Radio CCRT 2008 PHILIPS
Napisany 30 marca 2009 - 13:48
Napisany 30 marca 2009 - 16:12
Napisany 31 marca 2009 - 22:53
Jezeli chodzi o zaklady to 90% dekoduje albo z generatora, albo zwyczajnie czytajac eeprom co w tym przypadku zakonczy sie fiaskiem odczytu. Zostaje ktos kto wie jak odczytac lub programowanie kosci (100-150zl).
Kość można zaprogramować samemu, ale niestety są dwa problemy:
- coś do kodowania - np Willem. NIe znam się na tym za bardzo, może jest ktoś bardziej kumaty w sprzęcie do programowania./
- sprawny wsad pamięci z kodem( lub bez, ale wtedy trzeba umieć kod wyciągnąć z wsadu). Mam jeden do modelu MKI, ale bez kodu

Jeżeli jest ktoś kumaty na forum to może pomoże. Może boberek ma namiar na firmę która dekodowała radio?
Napisany 01 kwietnia 2009 - 07:19

Jakby co to nawet na elektrodzie gdzieś jest (a juz na pewno na ruskich stronach) cały schemat - też gdzieś mam, ale nie ,mogę znaleźć
Napisany 01 kwietnia 2009 - 07:23
Czy PonyProg to odczyta/zapisze? Willem jest trochę za drogi na jeden raz.
Napisany 01 kwietnia 2009 - 08:14
Napisany 09 sierpnia 2012 - 16:42
POZDRAWIAM
Napisany 09 sierpnia 2012 - 20:28
Napisany 26 sierpnia 2012 - 16:38
A co jak i gdzie podlonczyc bo za bardzo nie wiem bo jak kupilem autko to mam narazie w budzie Alpine i chce zmienic na orginalne CCRT 2008 tylko nie wiem gdzie co podlonczyc???? Chyba ze bede mial pobcinane kable to bede happy jak nie wiem co.......

Napisany 26 sierpnia 2012 - 16:52
http://imageshack.us...crt2008tyl.jpg/
A co jak i gdzie podlonczyc bo za bardzo nie wiem bo jak kupilem autko to mam narazie w budzie Alpine i chce zmienic na orginalne CCRT 2008 tylko nie wiem gdzie co podlonczyc???? Chyba ze bede mial pobcinane kable to bede happy jak nie wiem co.......!
Wszystko zależy jaki masz wyświetlacz komputera. I czy kiedys w twoim aucie było takie radio ponieważ ono potrzebuje specyficznej instalacji pod telefon
Opis wtyczki masz na nalepce na radiu.
Napisany 26 sierpnia 2012 - 16:59
Wszystko zależy jaki masz wyświetlacz komputera. I czy kiedys w twoim aucie było takie radio ponieważ ono potrzebuje specyficznej instalacji pod telefon
Opis wtyczki masz na nalepce na radiu.
Przy dekodowaniu vinu mam napisane ze ccrt 2008 i do dokumentow mam dolonczona ksiazeczke do ccrt 2008 w jezyku francuskim wiec chyba bylo takie radio w samochodzie. A wyswietlacz jaki mam to chyba taki jak na zdj. http://imageshack.us...5/img3457g.jpg/ tylko ze teraz nie dziala bo chyba mam nieorginalne radio Alpine i chyba dlatego Jak nazywa sie ten wyswietlacz???? Ate dwa male pipki co sa po lewej stronie to ktory jest do odbierania fal radiowych a ten drugi do czego???
POZDRAWIAM
Napisany 26 sierpnia 2012 - 21:13
Przy dekodowaniu vinu mam napisane ze ccrt 2008 i do dokumentow mam dolonczona ksiazeczke do ccrt 2008 w jezyku francuskim wiec chyba bylo takie radio w samochodzie. A wyswietlacz jaki mam to chyba taki jak na zdj. http://imageshack.us...5/img3457g.jpg/ tylko ze teraz nie dziala bo chyba mam nieorginalne radio Alpine i chyba dlatego Jak nazywa sie ten wyswietlacz???? Ate dwa male pipki co sa po lewej stronie to ktory jest do odbierania fal radiowych a ten drugi do czego???
POZDRAWIAM
No to masz dobry wyświetlacz. Nie kombinuj tylko wywal alpine

Aha jesze dwie wtyczki antenowe radio + GSM
Napisany 27 sierpnia 2012 - 08:35
No to masz dobry wyświetlacz. Nie kombinuj tylko wywal alpine
i zobacz czy masz kostki iso oploskie jak tak to tylko podlaczasz i jest ok:D
Aha jesze dwie wtyczki antenowe radio + GSM
No kurcze nie wiem jak bedzie z tymi kablami, mam takie radio jak na aledrogo
http://allegro.pl/ra...2585565809.html
Z tego co zobaczylem to ma niestandardowy tyl i podlonczenie Boje sie ze jak wyjmne tego Alpine to beda pobcinane kable.....

Napisany 27 sierpnia 2012 - 10:42
No kurcze nie wiem jak bedzie z tymi kablami, mam takie radio jak na aledrogo
http://allegro.pl/ra...2585565809.html
Z tego co zobaczylem to ma niestandardowy tyl i podlonczenie Boje sie ze jak wyjmne tego Alpine to beda pobcinane kable.....Oby nie!
! Zobaczymy bede wymienial jak dojdzie drugi klimatronik i przyciski konsoli to odrazu bedzie wymiana calej kosnoli srodkowej.
Chyba doszedlem jak mam wyswietlacz???? Nazywa sie bid????
Co do wyświetlacza to masz rację to BID. a co do wtyczki w radiu to wydaje mi się że tym bardziej jak auto masz z zagranicy to ktoś użył oryginalnej przejściówki ISO a nie ciął kabli. A masz BOSE?
PS> AHA a masz oryginalną prowadnicę (rankę) radia CCRT ??
Napisany 27 sierpnia 2012 - 12:36
Co do wyświetlacza to masz rację to BID. a co do wtyczki w radiu to wydaje mi się że tym bardziej jak auto masz z zagranicy to ktoś użył oryginalnej przejściówki ISO a nie ciął kabli. A masz BOSE?
PS> AHA a masz oryginalną prowadnicę (rankę) radia CCRT ??
Nie wiadomo co sie spodziewac moze wtyczki sa nienaruszone a moze pociete , nie wiem nie zagladalem.Tak BOSE posiadam

Napisany 24 września 2012 - 19:50

Prosze o szybka odpowiedz
Napisany 25 września 2012 - 18:36
a ze tak sie zapytam to wreszcie jak nazywa sie ten wyswietlacz do omegi pod telefon a dokladnie pod ccrt 2008 gid czy bid
gid