Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Wycie tylnego mostu!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
14 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   krzyspati

krzyspati
  • 4 postów

Napisany 25 stycznia 2009 - 19:58

Witam , mam problem jeśli chodzi o układ napędowy, Mam Omege 2.5 V6 ben/gaz. Podczas jazdy z tyłu auta dochodzi taki suchy dzwięk tarcia wymieniłem już łożysko podpory walu, łożyska w kołach . Podobno można wlać do mostu preparat MOTO DOKTOR, tylko czy to pomoże?? czasami jest to naprawde denerwujące,

W najgorszym wypadku pewnie czeka mnie wymiana mostu bo pewnie nie oplaca sie go naprawiać.

Może ktoś mi coś doradzi??

#2 OFFLINE   rinngo

rinngo
  • 62 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 25 stycznia 2009 - 21:34

kolego sprawdzałeś poziom oleju ?
a co do tych wynalazków to lepiej wydaj to siano na :piwo:
luknij o oleju po wyglądzie można się dużo dowiedzieć
a naprawa tak jak piszesz lepiej kupić dobrą używkę ja niedawno wymieniałem most bo mi się rozsypał kupiłem za śmieszną kasę i śmiga jak nówka
skontaktuj się z Beastem on ci pomoże .

#3 OFFLINE   krzyspati

krzyspati
  • 4 postów

Napisany 25 stycznia 2009 - 21:41

ok, dzięki za odpowiedź. Poziom oleju napewno jest bo niedawno wymieniałem olej z myślą że się wyciszy. ok napisze i nic tylko czeka mnie wymiana tylnego mostu.:zaklopotanie:

#4 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 25 stycznia 2009 - 21:44

Witam , mam problem jeśli chodzi o układ napędowy, Mam Omege 2.5 V6 ben/gaz. Podczas jazdy z tyłu auta dochodzi taki suchy dzwięk tarcia wymieniłem już łożysko podpory walu, łożyska w kołach . Podobno można wlać do mostu preparat MOTO DOKTOR, tylko czy to pomoże?? czasami jest to naprawde denerwujące,

W najgorszym wypadku pewnie czeka mnie wymiana mostu bo pewnie nie oplaca sie go naprawiać.

Może ktoś mi coś doradzi??

jesli olej jest wymieniony a dalej jest lipa to wymiana tylko wchodzi w gre. naprawa jest nieoplacalna. mosty jak potrzebujesz mam.

#5 OFFLINE   krzyspati

krzyspati
  • 4 postów

Napisany 25 stycznia 2009 - 23:53

ok, ile taki most będzie kosztował i czy napewno będzie cicho pracował??

#6 OFFLINE   kogut

kogut

240PS 550NM -> STRAIGHT 6

• 889 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 stycznia 2009 - 12:27

mam do sprzedania dyfer ze szperą S45 z przełożeniem do V6-tek (nie wiem dokładnie jakie)

#7 OFFLINE   Piotrek76

Piotrek76
  • 591 postów

Napisany 26 stycznia 2009 - 16:55

Możesz spróbować nalać taki wynalazek GM, to się nazywa REAR AXLE OIL ADDITIVE, symbol GR.8.768. Kosztuje kilkanaście złotych. Podobno troszkę wycisza, ja mam to zalane profilaktycznie.

#8 OFFLINE   kyller83

kyller83

piwa picie wydłuża życie.

• 96 postów

Napisany 27 stycznia 2009 - 19:48

Moim zdaniem dolewanie takich środków to jest tylko wywalanie kasy na byle wynalazki.Ja i siebie zalewałem kiedyś w polonezie bo szedł na sprzedaż i lipa.Wcale to nie pomogło.Jeśli pomoże to i tak na krótko,bo jak masz przypalone satelity albo niedajboże coś uszczerbionego to i tak będzie wyć.Ja naprawiałem ostatnio maszynę rolniczą,wszystkie łożyska założyłem nowe,olej specjalny (gęsty na duże obciążenia) a i tak wyło.Po rozebraniu okazało się że jeden tryb już był wytarty,a po wymianie chodzi jak nówka.
Tak więc również myślę że naprawa jest nieopłacalna bo koszty regeneracji,uszczelniaczy itp są ogromne.Lepiej szukaj używki,tylko sprawdź przy zakupie czy wogóle jest olej:D.A przed wymianą zalej gęsty olej przekładniowy.
GOŁĄB

#9 OFFLINE   siarczyk

siarczyk

siarczyk

• 2 postów

Napisany 31 stycznia 2009 - 10:36

witam ,moze pomuc to ze starego sposobu poprostu rozgrzac i zalac smar albo towotnica ,tam wchodzi litr czy cos takiego to pół lita smaru a reszte olej zalac to sie wymiesza,moze pomoze smar jest mocno gesty powinien go wyciszyc jeśl i to nie pomoze to tylko wymiana

#10 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 31 stycznia 2009 - 13:00

witam ,moze pomuc to ze starego sposobu poprostu rozgrzac i zalac smar albo towotnica ,tam wchodzi litr czy cos takiego to pół lita smaru a reszte olej zalac to sie wymiesza,moze pomoze smar jest mocno gesty powinien go wyciszyc jeśl i to nie pomoze to tylko wymiana

pewnie zadziala. moze tez nasypac troche trocin. tez stary sposob. tylko ze te sposoby sie wykorzystuje kiedy ktos nieuczciwy chce sprzedac auto. do normalnego uzytku nie polecam. predzej czy pozniej sie wszystko rozsypie, a znajac zycie, stanie sie to albo w trasie, albo jak auto jest pilnie potrzebne.

jezeli slychac most przy jezdzie do tylu to prawdopodobnie maz luz na ataku. gdyby to byl moj samochod to dawno mialbym rozebrane dyfer na czesci pierszwe i wiedzialbym czy zalatwiac uzywke czy jakis maly remont.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#11 OFFLINE   transkozik

transkozik
  • 1 postów

Napisany 04 kwietnia 2009 - 21:49

witam mam też problem z tylnym mostem,nie było oleju i zaczł wyć,przy szybszej jeżdzie przy zakręcie w prawo przestaje wyć nie jest to łożysko może ktoś wie co mogło się przytrzeć

#12 OFFLINE   jaroos

jaroos
  • 25 postów

Napisany 07 kwietnia 2009 - 08:11

ja mam tez maly jescze niedokuczliwy problemik umnie most przy 90-100km/h wyje(cicho) ,olej wymieniony tak wiec jezdze albo do 80 albo powyzej 105 km/h to jest cicho

#13 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 07 kwietnia 2009 - 13:29

Chyba kończy żywot ?

#14 OFFLINE   Szymoon7891

Szymoon7891
  • 3 postów

Napisany 24 lutego 2011 - 22:34

Witam ja tęż mam problem po prawda od kilku dni dopiero ale bardzo mnie martwi jak jadę około 80 to coś puka w tylnim moście i jak gwałtownie dodaję to puka bez przerwy a jak hamuję to przestaje
a nie wiem co to dokładnie może być doradzicie coś?

#15 OFFLINE   adi87

adi87

była oma jest audi

• 128 postów

Napisany 18 maja 2011 - 07:17

Szymon, sprawdź podporę i łożysko wału, nie wygląda mi to na usterkę samego mostu. Ew. poduszka mostu do wymiany