Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

fotoradarek... ; )

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   adriank3

adriank3
  • 21 postów

Napisany 10 października 2008 - 22:17

No panowie, chyba przyszedł czas na mnie :D

Dzisiaj podczas powrotu z Łodzi do Piotrkowa Trybunalskiego oczy oślepił mi... flesz fotoradaru :D Było to dokładnie w miejscowości Tuszyn, w załączonym linku macie skrzyneczke na zdjęciu numer 2... jeszcze do tego na zakręcie.
Dodając do tego moje wczorajsze nerwy z ustawianiem klimy (bo sie oczywiście rypła) jest cudownie... ; ) Na szczęście szybki reset rano i śmigała... no i to byłoby tyle jeżeli chodzi o pozytywy. Teraz pytanko do Was. Wydawało mi sie, że tam jest 70 na godzine i jechałem koło 100... ale dziwna rzecz nastąpiła podczas robienia zdjęcia... albo to mój wiek (ale syn twierdzi, że też to zauważył) flesz błysnął na wysokości słupka od przedniej szyby. Troche nie za późno? Widziałem także, że za mną koleś w jakimś fordzie ostro hamował po przejechaniu fotoradaru. Jest opcja, że jemu pstryknęło, a nie mi? Dodam, że tam jak sie okazuje ograniczenie jest... ale do 50 :D zaraz za radarem spojrzałem na licznik (a w czasie fleszu hamowałem silnikiem), że jest 85... teraz tylko pozostaje czekać na fotke bądź jej brak... ale na to raczej nie licze. Zgodnie z taryfikatorem, który znalazłem w necie będzie mnie ten wyczyn kosztować "od 200 do 300 zł" i 6 punkcików... no świetnie po prostu :) Radze uważać na te ustrojstwa w tym Tuszynie... 3 skrzynie stoją. Najlepsze jest to, że jechałem wczoraj tą drogą i hamowałem tylko na tym pierwszym a tak to non stop 120-150 na godzine i ten felerny cham mi fotki nie pstryknął. A dzisiaj taki pech... :(

A tutaj fotki tych felernych urządzeń:
http://www.antyradar...dary/tuszyn.htm

#2 OFFLINE   Jarqz

Jarqz
  • 1 313 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 października 2008 - 22:25

syn twierdzi, że też to zauważył) flesz błysnął na wysokości słupka od przedniej szyby. Troche nie za późno?

No raczej za późno, duża szansa, że to zdjęcie dostanie kierowca, który jechał za tobą. Chyba, że zaczęli do fotoradarów montować obiektywy szerokokątne :razz: