Pomocy Automatic Gearbox
Napisany 10 stycznia 2009 - 21:52
Napisany 10 stycznia 2009 - 22:11
Chodziło mi o to że w tym dziale (po wpisaniu automatik lub automatic) wyświetla się pare postów w których opisane jest co może być nie tak z twoją skrzynią i jak postępować by to naprawić. Dlaczego z liczbą 44 postów i ewidentnym problem nie szukasz rozwiązania tylko czekasz na gotowca?? nie zależy Ci na znalezieniu problemu??
Mam zacząć wklejać linki za ciebie??
Napisany 10 stycznia 2009 - 22:13
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 11 stycznia 2009 - 02:44

Napisany 11 stycznia 2009 - 20:52
![:]](https://forum.omegaklub.eu/public/style_emoticons/default/splash.gif)
rozebrałem ten selektor czy jak inni piszą pozycjoner i była tam wilgoć i jedna ze ścierzek miała przerwe przetarła sie oczyściłem nasmarowałem ale dalej sie pali Automatic Gearbox tyle ze teraz choinka zapala mi sie tylko na 1 biegu mysle ze to jest wina te przetarte miejsce w selektorze szukam drugiego i jutro wymiana w pracy mam multi Diaga ale to chyba jakis słaby komp bo niewykrywa skrzyni albo zemnie taki spec
Napisany 11 stycznia 2009 - 21:02
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 12 stycznia 2009 - 22:20
Napisany 13 stycznia 2009 - 17:37
ja mam jeszcze pytanko czy po zmianie selekcjonera go sie ustawia w jakiejś pozycji?
Napisany 13 stycznia 2009 - 17:41
właśnie wróciłem z kompa podłączyli omege a tam były błędy od 1 do 4 biegu i zbyt wysokie napięcie czujnika oleju skrzyni jak powiedział mechanik to skrzynia ma czujnik oleju? drugi mechanior podłączył i powiedział błędy zaworów w skrzyni posprawdzał bezpieczniki i coś jeszcze bąkał o czymś co zatrzymuje skrzynie niewiem oco mu chodziło
ja mam jeszcze pytanko czy po zmianie selekcjonera go sie ustawia w jakiejś pozycji?
a numery bledow masz? oczywiscie ze skrzynia ma czujnik oleju.
Napisany 13 stycznia 2009 - 19:36
Napisany 13 stycznia 2009 - 22:31
No a jak bedziesz miał numery błędów SKRZYNI to łatwiej będzie dojść w czym jest problem.
Napisany 02 czerwca 2014 - 19:33
jak w temacie świeci mi się błąd "automatic gearbox" co to moze byc? jakies sugestie ? dodam tlyko ze mam manualna skrzynie biegow...

Napisany 02 czerwca 2014 - 19:58
jakies sugestie ?
opcja A - MID czyli wyświetlacz komputera wsadzony z auta które posiadało automatyczną skrzynię biegów
opcja B - ktoś zmienił w Twoim aucie skrzynię z automata na manual i to powoduje wywalanie komunikatu
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 02 czerwca 2014 - 20:11
Napisany 02 czerwca 2014 - 20:20
bardzo możliwe ze ktoś zmienił skrzynie biegów
sprawdź ile masz dużych wtyczek takich okrągłych czarnych , między akumulatorem a silnikiem , jeśli będą dwie to był manual , jeśli będą trzy to był automat , można jeszcze poszukać komputera od skrzyni , powinien być na słupku po stronie pasażera , ale żeby się do niego dostać trzeba schowek zdemontować , a po za tym jego też już mógł ktoś zdemontować
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 02 czerwca 2014 - 20:27
Napisany 02 czerwca 2014 - 20:38
własnie sprawdziłem są 3 takie duże okrągle czarne wtyczki przy aku
czyli był automat
da sie jakoś usunąć ten błąd ?
można wymienić cały wyświetlacz na taki z omegi z silnikiem jak Twój tylko w manualu , można zmienić sam eprom w MIDzie ale to już nie jest takie proste , jeśli błąd wyświetla się każdorazowo po włączeniu zapłonu to najpewniej komp skrzyni jeszcze siedzi na swoim miejscu , można go wywalić i wtedy jest szansa że błąd będzie wyskakiwał sporadycznie , przynajmniej u mnie tak było
Urbino 18
Napisany 02 czerwca 2014 - 20:44
Napisany 02 czerwca 2014 - 20:54
a co do tego tempomatu to może mieć to coś wspólnego ?
jeśli ktoś zmienił skrzynie na manuala to może tempomat nie działać
w tym temacie jest opisane jak sobie z tym poradzić http://forum.omegakl...26&postcount=16
tak , żeby go wyjąć najlepiej zdemontować schowekna tym słupku od strony pasażera tak
Urbino 18