Dzisiaj pozwiedzałem troszkę targi w Lipsku.
Tutaj trochę fotek z targówOgólnie było bardzo fajnie, tylko szkoda, że brakowało kilku firm, min: Fiata, BMW, Lanci, Ferrari, Lambo Mitsubishi i jeszcze paru innych.
Było kilka naprawdę fajnych autek takich jak Nissany 370Z i GTR (niestety do nich nie udało mi się wsiąść

), Impreza STI, Civic Type R, Astra OPC, 407 Coupe, Audi R8, Mercedes S klasa. Dla mnie sporym zaskoczeniem było to, że strasznie dużo miejsca zajmowały auta z instalacjami LPG i CNG (szukając Insigni, najpierw znalazłem zagazowaną na stanowisku jakiejś firmy "gazowniczej", a dopiero potem mogłem zasiąść do tej "właściwej" na stanowisku Opla) - były zagazowane BMW 6, jakiś Prosiak (na fotach jest jak miał fajowo zainstalowanego Junkersa:) ), Mesio AMG, Alfa Mito 1.4T i parę jeszcze innych wypasów

. Odnośnie samej Insigni - z zewnątrz dla mnie BOMBA:), wnętrze bardzo ładne, elegancko wykończone, ale... te fotele bleeeeeeee, mając porównanie z kilkoma innymi autami tej klasy to dla mnie są one tragiczne. Nie wiem jak by się sprawdzały w dłuższej trasie, ale siedząc chwilkę na nich były, kolejny raz zaznaczam DLA MNIE, za twarde, trochę źle wyprofilowane, o ile oparcie dało się jeszcze jakoś przeżyć, to miejsce gdzie sadzamy nasze cztery litery było jakieś takie nie hallo

trochę uwierało, trochę było za twardo, trochę... ale mi się wygodnie wracało kluską do Polski

:D:D
Co do sportowych aut - Civic niesamowite kubełki, aż chciało się gdzieś jechać tym autem, poszaleć po zakrętach:)
Impreza - zmiana biegów w tym aucie to coś pięknego, skok wajchy jest strasznie krótki i biegi wydaje się, że wchodzą od razu jak pomyślimy o ich zmianie

.
W Porsche było ze skrzynią podobnie, a może nawet lepiej, ale siedzenia w porównaniu do kubełków Hondy i Subaru, to jakieś puffy z których ma się wrażenie, że od razu się wyleci:p
Wszystko co piszę działo się oczywiście w stojącym aucie, więc nie napiszę jak się zachowują podczas jazdy, ale pierwsze wrażenia były właśnie takie:)
Na koniec napisze jeszcze tak - wygląd A8, wnętrze Phaetona lub S klassy i dla mnie auto idealne.
Narazi tyle, nie mam już sił pisać więcej, rano praca a dziś cały dzień spacerowania i jeżdżenia. Jak mnie coś natchnie to dopiszę może coś jeszcze