środek do czyszczenia przepustnicy
Napisany 12 marca 2009 - 15:40
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 12 marca 2009 - 15:42
jaki środek jest najlepszy do czyszczenia przepustnicy wd 40 ponoc za tłusty prosze o nazwę ?
http://cgi.ebay.pl/w...55779&indexURL=
forch tez ma w swojej ofercie
Napisany 13 marca 2009 - 08:13
który z tych forch będzie dobry do tej przepustnicy
bo te wcześniejsze to strasznie drogie

mnie się wydaje że ten do stykow elektrycznych ale nie jestem pewien .
Napisany 13 marca 2009 - 08:26
Napisany 13 marca 2009 - 08:44
Napisany 13 marca 2009 - 10:43
Witam, panowie mam takie pytanko: przy czyszczeniu przepustnicy wystarczy ja tylko wykrecic i przemyc tym srodkiem czy jeszcze musze cos rozkrecac lub na cos zwrocic uwage? Dodam ze posiadam ten zmywacz co beast zapodal.
Wpisz sobie w szukajkę hasło "czyszczenie przepustnicy", wyskoczy kilka tematów gdzie jest to dokładnie opisane dla różnych wersji silnika.
Napisany 13 marca 2009 - 13:20
http://www.allegro.p...tnic_wurth.html
ale skoro tak mówis poszukam tego za 12 zl i sprawdzone
to moje jest tej samej firmy ale pisze że do przepustnic co wybrać?
Napisany 13 marca 2009 - 15:42
EDIT: o tu jest
http://www.allegro.p..._boll_nr13.html
Napisany 12 kwietnia 2015 - 13:00
Czy ktoś to używał?
i czy daje radę tak samo jak rozkręcenie i wyczyszczenie ręcznie?
Napisany 13 kwietnia 2015 - 08:21
Odkurzę stary temat.
Czy ktoś to używał?
i czy daje radę tak samo jak rozkręcenie i wyczyszczenie ręcznie?
Pobiłeś rekord Guinessa w odgrzewaniu kotleta

"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 13 kwietnia 2015 - 16:12
ejjj ludzie... wy to się w końcu zdecydujcie czego chcecie... człowiek znajdzie podobny temat "odgrzeje kotleta" to pretensje i naśmiewanie że to zrobił. Chłopak założyłby nowy temat i byłby zaraz w koszu bo istnieje podobny. I tak źle, i tak...
ach... nie siedzę długo tu na forum ale jak się tu zarejestrowałem była fajna atmosfera a teraz jak coraz więcej się w tym gównie siedzi to bardziej śmierdzi...

a co do tematu, znajomy mechanik uzywa od zawsze tego produktu i nie narzeka, chociaż kolega audicoupe też mi czymś ostatnio czyścił i chyba też to dobre jest i chyba tańsze
Napisany 13 kwietnia 2015 - 19:35
z całym szacunkiem do tc82 ale takie odpowiedzi w ogóle nie w temacie powinny być kasowane z "urzędu" , bo to problem całego forum.
co do środka czyszczącego , wygląda obiecująco , jak ktoś sprawdzi niech da znać jaki efekt.
Napisany 14 kwietnia 2015 - 09:02
Ja akurat uzywała preparatów CRC tylko ze do czyszczenia przepływomierzy(drucików )i do mycia gazników (bardzo dobre właściwości myjące przypalony nagar) tylko ze brak sady jak w przypadku LMkolega audicoupe też mi czymś ostatnio czyścił i chyba też to dobre jest i chyba tańsze
Napisany 14 kwietnia 2015 - 14:35
Napisany 15 kwietnia 2015 - 11:41
Niby tak ale testowałem oba środki na korkowcu juz leciał tylko czysty zmywacz a po zastosowani crc do gaźników jeszcze poleciła galancie brudu a po za tym oba srodki maja inny zapach -skład jak i zmywacz do gazników ma większe ciśnienie i właściwości zmywające przypalony nagar.tańszym rozwiazaniem jest zmywacz do tarcz hamulcowych.Kosztuje ok 9 pln za 500ml i działa tak samo.
Napisany 15 kwietnia 2015 - 17:02
Napisany 15 kwietnia 2015 - 19:32
Wy piszecie o środkach, przy których trzeba zdmontować przepustnicę, a mi chodzi o ten LM, czy ktoś czyścił bez demontarzu tylko tak jak pokazane na filmie?
Zakupu i przetestuj a i tak gdzieś musisz rozpiąć dolot aby środek zaaplikowa a po to jest ten długi wężyk aby glebiej dotrzeć napewno się nie zawiedzies LM to porzodna firma i środek tez troszkę kosztuje no chyba ze lubisz troszkę pogrzebać to rozkreć i wyczysc przepustnice