wyciek paliwa
Napisany 10 marca 2009 - 21:30
Napisany 10 marca 2009 - 22:46
Napisany 10 marca 2009 - 23:19
Napisany 11 marca 2009 - 12:24

Napisany 11 marca 2009 - 21:15
bo zrobisz to i za chwile bedzie w innym miejscu lecialo. ja w boschu zaplacilem 500+80zl uszczelki i uszczelniacz na walek pompy.
Napisany 09 kwietnia 2009 - 17:59
Napisany 09 kwietnia 2009 - 22:07
Niewykluczone że albo takiej "dobrej" jakości było to uszczelnienie, albo ustawić nie umie....
Napisany 09 kwietnia 2009 - 22:19
Napisany 09 kwietnia 2009 - 23:40
bo już ma rok
ILE??

Człowieku a wiesz co to jest dbanie o auto??

U mnie max 5 miesięcy i komplet filtrów wraz z olejem idzie do wymiany.
A właśnie - olej kiedyś wymieniałeś??
Nie można zaniedbywać takich rzeczy bo to opel sprzed kilku-kilkunastu lat który da ci równo popalić zarówno po kieszeni jak i po nerwach jak nie będziesz dbał o pierdółki.
Rok czasu filtr to stanowczo dużo za dużo nawet jakby auto jeździło okazjonalnie 50km tygodniowo

Napisany 09 kwietnia 2009 - 23:45

PS. Aha, zwroc jednak mimo wszystko uwage skad ten wyciek dokladnie jest. Ja rowniez mialem podona sytuacje, a się okazało ze wyciek jest z ostatniego wtryskiwacza, mimo ze zapocenia wystepowaly bezposrednio pod pompa! Niestety ostatni wtryskiwacz nie byl dokrecony dobrze (do tego celu jednak trzeba zdjac polke od wycieraczek). Takze działaj, szukaj, kupuj i kombinuj, bo mozna miec coś szybko i tanio bez uszczerbku na jakosci produktu.
PS2. Mysle ze to Ci powinno pomoc:
Napisany 10 kwietnia 2009 - 16:38
Kosztowało mnie to 240zł uszczelki + wymiana + diagnoza pompy

Nie jest to droga naprawa a naprawdę warto ją zrobić.
Napisany 10 kwietnia 2009 - 16:54
ILE??
Człowieku a wiesz co to jest dbanie o auto??
U mnie max 5 miesięcy i komplet filtrów wraz z olejem idzie do wymiany.
A właśnie - olej kiedyś wymieniałeś??
Nie można zaniedbywać takich rzeczy bo to opel sprzed kilku-kilkunastu lat który da ci równo popalić zarówno po kieszeni jak i po nerwach jak nie będziesz dbał o pierdółki.
Rok czasu filtr to stanowczo dużo za dużo nawet jakby auto jeździło okazjonalnie 50km tygodniowo
masz rację że trzeba dbać o najmniejsze rzeczy!co do filtra rzeczywiście trochę za długo.
olej wymieniałem tak samo jak filtr paliwa dokładnie rok temu w kwietniu i teraz miałem zamiar wymienić na nowy.
po za tym co do oleju każdy ma swoje właściwości termin zużycia i tp. ale to wszystko też zależy od użytkownika auta i jego sposobu użytkowania samochodu.
jeżeli ktoś jeździ dużo i agresywnie to musi częściej zmieniać olej jeżeli ktoś jeździ mniej to rzadziej zmienia. oczywiście możesz się zemną nie zgadzać!

Napisany 10 kwietnia 2009 - 18:25
Czasami wcześniej
Co do filtra paliwa nie wiem co ile kilometrów powinno się wymieniać
Może jakaś rada??

Napisany 10 kwietnia 2009 - 21:56