Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Nie mogę otworzyć bagażnika :(

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   pawellm

pawellm
  • 10 postów

Napisany 28 listopada 2008 - 12:18

Witajcie. Mam problem z otwarciem bagażnika. Ostatnio postanowiłem podładować akumulator przed zbliżającą się zimą. Akumulatorek naładowałem, podłączyłem, chcę otworzyć bagażnik i... kicha :cry:. Ani drgnie. Wszystkie drzwi otwierają się i zamykają z pilota bez problemu, za wyjątkiem bagażnika. Kluczykiem też nie da się otworzyć, nie da się przekręcić zamka w żadną stronę. Czytałem już chyba wszystkie możliwe posty, ale nie znalazłem rozwiązania. Ktoś radził, żeby kręcić w lewo z użyciem większej siły, ale jak zaczął kluczyk trzeszczeć to przestałem. Próbowałem też z podniesiona klamka, ale róznież bez efektu. W którymś poście było coś o awaryjnym otwieraniu bagażnika od środka (przynajmniej tak to zrozumiałem), ale bez szczegółów, więc nie wiem jak to zrobić. Pomóżcie, bo jakoś wchodzenie do bagażnika przez składane oparcia mi się nie uśmiecha :wink:. Z góry dzięki za pomoc.

#2 OFFLINE   gofer

gofer
  • 8 postów

Napisany 09 lutego 2009 - 12:36

witaj! mialem dokladnie taki sam problem przegladalem ksiazke obslugi szukalem bezpiecznikow itp! milaem nielada problem bo ksiazka po angielsku ale znalazlem wlasnie to awaryjne otwieranie bagaznika! wiec... wlazisz do niego od srodka nie wiem jak w omie b ale w c po lewej stronie na klapie od gory jest dzyndzel wyglada jak cos do odpalenia kosiarki ;p ciagniesz za niego i bagaznik sie otwiera zamykasz ponownie i juz dziala z kluczyka z guzika z pilota jak tylko chcesz ;p powinno pomoc napisz czy pomoglo :)