Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

magnes w misce

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   YaHooo

YaHooo
  • 286 postów

Napisany 09 lutego 2009 - 22:57

Witam!

Dzisiaj zdecydowalem sie na wymiane oleju w skrzyni. Generalnie moja skrzynia pracowala dobrze i zrobilem to tylko dla swietego spokoju. Myslalem nawet, ze nigdy wczesniej nie byl wymieniany olej w ASB(mechanik mnie wysmial jak to uslyszal;) powiedzial, ze skrzynia dawno by sie rozleciala przy moim przebiegu: 310tys.) Problem w tym, ze po odkreceniu duzej miski brakuje w niej magnesu:eek: ktory jak wiadomo za zadanie ma oczyszczac skrzynie. Pewnie byl czyszczony i ktos zapomnial go wsadzic na swoje miejsce:( W miskach nic nie bylo, poza olejem (nawet z lekka byl jeszcze czerwony), no chyba, ze opilki sie wymieszaly z olejem i nie zauwazylem. Ja przejechalem na tej skrzyni 50tys.i bylo wszystko ok.( nie wiem ile predzej bylo jezdzone bez magnesu?) Koledzy ,co myslicie na ten temat? Mozna jezdzic bez magnesu? Czy mam juz sie rozgladac za nowa miska?(watpie, zebym dostal sam magnes?) Po wymiania odczuwam minimalna roznice na plus. Wymienilem 5,5l oleju(GM), zalozylem dwie nowe uszczelki(GM), oraz filtr oleju(Mann). Koszt 360zl.

#2 OFFLINE   serek

serek
  • 1 571 postów

Napisany 09 lutego 2009 - 23:43

po to ktos ten magnes tam wsadzil zeby byl i pelnil swoja funkcje zbieranie ( mulku i opilkow ) , bez problemu powinienes znalesc magnez, napisz posta na forum napewno u kogos gdzies sie przewala

#3 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 09 lutego 2009 - 23:45

po to ktos ten magnes tam wsadzil zeby byl i pelnil swoja funkcje zbieranie ( mulku i opilkow ) , bez problemu powinienes znalesc magnez, napisz posta na forum napewno u kogos gdzies sie przewala

mam tylko skrzynie musze rozebrac :nie_wiem:

#4 OFFLINE   YaHooo

YaHooo
  • 286 postów

Napisany 10 lutego 2009 - 00:21

beast jakby co to rezerwuje:) ciekawe, czy bede musial zakladac nowa uszczelke? te stare byly tak sparciale, ze za cholere nie szlo ich zeskrobac:confused:

#5 OFFLINE   serek

serek
  • 1 571 postów

Napisany 10 lutego 2009 - 00:24

beast jakby co to rezerwuje:) ciekawe, czy bede musial zakladac nowa uszczelke? te stare byly tak sparciale, ze za cholere nie szlo ich zeskrobac:confused:

ja zalozylem nowe uszczelki i po kilku godzinach zdejmowalem miske ponownie i juz byly dosyc niezle przyssane i trzeba bylo uzyc noza do ciecia papieru zeby je podwazyc i nie uszkodzic

#6 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 10 lutego 2009 - 16:13

Swieze uszczelki mozna delikatnie zdjac. Magnes mozesz zalozyc, widzialem kiedys fitr zakladany na przewod do chlodnicy z dodatkowym magnesem, ale nigdzie nie spotkalem tego w sprzedazy.,