Zmienarka CD SAFE Radio NCDC 2015
Napisany 12 lutego 2009 - 20:50
Mam problem ponieważ jak czyścilem zmieniarke odłaczyłem ją od fabrycznego Radia i teraz pokazuje mi sie ze mam wprowadzić kod.
Czytalem tematy z tym związane , lecz nie otrzymałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi więc zakładam nowy temat.
W jakich dokumentach znajdę ten kod?
Mam książkę serwisową i jakieś tam instrukcje od radia i auta ,ale tam tego nie znalazłem.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Napisany 13 lutego 2009 - 08:18

Napisany 14 lutego 2009 - 14:35
Pan Artur z Wrocławia. Na pewno znacie go, bo naprawia radia NCDC 2015 bez głosu.
Wycenił naprawę (odblokowanie) na 200zł, i muszę autem przyjechać , wydaje mi się ,że to dość wygórowana cena.
A ile może kosztować taka zmieniarka , cała dlatego ,że magazynek się w zmieniarce otworzył i nie chce chodzić.
Pozdrawiam
Napisany 06 stycznia 2014 - 16:11
Napisany 06 stycznia 2014 - 23:57
Witam, mam taki problem ze przy uruchomieniu zmieniarki pojawia się cdc safe, nie wiem jak mam to naprawić. Wie ktoś jak to zrobić, ewentualnie gdzie w Lublinie mogą mi to naprawić.
To można chyba tylko techem zrobić... Ewentualnie jak masz starą zmieniarkę to przełożyć płytki i powinno hulać
Napisany 09 stycznia 2014 - 10:26
Tego nie da się techem zrobić - niedawno rozwiązałem ten sam problem w CCR2006.To można chyba tylko techem zrobić... Ewentualnie jak masz starą zmieniarkę to przełożyć płytki i powinno hulać
Możliwości są dwie:
-przełożenie całej elektroniki zmieniarki (lub całej zmieniarki) z innego radia,
-ingerencja w elektronikę radia.
Gdyby w Lublinie nikogo nie było, to mogę się zająć problemem, oczywiście zdalnie się nie da.
Napisany 09 stycznia 2014 - 15:42
Napisany 09 stycznia 2014 - 17:17
Przełożenie całej zmieniarki nic nie da. Próbowałem bo w mojej się zaciął mechanizm magazynka. Przekładka zmieniarki na inną powodowała właśnie komunikat w radiu CDC SAFE. Na to pomogło to co pisali na forum ludzie, czyli przełożenie ze starej zmieniarki płytki pionowej do zmieniarki z innego samochodu wtedy zatrybiło
Przecież napisałem "przełożenie całej elektroniki zmieniarki (lub całej zmieniarki) z innego radia,"
Cała zmieniarka to zmieniarka+boczna płyta elektroniki.
Znam ten temat dobrze, bo jednemu człowiekowi z tego forum odblokowałem zmieniarkę (po ingerencji w zapis pamięci eeprom umieszczonej właśnie w tej pionowej płytce zmieniarki.
Napisany 09 stycznia 2014 - 17:26

Napisany 09 stycznia 2014 - 21:14
Przełożenie całej zmieniarki nic nie da. Próbowałem bo w mojej się zaciął mechanizm magazynka. Przekładka zmieniarki na inną powodowała właśnie komunikat w radiu CDC SAFE. Na to pomogło to co pisali na forum ludzie, czyli przełożenie ze starej zmieniarki płytki pionowej do zmieniarki z innego samochodu wtedy zatrybiło
Co konkretnie miałeś z magazynkiem?? Nie chciał wyjśc czy nie wchodził??
Napisany 09 stycznia 2014 - 21:36
Co konkretnie miałeś z magazynkiem?? Nie chciał wyjśc czy nie wchodził??
Najpierw nie chciał wyjść. Rozebrałem, wyjąłem magazynek, złożyłem i raz wszedł i wyszedł w aucie, a później już nie chciał wejść, a zmieniarka zaczęła pobierać prąd na postoju. Elektronik pomierzył i stwierdził, że pokrzywione są prowadnice i wymiana tego to koszt 250zł, a sama zmieniarka nie może się wyłączyć bo nie może się zresetować zmieniarka do położenia startowego czy jakoś tak, nie znany mi jest ten elektroniczny język. Kupiłem na allegro używaną sprawną zmieniarkę bez magazynku, włożyłem do radia i nie banglało (CDC SAFE) wyczytałem na forum, że wystarczy przełożyć płytkę pionową ze starej zmieniarki do drugiej i zadziała, sprawdziłem i działa, ale dalej pobiera prąd na postoju... ale sama zmieniarka działa bez zarzutu, a nawet czyta nagrywane płyty

Napisany 10 stycznia 2014 - 20:22

Napisany 10 stycznia 2014 - 23:09
Napisany 12 stycznia 2014 - 10:40
mam takie podobne: OPEL OMEGA B LIFT 2.2 DTI RADIO BLAUPUNKT (3855343976)
będą kłopoty?
a moze ten starszy kaseciak lepszy?
Napisany 12 stycznia 2014 - 13:11
Chcialem zmienic radio na: RADIO CD OPEL VECTRA C CORSA C OMEGA C VIVARO SIGN (3869587365)
mam takie podobne: OPEL OMEGA B LIFT 2.2 DTI RADIO BLAUPUNKT (3855343976)
będą kłopoty?
a moze ten starszy kaseciak lepszy?
będzie pasować p&p poza tym że będzie miało srebrny panel, ale wg mnie nie ma sensu - lepiej zostać przy kaseciaku. Jeśli już zmieniać to raczej na wersję ze zmieniarką
Napisany 12 stycznia 2014 - 20:09