Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

STAG 300 w Poznaniu

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
9 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   szycha

szycha
  • 54 postów

Napisany 11 marca 2009 - 14:32

Witam

Chcę zagazować swoją omkę. Czytałem, że najlepiej brc albo stag. Z tego co widzę na forum więcej stag'ów a w Poznaniu widzę tylko jednego gazownika Domańskiego do którego nie chcę iść na montaż bo zbyt dużo ludzi odradza.

Czy ktoś zna solidnego instalatora od stag'a w Poznaniu lub bliskich okolicach.
Czytałem o kolesiu z okolic Swarzędza (pisał o nim Cita) byłem tam z poprzednią omką ale on robi tylko brc.

Dzięki za każde info.
Pozdro

#2 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 11 marca 2009 - 15:01

Ja chcesz mieć dobrze założoną pojedź do Kępna
bedziesz przy tym i w jeden dzień masz załozone

#3 OFFLINE   szycha

szycha
  • 54 postów

Napisany 12 marca 2009 - 01:38

Dzięki za odpowiedź. Z przyjazdem nie było by problemu. Tylko co potem z przeglądami, regulacjami, gwarancją, itp.
Znalazłem w Poznaniu AUTO-GAZ RODAN ale oni też montują BRC i co 15000 przegląd.

W Kępnie jest jakiś zakład czy jak to wygląda. Jak wychodzi to cenowo.
Pozdro

#4 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 12 marca 2009 - 07:32

Dzięki za odpowiedź. Z przyjazdem nie było by problemu. Tylko co potem z przeglądami, regulacjami, gwarancją, itp.
Znalazłem w Poznaniu AUTO-GAZ RODAN ale oni też montują BRC i co 15000 przegląd.

Pozdro

Ja od zeszłego roku nie byłem na regulacji chodzi jak ta lala
gwarancja w czym problem?
STAG300 - zapłaciłem 3tys.
jak chcesz szczegóły to odezwij sie na PW lub fona

#5 OFFLINE   dzia

dzia
  • 29 postów

Napisany 12 marca 2009 - 13:52

Pozdro

W Auto-Gaz Rodan założyłem gaz mechanik jak to zobaczył powiedział mi ,że jeszcze nie widział tak ładnie założonej instalacji.Przejechałem 12tyś kilometrów i nic się działo Problemy były tylko na początku z regulacją ,ale przy drugiej wizycie sami zaproponowali wyjazd na starą A2 i od tego momentu żadnych problemów tylko leje gaz oby tak dalej

#6 OFFLINE   paczkowo

paczkowo
  • 160 postów

Napisany 12 marca 2009 - 22:10

kolego jesli chcesz instalke dobra w okolicy poznqania to polecam CAR-GAZ szczepankowo ul glebowa . zakladają instalacje SOLARIS , jest to polska instalacja którą montują w całej europie , nawet niemcy przyjezdzaja na glebową i montują u nich instalke . a to swiadczy ze jest dobra bo inaczej car-gaz by sie za to nie wziął zeby pozniej pokrywać koszty transportu auta z zagranicy ( w celu naprawy) sam mam ta instalke od września i jest rewelacja

#7 OFFLINE   szycha

szycha
  • 54 postów

Napisany 18 marca 2009 - 12:57

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zdecydowałem się na BRC w RODAN ponieważ mam najbliżej. Wiadomo że mogą być problemy więc chyba lepiej żeby gazownik był blisko.

Dam znać co i jak. Niestety termin mam dopiero na 8 kwietnia.

#8 OFFLINE   szycha

szycha
  • 54 postów

Napisany 22 kwietnia 2009 - 23:13

Więc ogólnie tak. Szef tej firemki bardzo miły i wzbudzający zaufanie koleś. Wiem, że pozory mylą ale jakoś lepiej się czuję jak koleś wzbudza zaufanie. Wszystko mi ładnie wytłumaczył. Gazik puki co sprawuje się pięknie. Przełącza się przy 30 stopniach. Jak będzie ładna pogoda to zrobię fotki instalki. Faktycznie wygląda to na ładnie położoną instalację (chociaż co ja tam wiem nie zam się i tyle ocenicie po fotkach) Różnica w depnięciu jest nie duża ale jednak czuję. Jak na benzynce depnę to się pięknie zbiera na gazie co prawda też no ale to już nie ten sam kop.
Butle mam w kole 50l wchodzi 41.

Po założeniu jechałem zaraz 100 km na święta jechałem około 160 autostradą (więcej nie testowałem bo nie mam jeszcze zaufania do tego gazu) spalił mi 11l gazu.

Potem w trybie mieszanym około 120 w trasie reszte miasto (nie oszczędząłem) wyszło 15l / 100.
Teraz jadę cały zbiornik tylko po mieście zobaczymy ile wyjdzie.

Pozdrówki

#9 OFFLINE   bestb

bestb
  • 593 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 kwietnia 2009 - 02:48

zakladalem tam do mojej omy gosciu jest naprawde spoko, solidna robota nie bylo zadnych problemow, 1 mala regulacja po kilku tys. oczywiscie w ramach gwarancji.
jezdze juz 2 lata i zmienilem tylko filtr.Ja mam zbiornik 80 ltr wchodzi max 65

#10 OFFLINE   szycha

szycha
  • 54 postów

Napisany 24 kwietnia 2009 - 20:03

Wyjeździłem zbiornik po mieście wyszło 17l/100km