kontrolka ladowania
Rozpoczęte przez
pietka1
, 24 mar 2009, 14:17
10 odpowiedzi na ten temat
Napisany 24 marca 2009 - 14:17
witam mam problem z alternatorem po przekreceniu kluczyka nie swieci kontrolka akumulatora co jest grane czy jakis przewod sie poluzowal na alternatorze czy moze padl alternator odpalic odpale auto ale nawet nie jade bo baterie wypompuje do zera
Napisany 24 marca 2009 - 14:23
Może spaliła się żaróweczka w podświetleniu kontrolki ładowania. Gdyby nie było ładowania to kontrolka swieciłaby się cały czas.
Napisany 24 marca 2009 - 14:32
raczej to nie zarowka bo kawalek sie przejechalem i bateria zaczela padac
Napisany 24 marca 2009 - 15:07
w poprzednim aucie (ford) mialem tak, ze zarowka byla wpieta w obwod. i jezeli sie przepalila, to i automatycznie ladowania nie bylo.
moze ktos sie wypowie, czy i tu tak nie jest...
moze ktos sie wypowie, czy i tu tak nie jest...
Napisany 24 marca 2009 - 21:08
w regulatorach jest obwód odpowiedzialny za kontrolke ładowania. czasem jest tak że kontrolka sie nie swieci podczas pracy silnika(niby wszystko ok) a ładowania nie ma. wiec tu może być sytuacja coś w tym rodzaju.
Napisany 25 marca 2009 - 07:04
zarowka byla spalona zalozylem druga i teraz swieci are po odpaleni auta ladowanie nie gasnie to czyli chyba regulator napiecia byl elektryk i sprawdzil caly alternator i jest ok no i mam nadzieje ze teraz jak zmienie regulator to bedzie ok
tylko czemu ten regulator wytrzymal tylko 6miesiecy bo juz raz byl wymieniany
tylko czemu ten regulator wytrzymal tylko 6miesiecy bo juz raz byl wymieniany
Napisany 25 marca 2009 - 21:26
maszyna zrobiona regulator wymienilem i jest ok panowie:bye2:
Przez spaloną zrówke padl regulator:)

Napisany 19 lutego 2011 - 09:37
witam ja mam podobny problem,tyleze zapale zimy silnik jest ok,a jak sie nagrzeje,to po przekreceniu stacyki nie swieci lamka ladowania,cisnienia oleju,skrzyni,silnika inie dziala temperatura i poziom paliwa,ale jak zapale to musze przygazowac i zaswieca sie ladowanie,ale altek laduje.Przepatrzylem praktycznie wszystkie kosci,chyba ze jakas jest jeszcze w srodku pod deska.Zarowki sa ok,ostatnio tez wymienilem stabilzator napiecia bo tez byl zepsuty.
Napisany 19 lutego 2011 - 22:24
maszyna zrobiona regulator wymienilem i jest ok panowie:bye2:
Przez spaloną zrówke padl regulator:)
Kolego nie ma czegoś takiego że jak spali się żarówka to pali ci regulator