Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

jakie radio non opel zadziała z wyswietlaczem?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 22 marca 2009 - 12:26

Witam,
jakie radio ogolnie dostepne na allegro badz w sklepie współpracuje z wyswietlaczami w omedze bez dodatkowego interface i odtwarza MP3? Chodzi mi o wyswietlanie RDS. Jezeli zauwazyliscie moj post w dziale KUPIę, nosze sie z zamiarem kupna radia VDO CDR 500. To dadio odtwarza niestety tylko nieskompresowane pliki muzyczne. Po co to wszystko? Nosze sie z zamiarem zrobienia profesjonalnej, cichociemnej instalacji CA. Poa tym jak skonczyłem moja w calibrze czas na omege. Z calibry zostało mi pare klockow ktore mogłbym tu wsadzic, ale warunkiem jest, ze nie ma sie rzucac w oczy a grac jak instalacja za min. 10 koła :).
W tym celu chce wybebeszyc Radio VDO CDR 500 i zamontowac w tej obudowie jakies inne radio z funkcja obsługiwania wyswietlacza i MP3. Dodatkow w radiu takim zamontowałbym wyjscie optyczne (pod swiatłowód) i doprowadił to pod procesor dzwieku alpine pxa-h701.. Od procka do jakiegos 4ro kałowego wzmaka ( moze jakis hifonics olympus VIII 4 x 110rms) a od wzmaka do głosników. Tweetki juz mam i są to seas ktn 25 f, midy i wofery ktore musze zdobyć to hiendowe scan speak 15W 4531 G00. Wofer pojedzie na mostku a jako, ze potrzebuje przestrzeni bagazowej skrzynia ma byc jak najmniejsza to musze poszukac antyku jakim jest fosgate HX2 8" ktory zagra pod klozetem 8 litrow.
Dodatkowo bluetooth interface alpine KCE 350BT bedzie pomagał w jezdzie bez trzymania telefonui przy uchu no i dodatkowo bede mogł odgrywac pliki muzyczne ktore mam na komórce ppoprzez BT.
I jak sie wam moj plan podoba? Nie bedzie łatwo zrealizowac bo niektore rzeczy ciezko dostac ale generalnie mam czas :)

#2 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów

Napisany 22 marca 2009 - 16:44

No, nadszedł czas, abym i ja wstawił tą wesołą ikonkę::szukaj: - temat był wałkowany kilkukrotnie :p

#3 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów

Napisany 22 marca 2009 - 17:14

kurcze, a myslałem ze pojde na łatwizne :p

#4 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 22 marca 2009 - 19:09

http://elektron.pol....le/opeldisp.htm
Tu przeczytaj calosc.

IMO niewykonalne przy sensownych wydatkach.
Jak lubisz babrac sie z elektronika, to poszukaj jak zrobic odtwarzajke mp3 plikow z plytek cd albo z dysku twardego. Nie pamietam nazwy, ale to cudo obsluguje zwykle dyski z mptrojkami. To opakuj w obudowe jakas, dorob jakis interfejs (do wspolpracy z TIDem i jakies sterowanie) na mikrokontrolerku i bedziesz mial 40GB mptrojek.

#5 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów

Napisany 22 marca 2009 - 21:56

wydatki nie beda wcale takie duze. majwazniejsze zeby w ogole sie dało to zrobic a to zalezy od egzemplarza urzadzenia. damy rade. fakt, mozna by do jakiejs alpine podłaczyc moduł USB i odtwarzac muze z pendrive ale tu raczej chodzi o sztuke dla sztuki :)

#6 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 22 marca 2009 - 22:51

...ale tu raczej chodzi o sztuke dla sztuki :)

A to przepraszam i zachecam do rzeźby ;)
I w takim razie ten pomysl z HDD nie jest az taki glupi :)
http://www.elektroda...opic797398.html
http://www.softcom.pl/yampp/

A jak chcesz to probuj z radiem tak jak ludzie probowali z TIDami, wpinajac sie w linie transmisyjne i patrzac co sie na nich dzieje. Teoretycznie moznaby w ten sposob opracowac fejs do jakiegos radia ale praktycznie to ciezko...No i trzebaby miec juz fejsa z ktorym radio by sie komunikowalo, zeby bylo co podgladac...

Tak czy inaczej zycze powodzenia, szerokosci i samozaparcia :up:

#7 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów

Napisany 23 marca 2009 - 21:05

opisze w tym temacie jak przebiegaja przeróbki :)
tymczasem :)

#8 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 01 maja 2009 - 12:38

Siggi i jak? dalo rade cos wskurac?
podlaczylem ostatnio Pionka ze starej kluski no i na wyswietlaczu TIDa jest teraz tylko zegarek i temp... da sie cokoliwek zrobic zeby wyswietlala sie do tego chociazby data?
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ