Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

coś zeby polepszyć osiągi na LPG

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   rashii

rashii

5 OMEGA W MOJEJ KARIERZE

• 132 postów

Napisany 01 marca 2009 - 13:57

witam
mam Instalacje II gen (ponoc najbardziej niezawodna) no jak wiadomo ekonomia jest ale osiagi spadły, co mozna zrobić zeby je troche poprawic? jakiś pomysły, rozwiązania, "patenty"?:)

#2 OFFLINE   bartekomega

bartekomega

obecny

• 31 postów

Napisany 01 marca 2009 - 16:00

zawsze możesz przełączyć na benzynę :)
ludzie są na tyle sczęśliwi ,na ile postanowią nimi być

#3 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 01 marca 2009 - 18:01

napisz jaka masz II gen. Typ centralki. Teoretycznie nie powinienes odczuc starty mocy, moze troche moment obrotowy. Jesli masz dobra II gen , dobrze dobrany i zamontowany mikser to powinno byc ok. zawsze tez mozna odlaczyc sonde lambde od centralki lpg i wtedy krokowy bedzie otwieral sie na maks. kat otwarcia i bedzie lepiej szla niz na benie. Oczywiscie spalanie kosmos..................
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]

#4 OFFLINE   ALI

ALI

R6/2.8.1/Manual

• 1 496 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 01 marca 2009 - 19:46

spalanie kosmos

e tam kosmos góra 20l/100km :D

#5 OFFLINE   McF

McF
  • 100 postów

Napisany 01 marca 2009 - 22:14

Jak chcesz polepszyć osiągi to sobie przełącz na benzyne na parę minut i masz po problemie.:D.

#6 OFFLINE   rashii

rashii

5 OMEGA W MOJEJ KARIERZE

• 132 postów

Napisany 01 marca 2009 - 22:25

e tam kosmos góra 20l/100km :D

no własnie na samym początku miałem sonde walnietą (jakiś głupek odcioł przy kompie kabel od kontrolki check i nie wiedziałem ze coś sie dzieje) i do tego wyjoł termostat ze wcale go nie było :censored: :bad: wychodziło mi spalanie na poziomie 30l/100km :eek: ale teraz po drobnych naprawach juz jet inaczej 12l/100km w cyklu mieszanym 50/50 miasto/trasa :D ale osiągi są nie takie jak sie spodziewałem... 16s do 100km/h to troche duzo... nawet jak na gazie... wiem ze czeka mnie jeszcze czyszczenie krokowca to moze byc przyczyną takich osiągów?

a co do tego jaką mam instalacje to dokłanie nie wiem musiał bym sprawdzić, gdzie moge znaleść oznacenie rodzaju instalacji??

#7 OFFLINE   lukass

lukass
  • 33 postów

Napisany 01 marca 2009 - 22:59

ja też mam gazik.pojechałem powiedziałem że troszkę muli ustawił bogatszą mieszankę i jest ok idzie jak rakieta ale częściej stację odwiedzam:D

#8 OFFLINE   rashii

rashii

5 OMEGA W MOJEJ KARIERZE

• 132 postów

Napisany 24 marca 2009 - 18:19

widze ze nikt nic nie pisze :(

to moze ja podsune pomysł, podczas wymiany silnika zauważyem ze kolektor ssący był strasznie zabrudzony to co mi sie udało wydrapać to zrobiłem ale dalej duzo tego pozostało. czy ktoś juz sie bawił w czyszczenie kolektora ssącego ? są do tego jakieś specjalne środki? no i czy to daje jakiś efekt?

rozważałem mozliwość kupna drugiego kolektora, ładnie odpicować i włożyć do omci. koszt takiego kolektora to ok 100zł wiec nei tak duzo co o tym myslicie?