Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

MONOBLOCK i KOSTKA HIGH INPUT z trzema kabelkami

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Milosz_O

Milosz_O
  • 31 postów

Napisany 09 stycznia 2009 - 10:29

Witam nie mam w instrukcji od wzmaka jak to podpiac zeby bylo dobrze. Chodzi o kostke HIGH INPUT ktora zawiera trzy kable od lewej czerwony czarny i zolty. teraz nie wiem jak to podpiac czy pod czerwony i zolty plus prawy tylni i lewy tylni a do czarnego dwa minusy z glosnikow? ale wtedy bede musial zlaczyc dwa minusy w jeden z koncowki radia i nie wiem czy to prawidlowe... na wzmaku nie ma zadnych nadrukow co do tego.

#2 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 stycznia 2009 - 10:34

Testuj jesli chcesz, niewlasciwym sygnałem nic nie zniszczysz tylko cicho to wszystko ustaw zeby przester od razu nie zamordowal glosnika... Co to za kiłe kupiłeś ze nie ma opisów, pozatym rozsadniej jest kupic adapter skoro juz zdecydowales sie cokolwiek podpinac pod oryginalne radio... I tak jakosciowa kupa ale przynajmniej podlaczysz sygnał prawidłowo...

#3 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 11 stycznia 2009 - 10:46

Jakie radio ? Ostrożnie z łączeniem wyjścia z radia można uwalić końcówkę.

#4 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 11 stycznia 2009 - 10:51

aaa racja, zapomnialem ze to przeciez sygnal z koncówki... Kup sobie adapter...

#5 OFFLINE   Milosz_O

Milosz_O
  • 31 postów

Napisany 11 stycznia 2009 - 11:42

Radyjko Siemens VDO cdr 500. A wzmak to soling sk cos tam :) Mi wystarczy w zupelnosci. Dostalem odp na elektrodzie, ze prawy i lewy kanal (+) podpinam a srodkowy zostawiam gdyz radio i wzmak maja ta sama mase czy cos w tym stylu ;]. "uwalic koncowke" jezeli podepne sie pod kanaly plusowe od tylnich glosnikow nadal ich uzywajac to jak moge cos spalic?

#6 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 11 stycznia 2009 - 11:53

noo to grubo zes pojechal, ten mono power pewnie bedzie mial z 2w wiecej rms od Twojej koncówki w radiu :) Powiedz jeszcze ze masz TUBE blaupunkta i chcesz to zamknac w sedanie to umre...

#7 OFFLINE   Szfagier

Szfagier

Przemadrzaly

• 183 postów

Napisany 11 stycznia 2009 - 13:00

po co te kombinacje, ja tez polecilbym kupic adapter do radia i pociagnal kable cinche do wzmaka

#8 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 11 stycznia 2009 - 13:45

Domyślnie Radyjko Siemens VDO cdr 500. A wzmak to soling sk cos tam Mi wystarczy w zupelnosci. Dostalem odp na elektrodzie, ze prawy i lewy kanal (+) podpinam a srodkowy zostawiam gdyz radio i wzmak maja ta sama mase czy cos w tym stylu ;]. "uwalic koncowke" jezeli podepne sie pod kanaly plusowe od tylnich glosnikow nadal ich uzywajac to jak moge cos spalic? Ostatnio edytowane przez Milosz_O ; Dzisiaj o 11:45

Pytałem jakie radio przy końcówkach z wyjściem symetrycznym nie wolno łączyć ze sobą wyjść głośnikowych nie wolno żadnego przewodu głośnikowego podłączać do masy pojazdu.CDR 500 Delco ma wyjścia nie symetryczne nie wiem jak jest w VDO

#9 OFFLINE   Milosz_O

Milosz_O
  • 31 postów

Napisany 11 stycznia 2009 - 16:15

Nie nie mam tuby . Buduje skrzynie zamknieta samodzielnie z glosniczkiem 8'. A wzmacniacz ma przetwornice i osiaga moc znamionowa 130 w. Jak sprawdzic rodzaj wyjsc glosnikowych symetryczne/niesymetryczne? aha jak zastosuje ten konwerter na RCA to rozumiem ze problem niknie i bede mogl go podpiac bezposrednio do kabelkow od glosniczkow z tylu

#10 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 11 stycznia 2009 - 17:58

8'?? miałem 8 ' i do kombi uzupełnic pasmo krótką chwile wystarczal, ale najpierw trzeba to pasmo wytworzyc :) a Te 130 podziel spokojnie przez 3 :)
Tak zastosuj ten konwerter i tyle nie kombinuj bo przekombinujesz...

#11 OFFLINE   Milosz_O

Milosz_O
  • 31 postów

Napisany 11 stycznia 2009 - 19:11

Zobaczymy jak zagra jak podlacze to niskobudzetowa konstrukcja :D , napewno bedzie lepiej niz bez tego. Jakis czas temu mialem magnata xpress 10' w skrzyni bass reflex pod wzmakiem 120 rms ale w innym kombi i jak dla mnie 10' to za duzo do spokojnego sluchania.