Witam jaki wzmacniacz do kolumn JBL LX 2005. Najlepiej sam wzmacniacz, albo amplituner w cenie do 1500 (używany) Moze ktoś ma coś takiego???

Jaki wzmacniacz do JBL LX 2005
Rozpoczęte przez
Drabcu
, 25 mar 2009, 20:19
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 25 marca 2009 - 20:19
Napisany 28 marca 2009 - 11:28
Kurde na początku jak przeczytałem ten post myślałem że chodzi glośnik do samochodu. No ale nic powiem tylko tak na szybko wzmacniacz dobiera się zazwyczaj 2 razy mocniejszy niż glośnik w RMS dlatego aby się nie grzał zbytnio przy jakiś domowych imprezach. Co w parze idzie a mianowicie: Jest kilka spraw tego typu aby poprawnie dobrac wzmacniacz do domego odsłuchu.
1. jak duży jest pokój w którym ma grać to cacko.
2. jaki skład jest systemu audio łączna moc
3. kable przesyłowe( odpuść sobie kable z domieszka złota, niektórzy fanatycy tak mają że mają sprzet za 3000 i tzw złote kable a tak aprawde maja pozłacane gniazda a środku miedziane ścieżki heh)
A na twoje pytanie jeżeli jesteś audiofilem tak jak ja i denerwuje mnie najmniejszy trzask szum zainwestuj w wzmacniacz lampowy to koszt troszke wygórowany ale warto poszukać , jak by nie było cyfrowy sygnał jest poddany kompresji w mniejszym czy wiekszym stopniu jak by nie było co prawda próbkowanie dzwięku jest już na wysokim poziomie ale to nadal dzwiek cyfrowy dla niektórych wogóle nie ma różnicy.
1. jak duży jest pokój w którym ma grać to cacko.
2. jaki skład jest systemu audio łączna moc
3. kable przesyłowe( odpuść sobie kable z domieszka złota, niektórzy fanatycy tak mają że mają sprzet za 3000 i tzw złote kable a tak aprawde maja pozłacane gniazda a środku miedziane ścieżki heh)
A na twoje pytanie jeżeli jesteś audiofilem tak jak ja i denerwuje mnie najmniejszy trzask szum zainwestuj w wzmacniacz lampowy to koszt troszke wygórowany ale warto poszukać , jak by nie było cyfrowy sygnał jest poddany kompresji w mniejszym czy wiekszym stopniu jak by nie było co prawda próbkowanie dzwięku jest już na wysokim poziomie ale to nadal dzwiek cyfrowy dla niektórych wogóle nie ma różnicy.
[center:646156a98e]R.I.P[/center:646156a98e]
[center:646156a98e]NAS NIE DOGONIET[/center:646156a98e]
[center:646156a98e]NAS NIE DOGONIET[/center:646156a98e]
Napisany 28 marca 2009 - 17:42
http://www.allegro.p...36mcy_raty.html
Polecam ten amplituner....
Takowy posiadam i jest ok 
Mam też Sony STR-DE 698 za parę dni będzie do sprzedania.... 7x150 itd...jak Cię interesuje to dawaj na PW dogadamy się...Pozdr
Polecam ten amplituner....

Mam też Sony STR-DE 698 za parę dni będzie do sprzedania.... 7x150 itd...jak Cię interesuje to dawaj na PW dogadamy się...Pozdr

Napisany 29 marca 2009 - 07:25
Dzięki panowie a Twoją propzycję Michał przemyślę :kumple: