Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Magnat czy MAC AUDIO??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
16 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   MrSiara

MrSiara
  • 306 postów

Napisany 19 stycznia 2009 - 12:39

Witam powiedzcie mi ktory zestaw bylby lepszy magnata czy mac audio

mac audio
http://www.allegro.p..._mac_audio.html

magnat
http://www.allegro.p...t_mega_bas.html

dzieki za opinie :)

#2 OFFLINE   gemi

gemi
  • 63 postów

Napisany 19 stycznia 2009 - 17:52

Witam
Powiem tak jak mozesz dolozyc troche kasy, to dokladac nie zastanawiac się i kupic raz pożądny sprzet zeby nie zalowac, juz za 299zl jest RE Audio RE-12 S4 plus skrzynka z MDF-u ok 170zl i mamy juz pozadnego suba moze nie jakiegos mocaza ale przynajmniej muzykalnego za 370 zl. Wzmacniacz mozna sie za jakims uzywanym rozejrzec i do 300zl kupi się jakas Alpine, a z nowych na przyklad u-dimension Glow 2075 519zl ma prawdziwe 220 RMS na mostku wiec juz suba napędzi a czasmi na alledrogo mozna taniej trafic.
A z tych dwoch to mac audio lepiej jest dobrane mocowo i powinno lepiej zagrac, ale szalu nie bedzie, bedzie buczeć i nic wiecej to sa takie zestawy do robienia halasu anie muzykalnosci ani szybkosci nie ma co oczekiwac, jak dla mnie szkoda kaski, a jak od razu ciezko calosc kupic bo wiadomo ze troszke trzeba zaplacic to mozna w jednym miesiacu suba a w drugim wzmacniacz
Pozdrawiam
Gemi Car Audio ---> Profesjonalne instalacje audio

#3 OFFLINE   Drabcu

Drabcu
  • 227 postów

Napisany 19 stycznia 2009 - 21:35

Mam taki zestaw mac audio i jeśli lubisz dużo czystego basu to będziesz zawiedziony. Gra to bo gra taki tani bass

#4 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 19 stycznia 2009 - 22:24

Hehe, nie kupuj tego!!! to są atrapy, ja mam coś takiego z taka dopałka i szału nie ma, znaczy głośnik nie wytrzymuje, już raz go spaliłem i przewinąłem na około 600RMSu, ale i tak to nie to, przymierzam się do TEGO :D błotniki falują i wycieraczki skaczą, ale powracając na ziemie, za mała kasę to polecam taki sub i taka dopałkę, choć patrząc w przyszlość polecam taka, ale to wedle uznania, a skrzynie na stolarni jak zagadasz to może Ci zrobią tanio, żeby nie mnożyć kosztów. Reasumując dokładasz stówkę i skrzynie i masz coś z zupełnie innej półki i masaże w siedzeniach:D A odnośnie tego co podałeś to dobrym radiem na serialach omegi uzyskasz lepszy bass.

pozdro
Gdyby przedni napęd był lepszy ludzie chodzili by na rekach.

#5 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 24 stycznia 2009 - 00:07

Ojj... Alphard jakosciowy?? CP jakosciowo dobry?? Ty nie kupuj sonica tylko normalny piec a zobaczysz ile ten Lanzar potrafi ruszyc... A glosnik pewnie zabiles przesterem :D

Reasumując dokładasz stówkę i skrzynie i masz coś z zupełnie innej półki i masaże w siedzeniach

masaz to mi zapewniał juz glupi 8' hertz es200 ale musial dostac odpowiednio duzo odpowiednio jakosciowej mocy...
Tak jak Gemi napisał seria re Re audio jest naprawde dobra seria na budzetówke, a uwierz ze przyjmie bez problemu raz wiecej mocy niz deklaruje producent i pokaze taki pazur ze jedynie Sonic go w przedstawionych powyzej przebije...

A magnat i mac to jedna firma, gdyby nie to ze przejeli Phase do dzis nie mieliby nic na co warto zwrócic uwage...
Jedynym wzmacniaczem z Magnata jest rx44 i rx22 z reszta to zwykla tandeta i nie warto sobie zaprzatac nimi glowy... Te 2 propozycje maja moce deklarowane nie zawyzone...

#6 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 24 stycznia 2009 - 02:26

Ojj... Alphard jakosciowy??

ten z aluminium w tej cenie to zły nie jest, generalnie zaproponował bym cerwina vege albo oriona hcca, one są zaje... i nikt nie powie że nie, ale kogo na to stać?

CP jakosciowo dobry?? Ty nie kupuj sonica tylko normalny piec a zobaczysz ile ten Lanzar potrafi ruszyc...

na sonicu nie jeden zawody w db dragach wygrał i do trzęsienia to górna szuflada taniej półki... zaproponuj coś w tej cenie co da lepszy efekt, a moja dopałka to wiem ze poza potworną przetwornica to nic ciekawego, ale ja za nią 20euro dałem...

A glosnik pewnie zabiles przesterem

no właśnie nie, przyznam się tylko proszę się nie śmiać, odpaliłem suba, pootwierałem auto i zacząłem je odkurzać, tylko że głośnik skierowany był w stronę słońca, a było lato, południe, 30 stopni... a chłodzenie lanzara pozostawia wiele do życzenia:(

A wiesz może jaki głośnik magnata jest dobry? Bo wiem że jest jeden sub tej marki co naprawdę wymiata ale nie pamiętam jaki.

pozdro

#7 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 24 stycznia 2009 - 08:55

A wiesz może jaki głośnik magnata jest dobry? Bo wiem że jest jeden sub tej marki co naprawdę wymiata ale nie pamiętam jaki.

Pewnie chodzi Ci o MAGNATA serii XTC... Nie sa tragiczne...

generalnie zaproponował bym cerwina vege albo oriona hcca, one są zaje... i nikt nie powie że nie, ale kogo na to stać?

Pod co tego Oriona?? Pod te piecyki z pierwszego posta?? :D A Cw nie jest w uzywce znów taki drogi...

ale ja za nią 20euro dałem...

i tyle dobrze...

ten z aluminium w tej cenie to zły nie jest,

prosze Cie...

aproponuj coś w tej cenie co da lepszy efekt,

nie kwetionuje jakosci Sonica bo to niezly sub swoja droga, tylko piec którym chcesz go zasilic :)

#8 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 24 stycznia 2009 - 17:09

Magnat możliwe że to wlaśnie XTC, muszę się mu bliżej przyjrzeć. Stroker pro w używce nie jest drogi???? Słyszałem tego alpharda i nie wiem o co Ci chodzi, daje mięciutki basik i za ta kasę... ale nie ma sensu się kłócić, niech każdy kupuje co mu odpowiada i na co go stać, wzmaka nie zmienię bo mi się podoba i ładnie komponuje z niebieskim climatronikiem:D
Zaproponował byś coś lepszego niż sonic w tej cenie?
Myślałem o vibe espace ale za drogi:(
Aha i chce sam zrobić skrzynie pod tego sonica 12', jakiej grubości sklejkę kupić i ile litrów będzie najwydajniejsze? Pytam bo może ktoś ma gotowy rysunek techniczny i bym nie musiał kombinować.

pozdro

#9 OFFLINE   Drabcu

Drabcu
  • 227 postów

Napisany 24 stycznia 2009 - 22:37

Trochę zmienię temat co sądzicie o głośnikach na przód hertz http://www.allegro.p...cat=1&country=1

#10 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 24 stycznia 2009 - 23:08

Nie słyszałem żeby ktoś na nie narzekał, przymierzam się w dalekiej przyszłości do takich tylko nie wiem jak to mi się z radiem zgra, znaczy czy radio wystarczy czy muszę do nich jeszcze dodatkowego wzmaka montować. Radio to stary ALPINE CDA-7893R. Może ktoś wie jak to razem zagra?

#11 OFFLINE   MrSiara

MrSiara
  • 306 postów

Napisany 24 stycznia 2009 - 23:55

lestekk ja zamontowane mam http://www.allegro.p...dsk165_z06.html tylko ten model rocznikowo starszy i powiem tak pod samym radiem gralo ladnie ale po podpieciu wzmaka pokazalo na co je stac wiec nie ma co sie zastanawiac tylko pod wzmak :) i wygluszenie oczywiscie

#12 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 25 stycznia 2009 - 00:27

jaki wzmak?

#13 OFFLINE   gemi

gemi
  • 63 postów

Napisany 25 stycznia 2009 - 19:59

Skrzyni pod suba nie robi się ze sklejki tylko z MDF-u minimum 18mm grubości, na przednia ścianke mozesz jeszcze 12mm dolozyc i bedzie juz dobrze, jak kupisz głośnik to dostaniesz do niego niezbędna instrukcje w ktorej masz podane jaki litraz powinna miec, oraz długość i średnice portu bass reflex bo chyba o taka skrzynie Ci chodzi.
Pozdrawiam
Gemi Car Audio ---> Profesjonalne instalacje audio

#14 OFFLINE   lestekk

lestekk
  • 182 postów

Napisany 25 stycznia 2009 - 20:12

Generalnie to chce zrobić taką

tylko chce dać 2 przednie ścianki i w pierwszej otwór taki żeby cały głośnik przeszedł a drugi 12' żeby przykręcić i tym sposobem głośnik nie będzie odstawał od tuby, a wole żeby był schowany.

#15 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 28 stycznia 2009 - 19:50

Trochę zmienię temat co sądzicie o głośnikach na przód hertz http://www.allegro.p....at=1&country=1

a ile masz kasy?? W seryjne dziury omegi mozna zastosowac kilka systemów, zalezy ile masz kasy. Jesli pod radio to hertz sie nie nadaje, bardziej zadowlony bylbys z helixów np w tej kasie. Hertz lubi moc juz od niskich serii, daje jakiegos tam kicka w zrobionych drzwiach i po poprawnym montazu ale nęka ostrą góra...

#16 OFFLINE   Drabcu

Drabcu
  • 227 postów

Napisany 01 lutego 2009 - 08:41

Z kasą ok. chodzi mi o to żeby grało to znacznie lepiej niż seria, na samym radyjku.Nie ma być głośno ale fajnie.

#17 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 01 lutego 2009 - 22:16

Znacznie lepiej niz seria pod radiem w niezlej cienie dotaniesz np. Udimension ELEMENT Comp 6:
http://strefacaraudio.pl/sklep/ -tu z dystansami gratis, i da sie negocjowac ceny
http://www.essa.com....id=233&pid=1522 tu drozej ale przesylka gratis, mozesz tez poszukac gdzies indziej...

Nie spotkałem w sumie zestawu w tej cenie który nadawałby sie do zasilenia radiem i zagrałby tak poprawnie jak El., choć "poprawnie" to kwestia indywidualna bo głosnik wymaga 60W a nie max 20W które daje radio...
Mimo wszystko zagra to nieporówywalnie lepiej od serii pod warunkiem ze nie chcesz tego zasilac z CAR300/400 czy CDR300/500, bo jesli tak to zostan przy serii badz kup Helixy DB62.1