witam
Zakupiłem interfejs LPG USB z kabelkiem do OMEGAS na allegro. Zainstalowałem program LANDI RENZO OMEGAS v2.4.3 110 l.
kolejność jest następująca:
1. Podłączam kabelek do centralki i do komputera,
2. potem uruchamiam program wciskam klawisze ctrl+C - połącz - program łączy się z centralką - pokazuje temperaturę wody stan kluczyka itp....
3. program reaguje na przekręcanie kluczyka do momentu zapalenia kontrolek
4. uruchamiam silnik
5. Program wisi.... (zawiesza się )
6. Potem wywala błąd "Połączenie niemożliwe - sprawdź połączenie ERR.CODE: C01"
Co może być powodem takiego zachowania się programu???
Jak chciałem uruchamiam silnik i program jest w trybie wizualizacji (F3) mogę zobaczyć, że dostaje z centralki np prędkość obrotową bo cóś zapamiętuje i się zawiesza.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Problem z programem LANDI RENZO OMEGAS
Rozpoczęte przez
grzesinfo
, 12 mar 2009, 22:16
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 12 marca 2009 - 22:16
Napisany 12 marca 2009 - 23:11
a spróbuj podłączyć się na pracującym silniku
Ps. a u kogo kupiłeś interfejs ??
Ps. a u kogo kupiłeś interfejs ??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 13 marca 2009 - 10:08
interfejs kupiłem w firmie viaken.pl
Rozumiem że uruchomić silnik na benzynce i wtedy podłączyć wtyczkę do diagnostyki - a ta z kolei do kompa.
Mam jeszcze takie podejrzenia, bo dałem dość (1.8m) długą przedłużkę po złączu usb. Być może tutaj lecą jakieś zakłócenia....
Pozdrawiam
Rozumiem że uruchomić silnik na benzynce i wtedy podłączyć wtyczkę do diagnostyki - a ta z kolei do kompa.
Mam jeszcze takie podejrzenia, bo dałem dość (1.8m) długą przedłużkę po złączu usb. Być może tutaj lecą jakieś zakłócenia....
Pozdrawiam