Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pstryka elektrozawór i migają wszystkie kontrolki

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   nowy33d

nowy33d
  • 3 postów

Napisany 10 września 2008 - 21:19

Witam. Znajomy remontował mi silnik w oplu astrze(X16SZR) i wiadomo musiał poodłanczać wszystkie przewody. Po złożeniu do kupy wszystkiego jest problem z instalacja gazową(z dokumentów wyczytałem,że zbiornik jest STAKO,a na innych elementach instalacji w aucie pisze BRC),a objaw jest taki,że przy przekręceniu kluczyka miga pierwsza zielona dioda i ta ostatnia czerwona-na zmianę.A przy uruchomieniu auta na gazie migają wszystkie zielone diody na raz i dodatkowa pstryka elektrozawór. Oczywiście auto nie odpala,a po przełączeniu na benzynę auto odpala na chwile potem obroty falują przez 5 sekund i auto gaśnie.Jedynym rozwiązaniem wtedy jest wyciągnięcie bezpiecznika od gazu to normalnie na benzynie odpali. Podejrzewam,że gdzieś albo coś się odlutowało;wysunęła jakaś końcówka,bądź coś odwrotnie zostało podpięte,albo coś nie podpięte.Proszę o pomoc. To pstrykanie jest jednocześnie ze zbiornika oraz z komory silnika,z (tak mi się wydaje,że to to) całego sterownika od LPG( takie większe kwadratowe pudełko) A co do samej instalacji(nie wiem,która to generacja) to ma ona przełącznik do odpalania na benzynie,gazie oraz pomiędzy jest odpalanie na benzynie,a po zwiększeniu obrotów przechodzi automatycznie na gaz

#2 OFFLINE   kczech

kczech
  • 3 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 września 2008 - 06:20

problem moze byc po stronie slabej masy - szukac gdzie wisi luzny kabelek (najczesciej jest przy elektrozaworze pod maska ) . Ponadto wszystkie zlaczki na zaworach dobrze scisnac zeby dobrze laczyly
CZĘŚCI AKCESORIA WARSZTAT - www.somad.pl
[B]

#3 OFFLINE   swiezak1981

swiezak1981
  • 20 postów

Napisany 22 października 2008 - 18:11

Zdecydowanie szukaj odłączonej lub nie dokręconej masy !!!