witam.kupilem wlasnie anglika na czesci omege b 2,5 v6 98r.i jest maly problem z AUTOMATYCZNA skrzynia biegów.silnik odpala ladnie pracuje.lecz po dodaniu gazu auto nie rusza.jak zmieniam pozycje biegów to lekko czuc jak by wchodzil bieg lecz nie jedzie.lampka zmiany biegów pokazuje dobrze na kazdej pozycji .czy to selektor zmiany biegów czy cos innego moglo pasc.mial ktos taka sytuacje.dzieki za odpowiedz.

Automat nie jedzie
Rozpoczęte przez
lukasz.b
, 15 sty 2009, 21:17
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 stycznia 2009 - 21:17
Napisany 15 stycznia 2009 - 21:46
a na programie zimowym próbowałeś, albo zmieniać biegi ręcznie? Co się dzieje jak dodasz mocniej gazu?
Napisany 15 stycznia 2009 - 22:03
tak prubowalem na sniezce i recznie zmienic.i auto nie jedzie .jak dodam gazu mocno to czasem lekko rusza ale jak slimak
Napisany 25 lutego 2009 - 20:31
czy moze ktos cos wiecej na ten temat powiedziec . bo mam to samo z mojaomega
Napisany 25 lutego 2009 - 22:37
miałem podobną sytuację i gdy wymieniłem olej nic nie pomogło.Dopiero po wyczyszczeniu selektora oraz wszystkich kostek od skrzyni biegów wszystko zaczęło działać normalnie.Dodam,że kontrolki przy dźwigni zmiany biegów świeciły prawidłowo.Pozdrawiam
Napisany 26 lutego 2009 - 13:21
Mam podobną sytuacje tylko mi rusza autko i jak delikatnie przebrnę przez 1 i 2 bieg to wszystko dalej ok.Jak dodaje gazu raptownie na 1 i 2 biegu coś w skrzyni wali chyba padła taśma.Na zimowym rusza bez problemów.Olej wymieniony i filtr.
Proszę bardzo o poradę.
Taśmę podciągnąłem żadnego efektu nadal to samo.Chba trzeba będzie zabrać się za wymianę taśmy
Pozdrawiam
Proszę bardzo o poradę.
Taśmę podciągnąłem żadnego efektu nadal to samo.Chba trzeba będzie zabrać się za wymianę taśmy
Pozdrawiam
Napisany 26 lutego 2009 - 13:29
sprobuj najpierw podciagnac tasme moze sie poluzowala, sprawdz w dziale porad jak to zrobic