Czujnik jakości powietrza AQS
Napisany 18 lutego 2009 - 09:22
Ostatnio mam problem z zaparowanymi szybami i udałem sie do serwisu na test i okazało sie ze mam uszkodzony Czujnik jakości powietrza AQS .Wie moze ktos gdzie to sie znajduje..moze sam to wymienie czy bedzie niezbedna naprawa w serwisie.
Pozdrawiam.
Napisany 18 lutego 2009 - 10:53
Witam.
Ostatnio mam problem z zaparowanymi szybami i udałem sie do serwisu na test i okazało sie ze mam uszkodzony Czujnik jakości powietrza AQS .Wie moze ktos gdzie to sie znajduje..moze sam to wymienie czy bedzie niezbedna naprawa w serwisie.
Pozdrawiam.
mam jak potrzebujesz. czujnik jest na filtrze p/pylkowym
masz caly czas klapke zamknieta ?
Napisany 18 lutego 2009 - 11:15
Napisany 18 lutego 2009 - 12:35
Jak sprawdzić czy działa prawidłowo?
Napisany 18 lutego 2009 - 22:09
Napisany 19 lutego 2009 - 02:42
Napisany 19 lutego 2009 - 12:15
czy to oznacza, że jak mam włączony tryb auto na klimatronicu i jadę np. za kopcacym autobusem to ten czujnik sam powinien włączyć obieg wewnetrzny a jak np. autobus zjedzie na przystanek i nie będzie już smrodzić to przełaczy na obieg zewnętrzny? - dobrze rozumuję?
czy wtedy też zapala się lampka obiegu wewn. czy samo się przełącza ale nie świeci lampka?
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 19 lutego 2009 - 12:20
Napisany 19 lutego 2009 - 13:50
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 20 lutego 2009 - 08:28
w b fl jestr ten gadżet. wciskasz guzik od zamkniętego obiegu i pojawia się symbol okręgu złożonego ze strzałek. Wciskasz ponownie i w środku tego okręgu pojawia się litera A. Wówczas obieg zamknięty jest sterowany czujnikiem.
Z opisu kolegi w mojej omedze nie ma tego drugiego obiegu..jest tylko pierwsza opcja obieg zamkniety ze strzałek ale tego drugiego nie ma i dla tego pewnie ten czujnik jest zepsuty.
Patrzyłem w czoraj na pyłkowy i jest faktycznie jakis czujnik {taka płytka zamknieta z obudowa} na obudowie filtra pyłkowego
Z opisu kolegi w mojej omedze nie ma tego drugiego obiegu..jest tylko pierwsza opcja obieg zamkniety ze strzałek ale tego drugiego nie ma i dla tego pewnie ten czujnik jest zepsuty.
Patrzyłem w czoraj na pyłkowy i jest faktycznie jakis czujnik {taka płytka zamknieta z obudowa} na obudowie filtra pyłkowego
Kurcze jest faktycznie taki drugi obieg..trzeba dwa razy szybko nacisnac obieg wewn i pojawia sie literka A a ja naciskałem to w zwolnionym tempie i nie było rugiego obiegu.
Napisany 20 lutego 2009 - 23:03
Można ten czujnik załorzyć do wersji bez AQS-a?
chyba wszystkie b fl miały ten czujnik, więc powinieneś mieć
Napisany 22 lutego 2009 - 00:30
Napisany 22 lutego 2009 - 18:47
No dobra.. A co jeśli czujnik jest (B FL), a nie można włączyć automatycznego obiegu (szybkie, wolne, naprzemienne włączanie obiegu nie powoduje wyświetlania się "A")? Reset klimatronika nie pomaga. Błędów niby niet.
Ta opcja z literka "A" jest tylko przy wlaczonej klimatyzacji
Napisany 22 lutego 2009 - 19:34
Ta opcja z literka "A" jest tylko przy wlaczonej klimatyzacji
dokładnie - jeśli masz włączone "eco" tryb auto dla obiegu się nie włączy.
Napisany 22 lutego 2009 - 23:26

Więc tak - dzisiaj na szybko sprawdziłem. Niestety nie działa.