Skrzypiące drzwi
Napisany 07 grudnia 2006 - 08:48
Gdy drzwi są zamknięte to podczas jazdy na dziurach słychać skrzypienie a właściwie szuranie lub stukanie drzwi, szczególnie przednie lewe i tylnie prawe. Dodatkowo wydaje mi się, że są one mało szczelne, tzn stojąc koło ciężarówki dobrze słyszę jej silnik. Próbowałem przesuwać ten element który znajduje się na słupkach, który zamuka drzwi ale nic to nie pomogło. Przy otwartych drzwiach nie widać, żeby miały luz albo były opadnięte. Może ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić, bo jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaić.
Napisany 07 grudnia 2006 - 09:13
Po to sie ma Omege, zeby nie bylo dzwiekow znanych z ZKM'u :grin:bo jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaić.
Napisany 07 grudnia 2006 - 12:23
Gość w sklepie powiedział że wymiana rygli to ok.60 pln za sztuke ale mało prawdopodobne aby pomogło chyba że wymienić zamek (na nowy) który ma cały element zamykający tz jest pokryty plastikiem ale to koszty.
Jak oglądałem to rygle się wycierają i nawet jak się je przesunie czy przekosi to nic nie pomaga i drzwi nadal podskakują i z tąd ten cholerny łomot.
Teraz jestem na etapie szukania mało wytartych

Napisany 07 grudnia 2006 - 17:23
Napisany 08 grudnia 2006 - 14:54
Moim zdaniem uszczelka jest wygnieciona. Mozesz ja wymienic, ale czasem stosuje sie sposob na deske. wyjmij uszczelke, przyloz deske do rantu na ktorym sie trzyma uszczelka i przebij go mlotkiem na okolo. Czasami to pomaga.
Możesz rozwinąc temat?? Jak to przebić młotkiem?? Tak żeby przepchnąć ranty na których się trzyma uszczelka na zewnątrz?? Powiedz prosze bo też to mam i mnie wkur** :twisted:
Napisany 08 marca 2010 - 23:47
Tutaj moje pytanie bo mam wrażenie, że lekko opadły jak wyregulować drzwi prosze o konkretny opis co i jak:)
Dziękiz góry
Napisany 08 marca 2010 - 23:51
nie da się wyregulować. Wymień bądź obróć(czasem pomaga a robota ta sama) sworznie , jak nie pomoże to zostaje blacharz.Tutaj moje pytanie bo mam wrażenie, że lekko opadły jak wyregulować drzwi prosze o konkretny opis co i jak
Napisany 09 marca 2010 - 13:52
Napisany 02 lipca 2010 - 19:25
mi jak skrzypiały drzwi pasażera z przodu to opuściłem szybę i przegiąłem z czuciem na kolanie(dosłownie) prowadnicę szyby do środka W środku jest teraz "jak makiem zasiał" Bez silikonu wymiany uszczelek itp. Pozdrawiamna ramie drzwi na gorze sa dystanse na (chyba) imbusy do ktorych dochodzi szyba - byc moze sa za wysoko,i szyba dociska uszczelke do karoseri co powoduje skrzypienie - ja tak mialem,poregulowalem,opuscilem i pomoglo...
Napisany 03 lipca 2010 - 22:13
mi jak skrzypiały drzwi pasażera z przodu to opuściłem szybę i przegiąłem z czuciem na kolanie(dosłownie) prowadnicę szyby do środka W środku jest teraz "jak makiem zasiał" Bez silikonu wymiany uszczelek itp. Pozdrawiam
Zrobiłem identycznie jeszcze zimą i jest cisza

Napisany 22 stycznia 2015 - 21:34
jak na filmiku powyżej... wszystkie cztery drzwi, lecz przednie najgorzej. Próbowałem kiedyś dociągnąć do wewnątrz to ustrojstwo na słupku, dosłownie delikatnie, po czym drzwi zaczęły się cięzko otwierać(klamka stawiała opór) i wróciłem do poprzedniego ustawienia. Na dziurach jest tragedia, pasazerowie jadący ze mną boją się, że wypadną