Dziwne drżenie kierownicy
Napisany 02 listopada 2008 - 19:11

Napisany 02 listopada 2008 - 20:44
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 02 listopada 2008 - 20:54
ok 600/700A jakie są obroty na begu jałowym ??
Napisany 02 listopada 2008 - 21:00
zawsze jest lekkie drżenie kierownicy chyba że u ciebie jest tak mocne że nie da się wytrzymać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 02 listopada 2008 - 21:18
nie no az tak mocne to nie ale to sie zdarza raz na jakis czas, przy rozgrzanym silniku natomiast przy zimnym tego nie ma wiec nie wiem co o tym myslec poniewaz wczesniej tego nie bylono to prawidłowe
zawsze jest lekkie drżenie kierownicy chyba że u ciebie jest tak mocne że nie da się wytrzymać
Napisany 02 listopada 2008 - 21:37
Napisany 03 listopada 2008 - 18:17
Napisany 03 listopada 2008 - 19:18
Napisany 03 listopada 2008 - 19:24
na 100% drzy tylko kierownicaA jesteś pewny, ze drży tylko kierownica, czy moze po prostu na niej czuć to najbardziej, bo tam są Twoje ręce, a tak naprawde drży całe auto?

Napisany 03 listopada 2008 - 19:26
Napisany 03 listopada 2008 - 20:41
musisz zatem dopomopowac powietrza w tylnym lewym kole.

i w zapasie
Napisany 03 listopada 2008 - 21:10
??? ale to zart ???musisz zatem dopomopowac powietrza w tylnym lewym kole.
Napisany 03 listopada 2008 - 21:52
??? ale to zart ???musisz zatem dopomopowac powietrza w tylnym lewym kole.
po prostu tyle samo wspólnego z drżeniem kierownicy na postoju ma ilość powietrza w tylnym lewym kole co tryb w jakim jest uruchomiona automatyczna skrzynia biegów.
Jesli drży TYLKO kierownica .. to nie jest to związane z ASB. Moze być związane z obrotami silnika, choć jest to mało prawdopodobne.
Moja prośba - sprawdz czy aby napewno drży TYLKO kierownica, czy po prostu uległeś autosugestji.
Napisany 04 listopada 2008 - 15:09
Napisany 04 listopada 2008 - 17:21
wiec tak powiem ci ze tylko kierownica drży syn jeszcze sprawdzal czy cos innego nie drży ale nie tylko kiera, wiec sie zastanawiamy ( auto mam 2lata i regularnie jest serwisowane)??? ale to zart ???musisz zatem dopomopowac powietrza w tylnym lewym kole.
po prostu tyle samo wspólnego z drżeniem kierownicy na postoju ma ilość powietrza w tylnym lewym kole co tryb w jakim jest uruchomiona automatyczna skrzynia biegów.
Jesli drży TYLKO kierownica .. to nie jest to związane z ASB. Moze być związane z obrotami silnika, choć jest to mało prawdopodobne.
Moja prośba - sprawdz czy aby napewno drży TYLKO kierownica, czy po prostu uległeś autosugestji.
Napisany 04 listopada 2008 - 17:45
ok 600/700
Wydaje mi się, że obroty troszkę za niskie. Raczej powinny być powyżej 700 (ok 700-750) niż poniżej 700.
Nie wiem jakie wartości są przyjmowane przez producenta ale z doświadczenia wiem, że nigdy praktyka nie pokrywa się z teorią. W mechaników też bezgranicznie wierzyć się nie powinno, zwłaszcza w ASO - fachowców tam raczej nie ma.
Napisany 04 listopada 2008 - 18:48