Poszukałem tematów, ale nie znalazłem, więc proszę o pomoc.
Zakupiłem radio, jak w tytule, nie przełącza mi się wyświetlacz. Doczytałem że pin ósmy żółtej wtyczki w wyświetlaczu ma za zadanie przełączać wyświetlacz (sterowanie anteny automatycznej), z radia wychodzi, do wtyczki się dobrałem, jednakże poważny atak zimy nie pozwolił mi przebywać dłużej w aucie, i ostatecznie odpuściłem sobie dalsze sprawdzanie (przewód nie był wypięty, przynajmniej nie widziałem, było wszystko taką gąbką obciągnięte, ale też zauważyłem na końcu czarną opaskę zaciskową - a inną taką znalazłem w miejscu mocowania licznika we wlocie powietrza [zerwany uchwyt], więc przypuszczam że coś było jednak tam kombinowane). Nie to jednak jest największym problemem. Otóż po przeczytaniu instrukcji wiedziałem jak wbijać kod do radia, i raz się to udało, grało, ale później po walce z wyświetlaczem właśnie, kiedy radio było wypięte, nie udało mi się już wbić tego kodu. Stąd moje pytanie, czy robię to poprawnie:
ON + AS (do usłyszenia dźwięku, i na załączonym zapłonie, i przy wyłączonym.)
KOD (pamiętając że liczone jest od zera)
AS do usłyszenia dźwięku.
Otóż ja wciskając ON + AS nie słyszę żadnego dźwięku! Coś tam mieli płytką chwilę (której się wyjąć nie da na zablokowanym radiu), ściemnianie z zegarami działa, ale nie mogę go rozblokować. A ponieważ nie mam wyświetlacza, nie wiem w jakim jest obecnie stanie. Czy użytkownicy tego radła mają jakieś pomysły, podpowiedzi? Wiem że po nieprawidłowym wbiciu kodu trzeba odczekać jakiś czas, ale ja czekałem dobę (radio wypięte z zasilania) i nic.
Drugi temat, co może być jeszcze ewentualnie z wyświetlaczem, że się nie przełącza.
I trzeci, spoza tematu, ale przy okazji - nie potrafię zdjąć panelu klimatronika. Czytałem dokładnie przewodnik, wsadziłem łapę, sięgam powyżej miejsca na radio, czuję przewody od przycisków nad radiem, ale nie znajduję nic, za co można pociągnąć. Załamka normalnie.