Złodziej !!!! Jak zrobić odcięcie ZAPŁONU
Napisany 06 listopada 2006 - 23:49
W tym kraju kradną wszystko co nie jest przyspawane.......mając kolejne doświadczenia z amatorami cudzej własności, chcę zrobić odcięcie zapłonu, lub pompy paliwa....może ktoś doradzi, który obwód przerwać?
I co najważniejsze gdzie go znaleźć ?? bo nabite tych kabli w Omci że nie wiem w co ręce włożyć....
Napisany 07 listopada 2006 - 13:04

Napisany 07 listopada 2006 - 14:08

Napisany 07 listopada 2006 - 14:27
Napisany 07 listopada 2006 - 17:24
[center:646156a98e]NAS NIE DOGONIET[/center:646156a98e]
Napisany 07 listopada 2006 - 20:17
dobre!Ja proponuje takie cos co zrobilem.Tak jak mowi Dextran o tym przewodzie ale ja nie mam przelacznika tylko Wprowadzilem w pewną czesc autka uklad scalony ktory robi taki myk uklad podobny do 8051c tylko na 12v ktory zaprogramowalem w asemblerze odpala dopiero po wlozeniu klucza USB. wyprowadzilem wyjscie na usb Klucz USB ma odczyt lin papilarych zakupiony w saturnie za 180 zł klucz ten zamyka mi obwod podpiety pod zero. klucz wpinam w jedno miejsce i nie rzuca sie w oko , klucz ma zmienione kilka zeczy i nie nadaje sie do kompa podaje do procesora jakie pinny ma zamknąć i zamyka sie obwod i gra muzyka jak narazie dziala. powiem tak wchodzi 12 v sterowanie jest na na 5v z czego nawet jersli uda sie obejsc i wyszarpac to jeszcze leci bezpiecznik ukryty podpiety na mniejsze napiecie niz 12 v i jest jeszcze bardziej ukryty. ALe na dobrego zlodzieja nie ma rady POLAK potrafi

chyba że trafi się bardzo ambitny i honorowy złodziej

Napisany 07 listopada 2006 - 20:26

[center:646156a98e]NAS NIE DOGONIET[/center:646156a98e]
Napisany 07 listopada 2006 - 22:16
Napisany 07 listopada 2006 - 22:31
zgadza sie kazde zabezpieczenie mozna obejsc, wystarczy dojsc do zrodla i pospinac kabelki... niemniej to zabiera czas a nikt nie bedzi siedzial w aucie w nocy przez pare godzin zeby dojsc co i jak... za duze ryzyko jak na niewiele warta Omege... ale najlepsze sa wlasnie takie niestandardowe, ktorych nigdzie nie mozna kupic i ktorych nikt nie produkuje, dokladnie takie jak zrobil kolega z kluczem USB... swoja droga to niezly pomysl na biznes mysle ze sprzedalbys takich urzadzonek sporo na Allegro...
ale zabezpieczenie będzie dobre do czasu aż nie będzie popularne... a sprzedaż na allegro napewno skróciłaby sens jego zakładania

ale jak już ktoś napisał nie ma niezawodnego zabezpieczenia