Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Sprężyny - zamienniki - Przestroga !!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   McGREGOR

McGREGOR
  • 116 postów

Napisany 20 marca 2009 - 21:19

Firma niemiecka "CS" produkuje zamienniki sprężyn na tył do omy
a wygląda ona następująco ...
-drut jednakowej średnicy na całości (zamiast zwężane na końcach jak w org.)
-tylko 6 zwojów (zamiast 8 tak jak w oryginałach)
-wysokość całej 25cm ( zamiast 27,5cm)

no i po zamontowaniu czegoś takiego co jest dedykowane do opla sedana, masz darmową taczkę!!!! trzepie trzęsie wali ... poprostu krew zalewa...
jakbym chciał mieć taczkę to założyłbym sprężyny od żuka i efekt byłby taki sam!!!!!

Zareklamowałem to drogie g......no!!! bo nie nadaje się do użytku!!!!
Takie firmy powinni zamykać na pniu... bo to nie może się nazywać nawet zamiennikiem - skandal !!!!!!:mad:

#2 OFFLINE   DamianB

DamianB
  • 1 595 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 20 marca 2009 - 23:53

A ile płaciłeś? Ja w poprzedniej wymieniłem sprężyny z tyłu na jakiś noname zamiennik za kilkadziesiąt złotych i nie odczuwałem negatywnych skutków :)

#3 OFFLINE   McGREGOR

McGREGOR
  • 116 postów

Napisany 21 marca 2009 - 09:54

te "CS" kosztowały 230zł za sztukę wiec bardzo drogo jak na mój gust!!! ale nawet gdyby były po 60zł za sztukę to i tak bym reklamował, bo chłamu nie powinni w ogóle wypuszczać na rynek !!!

#4 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 21 marca 2009 - 13:47

a nie sa to czasami sportowe sprezyny obnizajace?
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#5 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 marca 2009 - 17:17

Firma niemiecka "CS" produkuje zamienniki sprężyn na tył do omy
a wygląda ona następująco ...
-drut jednakowej średnicy na całości (zamiast zwężane na końcach jak w org.)
-tylko 6 zwojów (zamiast 8 tak jak w oryginałach)
-wysokość całej 25cm ( zamiast 27,5cm)

panowie ja sie podlacze pod temat na jesieni kupilem sprezyny firmy JAMEX do mojego kombi i sa dokladnie takie same ja te ktore opisuje McGREGOR kosztowaly po 75 za sztuke i po pierwszej jezdzie wyciagnolem
sprzedalem na alledrogo jako do sedana (mam nadzieje ze chlopakowi dobrze leza o omce)

i jeszcze jedno
w tych wszystkich katalogach to jest meksyk gdzie by nie pytac to inne sprezyny sa wedlug katalogu a zgodnosci z epc to juz wogole nie ma
te moje na tyl byly dobrej twardosci tyle ze krotkie a te na przod byly za dlugie i auto wygladalo jekby w bagazniku ze 2 tony wegla bylo

gdybym wiedzial ze takie cyrki beda to bym kupil komplet w polcarze tam maja napewno dobre oznaczenia bo znajomy kupil, placil za przednie 185szt i tylne 145szt

przed cala impreza bylem zadowolony bo amorki z bilstaina caly komplet a tu taka porazka ze springami
ale czlowiek uczy sie na bledach i co tu wiecej mowic, trzeba 10 razy pomyslec i zapytac zanim sie cos kupi z nieznanego zrodla

#6 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 21 marca 2009 - 17:32

panowie ja sie podlacze pod temat na jesieni kupilem sprezyny firmy JAMEX do mojego kombi i sa dokladnie takie same ja te ktore opisuje McGREGOR kosztowaly po 75 za sztuke i po pierwszej jezdzie wyciagnolem
sprzedalem na alledrogo jako do sedana (mam nadzieje ze chlopakowi dobrze leza o omce)

i jeszcze jedno
w tych wszystkich katalogach to jest meksyk gdzie by nie pytac to inne sprezyny sa wedlug katalogu a zgodnosci z epc to juz wogole nie ma
te moje na tyl byly dobrej twardosci tyle ze krotkie a te na przod byly za dlugie i auto wygladalo jekby w bagazniku ze 2 tony wegla bylo

gdybym wiedzial ze takie cyrki beda to bym kupil komplet w polcarze tam maja napewno dobre oznaczenia bo znajomy kupil, placil za przednie 185szt i tylne 145szt

przed cala impreza bylem zadowolony bo amorki z bilstaina caly komplet a tu taka porazka ze springami
ale czlowiek uczy sie na bledach i co tu wiecej mowic, trzeba 10 razy pomyslec i zapytac zanim sie cos kupi z nieznanego zrudla

trzeba bylo kupic oryginalna uzywke i bys mial i spokoj i $$$ w kieszeni

#7 OFFLINE   McGREGOR

McGREGOR
  • 116 postów

Napisany 21 marca 2009 - 23:28

[quote name='beast']trzeba bylo kupic oryginalna uzywke i bys mial i spokoj i $$$ w kieszeni[/QUOTE

teraz to już sie wie ....

ale jak jedziesz na warsztat ... mówisz o co chodzi ... gość proponuje porządne sprężyny idealne do Twojej omy... to się zgadzasz bo chcesz zeby było wszystko jak najlepiej -- prawda ?... a potem okazuje się że ona nawet nie przypomina oryginału... jak dla mnie to taką firmę CS powinni zamknąć... to zwykłe oszustwo i nic wiecej...:mad:

[quote name='BenQ']a nie sa to czasami sportowe sprezyny obnizajace?[/QUOTE]

nie kolego... nr katalogowy z katalogu firmy CS mówi, ze to sprężyny standardowe do Omega B sedan....
wiem o tym, ponieważ pytałem gościa który sprzedaje je na allegro.