Odpalanie na przycisk!
Napisany 07 marca 2009 - 01:07
Czy tani zestaw z Allegro zda egzamin?
Fajny bajer jak dla mnie:D
Napisany 07 marca 2009 - 01:54
Ciekawa sprawa nigdy się nad takim odpalaniem autka nie zastanawiałem jestem bardzo ciekawy

Jak sobie to zamontujesz to pstryknij fotę i sie pochwal
Co do montażu to przynajmniej w opisach tych "rozruszników" piszą, że dołączają szczegółową instrukcje?
Tutaj jeden przykład:
http://allegro.pl/it..._przycisku.html
a tu inny włącznik ala top gun ciekawe:
http://allegro.pl/it...a_przycisk.html
pozdrawiam i powodzenia
Napisany 07 marca 2009 - 09:53
Napisany 07 marca 2009 - 10:17
Napisany 07 marca 2009 - 10:47
Co IMHO oznacza, ze bedzie mial go na stale odblokowaneg. Fajna zabawka, ale latwiej porwac samochod.niekoniecznie. jak ma kosteczke w kluczyku to trzeba ja wydlubac i przykleic pod stacyjke
Napisany 07 marca 2009 - 11:08
http://www.allegro.p..._laguna_ii.html
i zrobic imo na obwodzie, ze po przekreceniu kluczyka dopiero cisnac guzik, bo innaczej szybko by nam ktos autkiem odjechal...
Napisany 07 marca 2009 - 11:21
Fajna zabawka, ale latwiej porwac samochod.
przecierz można tak podłączyć że bez kluczyka nie odpalisz a po za tym to nawet jak byś odpalił to blokada kiery cię nie puści
samo podłączenie jest bardzo proste dla kogoś kto ma minimalne pojęcie o elektryce samochodowej...

Napisany 07 marca 2009 - 11:31
przecierz można tak podłączyć że bez kluczyka nie odpalisz a po za tym to nawet jak byś odpalił to blokada kiery cię nie puści
juz to napisalem

samo podłączenie jest bardzo proste dla kogoś kto ma minimalne pojęcie o elektryce samochodowej...
dokladnie tak jak piszesz

Napisany 07 marca 2009 - 23:22
Napisany 08 marca 2009 - 00:15
Napisany 08 marca 2009 - 00:21
A nie można zrobić tak, że kluczyk wkładamy i przekręcamy na zaplon, a reszte przyciskiem odpalamy??
Z drugiej strony jaki to ma sens? Wkładam kluczyk, przekręcam a żeby odpalić muszę jeszcze jakiś guzik wciskać. Ja tam wolę włożyć kluczyk, przekręcić i wrooom (na pewno szybciej).
Napisany 08 marca 2009 - 01:10
Napisany 08 marca 2009 - 01:11
to po co ci przycisk...A nie można zrobić tak, że kluczyk wkładamy i przekręcamy na zaplon, a reszte przyciskiem odpalamy??
jak już włożysz kluczyk mniej czasu zajmie przekręcenie go, niż szukanie przycisku.
po za tym sam przycisk nie rozwiązuje sprawy trzeba najpierw wydłubać blokadę kierownicy i jak już wspomniano inmobiliser.
Napisany 08 marca 2009 - 11:28
to juz lepiej zalozyc alarm z funkcja odpalania auta z pilota. przydatne szczegolnie zima. sam sie zastanawialem nad takim wynalazkiem. z tego co znalazlem posiada od czujnik wlaczenia "luzu". tzn., ze jak mamy zapiete jakis bieg to auto nie odpali z pilota. ja bym sie bardziej sklanial wlasnie do takiego rozwiazania niz dokladanie jakiegos wylacznika, ktory bedzie szpecil auto i utrudnial nam zycie.
Bardzo ciekawa sprawa jeszcze nigdy o takim sprzęciku nie słyszałem;)

Dużo roboty przy tym?
Napisany 08 marca 2009 - 12:37
A nie można zrobić tak, że kluczyk wkładamy i przekręcamy na zaplon, a reszte przyciskiem odpalamy??
To jaki jest wtedy sens robić guzik, jak i tam musimy kluczyć przykręcić..??

Napisany 08 marca 2009 - 13:00
Napisany 08 marca 2009 - 13:01
no wlasnie jeszcze nie wiem bo sie tylko nad tym zastanawiam, ale cos mi sie wydaje ze nie jest to takie trudne.Bardzo ciekawa sprawa jeszcze nigdy o takim sprzęciku nie słyszałem;)
Dużo roboty przy tym?
np takie cos http://moto.allegro....asieg_200m.html
Napisany 08 marca 2009 - 14:11
o ile dobrze pamietam przepisy ruchu drogowego jest zabronione jest pozostawienie włączonego silnika w pojeździe ...
ktoś przyuważy, że odpalacie zdalnie i zanim dojdziesz do auta zdąży odjechać...
jak się potem wytłumaczysz policji czy firmie ubezpieczeniowej....
poza tym jaki problem widzicie w odpalaniu auta po wejściu.
gdy nie będzie chciał zapalić to i żadne przyciski ani piloty wam nie pomogą.... lepiej juz zainwestować w porządne dogrzewanie silnika co zimą po wejściu i łatwiej odpali i cieplej będzie w autku
Napisany 08 marca 2009 - 14:26