiegoś zapaleńca z okolicy, względnie śjakiś mechanik.
Najbardziej siermiężna opcja, to wypięcie aku, i podpięcie o północy. Data nie będzie się zgadzać, ale godzina już owszem

Najbardziej siermiężna opcja, to wypięcie aku, i podpięcie o północy. Data nie będzie się zgadzać, ale godzina już owszem

Napisany 31 marca 2009 - 15:02
aby zacząć ustawiać należy chwilę przytrzymać przycisk (lewy bodajże), jeśli tylko naciskałeś to dlatego się nic nie włączyło...
Napisany 31 marca 2009 - 15:03
Tak myslałem że problem może być w tych przyciskach. Dzięki wielkie za radę. pozdrawiam!
Panowie właśnie udało sie ustawić za cenna radą MarcoFoxa.Trzeba było przycisk przytrzymać dłuższą chwilę. Dzięki wielkie za zainteresowanie.Pozdrawiam serdecznie!
Panowie właśnie udało sie ustawić za cenna radą MarcoFoxa.Trzeba było przycisk przytrzymać dłuższą chwilę. Dzięki wielkie za zainteresowanie.Pozdrawiam serdecznie!

Napisany 31 marca 2009 - 19:00
Wszystkie oplowe wyswietlacze tak chyba maja. Zegareczek przytrzymujesz i wchodzisz do ustawiania, kazde nacisniecie przeskakuje miedzy elementami godziny/daty. Kropka przestawia sie dany element.Tak myslałem że problem może być w tych przyciskach. Dzięki wielkie za radę. pozdrawiam!
Panowie właśnie udało sie ustawić za cenna radą MarcoFoxa.Trzeba było przycisk przytrzymać dłuższą chwilę. Dzięki wielkie za zainteresowanie.Pozdrawiam serdecznie!![]()