Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

POMOCY!!!!!!!!!!!!!! blokada lewarka skrzyni biegów automat

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
14 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   filip robak

filip robak
  • 28 postów

Napisany 14 lutego 2009 - 18:36

witam potrzebuje pilnie pomocy (informacji) zablokowała mi sie skrzynia lewarek w pozycji parking, zajechałem na miejsce normalnie bez żadnch problemów autko postało około 30 minut wsiadam odpalam i niemoge wcisnąć dzwigni która zwalnia blokade lewarka, na kompie pokazała sie informacja że światła stopu nie działają i swiateł też nie ma, szukałem w bezpiecznikach i są chyba ok acz kolwiek niewiem które to są sprawdziłem wszystkie po kierownicą, i jeszcze jak próbuje wcisnąć ta blokada która zwalnia dzwignie pyka jakis przekażnik nie mam pojecia oco chodzi prosze o jakaś porada do auto stoi w innym mieście a ja już rece rozkładam z góry dziekuje za info
filip

#2 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 14 lutego 2009 - 18:40

Postawiłeś auto na spadzie. Niech ktoś zaprze się o auto i spróbuje przestawić je, a Ty w tym momencie przestaw dźwignie na inną pozycję.

#3 OFFLINE   filip robak

filip robak
  • 28 postów

Napisany 14 lutego 2009 - 18:42

on stoi własnie pod górke przodem do góry to może być ta przyczyna?

tylko czemu wyświetla sie ta informacja na kompie
filip

#4 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 14 lutego 2009 - 18:44

witam potrzebuje pilnie pomocy (informacji) zablokowała mi sie skrzynia lewarek w pozycji parking, zajechałem na miejsce normalnie bez żadnch problemów autko postało około 30 minut wsiadam odpalam i niemoge wcisnąć dzwigni która zwalnia blokade lewarka, na kompie pokazała sie informacja że światła stopu nie działają i swiateł też nie ma, szukałem w bezpiecznikach i są chyba ok acz kolwiek niewiem które to są sprawdziłem wszystkie po kierownicą, i jeszcze jak próbuje wcisnąć ta blokada która zwalnia dzwignie pyka jakis przekażnik nie mam pojecia oco chodzi prosze o jakaś porada do auto stoi w innym mieście a ja już rece rozkładam z góry dziekuje za info

sprawdz czujnik przy pedale hamulca albo padl albo sie wypiela zlaczka, co do odblokowania automatu to mieszek do gory i nacisnij taka zolta zapadke po lewej stronie lewarka powinno puscic.,

#5 OFFLINE   filip robak

filip robak
  • 28 postów

Napisany 14 lutego 2009 - 18:50

a jak już puści lewatek to bedzie można jechać tym autem czy tylko holowanie?
filip

#6 OFFLINE   slawny.pl1

slawny.pl1

:)

• 195 postów

Napisany 14 lutego 2009 - 18:53

kolego zrob jak inni ci mowia ja tez mam czasami taki problem jak stoi pod gorke. po odblokowaniu normalnie mozna jezdzic

#7 OFFLINE   filip robak

filip robak
  • 28 postów

Napisany 14 lutego 2009 - 19:13

mam nadzieje ze to jest to zaraz jede po moja furka bo stoi w wałbrzychu na niezbyt ciekawej dzielnicy i do rana z mojej kluski może zostać tylko szkielet pozdrawiam wszystkich i dziekuje za porady :)
filip

#8 OFFLINE   bzyku_2002

bzyku_2002

200 parę KM i ciągle mało

• 1 525 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 14 lutego 2009 - 19:20

U mnie też tak nieraz się dzieje jak auto stoi pod górę albo z góry. Trochę siły i gitara ;-)

#9 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 14 lutego 2009 - 19:22

mam nadzieje ze to jest to zaraz jede po moja furka bo stoi w wałbrzychu na niezbyt ciekawej dzielnicy i do rana z mojej kluski może zostać tylko szkielet pozdrawiam wszystkich i dziekuje za porady :)

na pw masz numer do mnie. jak cos to dzwon

#10 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 14 lutego 2009 - 20:12

a na przyszlosc to najpierw zaciagnij reczny, a dopiero pozniej dzwignie na "P"
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#11 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 lutego 2009 - 20:34

na kompie pokazała sie informacja że światła stopu nie działają i swiateł też nie ma, szukałem w bezpiecznikach i są chyba ok acz kolwiek niewiem które to są sprawdziłem

sam odpowiedziałeś na swój problem - włącznik świateł STOP podziękował za współpracę
zewrzyj przewody od włącznika na krótko tak ażeby świecił się stop lub zdemontuj osłonę lewarka i tam masz taką małą cewką (zapadkę) która blokuje dźwignię przesuń ją i możesz jechać do następnego zablokowania

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#12 OFFLINE   filip robak

filip robak
  • 28 postów

Napisany 14 lutego 2009 - 23:44

naszczeście okazał sie tylko bezpiecznik stopu, dzieki beast obeszło sie to bez boleśnie i chciałem za to podziekować autko bezpiecznie już stoi pod domem:) pozdrowienia dla wszystkich z forum
filip

#13 OFFLINE   PanTadeusz

PanTadeusz
  • 45 postów

Napisany 04 marca 2009 - 14:40

bezpiecznik świateł stopu. Wymień i po problemie.
oo - to stary post- juz po problemie a ja pisze :confused:
Prowadzę Agencję Celną.

#14 OFFLINE   przemekz

przemekz
  • 135 postów

Napisany 06 marca 2009 - 18:01

bezpiecznik świateł stopu. Wymień i po problemie.
oo - to stary post- juz po problemie a ja pisze :confused:

nabijasz posty :D , mysle że jak kolega znalazł przyczynę to wie że musi wymienić bezpiecznik :-)

#15 OFFLINE   dzia

dzia
  • 29 postów

Napisany 30 maja 2011 - 19:48

Odświeżę trochę temat nie mogę czasami włączyć z pozycji P na żadną inną tak jak napisali koledzy wtedy mieszek do góry naciskam taką zieloną czy żółtą dźwignię i mogę normalnie włączać biegi dodam ,że nie dzieje się to cały czas. Stop działa normalnie .
Może ktoś ma jakieś pomysł co to może być?