Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

benzyna zalana do diesla

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   mkepin

mkepin
  • 20 postów

Napisany 20 września 2008 - 20:29

Witam zalalem do diesla toyota avensis d4d benzyny 20 litrow przez przypadek oczywiscie. dolalem do pelna on i pol litra oleju silnikowego i na razie przejechalem 200 km i tylko mam problem z rozruchem a tak to smiga wszystko ok.

co myslicie powinienem zrobic teraz czy poprostu wypalic reszte benzyny czy jechac do warsztatu.

#2 OFFLINE   lutas

lutas
  • 316 postów

Napisany 20 września 2008 - 20:46

Może chociaż staraj się zmniejszać proporcje benzyny w stosunku do ON dolewając po np. 10 spalonych litrach, olej napędowy do pełna. Z czyszczeniem układu jest mnóstwo roboty, może uda ci się tego uniknąć.
[center:50fb7585b3]
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]

#3 OFFLINE   pysio1981

pysio1981
  • 901 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 września 2008 - 23:32

dolewaj ropki co kilka dni jak dasz rade tym jezdzic nieprzejmuj sie da rade tylko potem filtr palia wymien

#4 OFFLINE   GreGoriO

GreGoriO

carreteras bonitas

• 346 postów
  • Auto: Omega A

Napisany 20 września 2008 - 23:49

spoko, ja w maju odruchowo WLAŁEM do PUGA 307 od żony, benzyny 15 litrów do pustego zbiornika......przejechałem na tym 10 km zanim sie dowiedziałem co zrobiłem.... nie chciał zapalić a tak to chodził cały czas...
zatankowałem do pełna ropy, przy połowie stanu paliwa znowu zaczął z trudnością zapalać , ponownie do pełna i tak jeszcze 3x.... minęło od tego 4 miesiące i żadnych negatywnych objawów...
zrób jak mówią moi przedmówcy tankuj częściej aby rozrzedzić proporcje. a bedzie wszystko OK,
GORZEJ jest zalać ropy do benzyniaka bo tłusta i pozatyka wtryski,czy filtr paliwa....tu już bez czyszczenia się nie obejdzie :censored:

#5 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Auto: Nie mam Omegi

Napisany 20 września 2008 - 23:59

spoko, ja w maju odruchowo WLAŁEM do PUGA 307 od żony, benzyny 15 litrów do pustego zbiornika......przejechałem na tym 10 km zanim sie dowiedziałem co zrobiłem.... nie chciał zapalić a tak to chodził cały czas...

To zalezy bo kolega zrobil podobnie w mondeo 2.0 tdci. Wlal beznyne. Auto po przejechaniu kilku km zaczelo sie dusic i zgaslo. Troche go kosztowalo czyszczenie tego wszystkiego a potem za jakis czas padl jeden wtrysk- moze zbieg okolicznosci. Common rail jest bardzo wrazliwy.

mkepin - tak jak pisal Lutas. Dolewaj rope na bierzaco jak zniknie troche z baku bo teraz jak doales do pelna to juz nie masz wyjscia.

#6 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 września 2008 - 01:12

Przywieź na zlot. spalimy rytualnie :mrgreen:

NMSP

#7 OFFLINE   mkepin

mkepin
  • 20 postów

Napisany 21 września 2008 - 11:39

dzieki panowie za dobre rady na pewno tak zrobie a z tym spaleniem to nawet dobra rada jeszcze ją rozważe.

pozdrawiam wszystkich