Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jak wyglada żarnik (nowy) jak rozrużnić nowy a używany

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   priv86

priv86

Fomek

• 326 postów

Napisany 02 września 2008 - 21:57

Witam dziś dostałem przesyłkę z żarnikami d2s (z allegro) i żarniki miały być nowe ale nie jestem do tego pewny a dlatego że bańka tam gdzie sie jara gaz to jest taka w kropkach zielonych 5 -10 % powieszchni bańki ( ta w środku mała okragła..., i druciki co idą do żarnika takie jak by przegrzane a po złączu nic nie widać żeby były używane co o tym sądzicie ?? kupowałem jako nowe za 119 gwarancja i faktura ale niestety brak pudełka oryginalnego : /
( D2S 85122 PHILIPS Germany) ????
Fomasz
CB PrEsIdEnT wAlKeR + pReSiDeNt AlAbAmA :)
http://pl.youtube.co...h?v=Dd-hPKc1V30

#2 OFFLINE   wolf

wolf
  • 972 postów

Napisany 03 września 2008 - 10:31

nie rozróżnisz tego bo te kropki tzn taki osad wytwarza się zawsze po pierwszym odpaleniu żarnika w ciągu kilku sekund i jeżeli gość pisze że każdy żarnik sprawdza przed wysyłką to jest to normalne że osad w nim będzie.Jeżeli to philips to ma barwę 4300 k i nowy świeci na biało bez niebieskiego odcienia który pojawia się z czasem

#3 OFFLINE   priv86

priv86

Fomek

• 326 postów

Napisany 03 września 2008 - 16:32

no własnie założyłem i świeci na biało i już nie mam pytań :p wszystko wiem :) tak tylko philips'a, innych jakiś podrób nie zakładam bo to bezsensu, max 3 miechy na szajsie więc lepiej odrazu wydać na oryginał (119 szt.) i pisemna 12 miesięczna gwarancja........
Fomasz

#4 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 września 2008 - 20:32

więc lepiej odrazu wydać na oryginał (119 szt.) i pisemna 12 miesięczna gwarancja........

Tez takie kupilem , ale jednak zastanawia mnie ta roznica cen bo w sklepie min 250 za sztuke.
Narazie pol roku i swieca.

#5 OFFLINE   priv86

priv86

Fomek

• 326 postów

Napisany 03 września 2008 - 20:40

gościu mówił w sklepie żebym kupił na allegro bo w sklepie maja od hurtowników którzy muszą zapłacić Cło... Nie wiem ile w tym prawdy ale podejrzewam że coś w tym musi być...

lol na stronie tuningowej żarnik kosztuje 355.50 zł lol (philips)
http://sklep.tuning.....php?d_id=76156
Fomasz

#6 OFFLINE   sewcio

sewcio
  • 59 postów

Napisany 19 września 2008 - 20:19

Ja kupiłem w 2005 roku na allegro po 90pln za sztukę. Były nowe, bez oryginalnego opakowania - Philips D2S. Do dziś świecą super, na początku świeciły bardziej na biało, potem z lekką niebieską poświatą i tak jest do dziś.
Kolega w serwisie załączył na próbę taką samą, tyle że za 600pln :oczoplas: , świeciła dokładnie tak samo, jak moja z allegro w drugim reflektorze, a po wyjęciu miała dokładnie takie same kropki wewnątrz bańki, jak moja, więc jak ktoś ma za dużo kasy, to można kupować poza allegro...

#7 OFFLINE   priv86

priv86

Fomek

• 326 postów

Napisany 28 września 2008 - 11:31

też kupiłem i były bez oryginalnego opakowania, świeciły na biało. niema sensu przepłacać szkoda kasy lepiej wymienić coś w aucie.
Fomasz

#8 OFFLINE   Exec

Exec

Pierwszy Drifter OKP

• 1 568 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 30 września 2008 - 22:58

ja kupiłem kilka miesięcy temu same żarniki d2s hid 6000k, 140zl za 2szt z przesyłka dałem (wybrałem chyba rozsądnie najtańsze, czyli tyle, że nie jakieś totalne krzaki, też niby z gwarancją nawet), póki co pracują bezproblemowo :)

#9 OFFLINE   Remus1

Remus1
  • 98 postów

Napisany 01 października 2008 - 13:27

a pytanie jest takie:

czy oprócz zmiany barwy jarznika na różowy są jakieś inne objawy kończenia sie jarznika?
Pytam, bo ostatnio po nocnej jeździe mam wrażenie, że wszyscy mają mocniejsze światła ode mnie. Mam tu na mysli cień przed mna, jesli ktoś jedzie za tobą z mocnymi światłami
pozdr.

#10 OFFLINE   Exec

Exec

Pierwszy Drifter OKP

• 1 568 postów

Napisany 01 października 2008 - 13:38

Mam tu na mysli cień przed mna, jesli ktoś jedzie za tobą z mocnymi światłami

niestety omegi maja to do siebie, ze nawet oryginalny xenon (w pelni sprawny) nie swieci tak dobrze, jak w innych samochodach :/

#11 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów

Napisany 01 października 2008 - 13:40

niestety omegi maja to do siebie, ze nawet oryginalny xenon (w pelni sprawny) nie swieci tak dobrze, jak w innych samochodach :/

Moim zdaniem swieci bardzo dobrze xenon, przynajmniej moja pali droge a mam zwykle palniki po 120zł z allegro.

#12 OFFLINE   sewcio

sewcio
  • 59 postów

Napisany 02 października 2008 - 00:31

Exec, może masz wypalone odbłyśniki za soczewkami, no i może brudne soczewki, stąd takie słabe świecenie...
Ja po kupnie od razu rozebrałem lampy, bo wiedziałem, że uchwyty mogą być popękane, soczewki były brudne na pierwszy rzut oka, no i okazało się, że odbłyśniki za soczewkami były tak wypalone, że prawie nie było już niklowanej powierzchni, tylko coś co przypominało mieszaninę pomarszczonego niklu z czarną obudową pod nim...
Po regeneracji odbłyśników w specjalizującej się w tym firmie, wyczyszczeniu soczewek (szmatką do okularów) i wymianie żarników na nowe, po pierwszym zaświeceniu świateł mijania, myślałem, że mi się nieopatrznie długie też załączyły, tak światła świeciły i świecą do dziś. Ja odnoszę na drodze odwrotne wrażenie, że to innym światła świecą na pół gwizdka...

#13 OFFLINE   Exec

Exec

Pierwszy Drifter OKP

• 1 568 postów

Napisany 02 października 2008 - 00:37

Exec, może masz wypalone odbłyśniki za soczewkami, no i może brudne soczewki, stąd takie słabe świecenie...

bardzo mozliwe, ze masz racje, dlatego wlasnie napisalem koledze Remus1, ze slabe swiecenie nie musi byc wcale objawem konczacych sie zarnikow...

#14 OFFLINE   sewcio

sewcio
  • 59 postów

Napisany 02 października 2008 - 00:45

Znaczy się, żarniki które dają różowawą poświatę są na bank zużyte i trzeba je wymienić, ale jeśli po wymianie światła nie świecą naprawdę super, to trzeba zrobić, co napisałem, a naprawdę różnica jest kolosalna. Ja najpierw zmontowałem jedną lampę i włączyłem, to druga z tym starym odbłyśnikiem i brudną soczewką w porównaniu do tej po regeneracji praktycznie nie świeciła, mimo że żarnik miała już nowy.
Ja mam założone żarniki bodajże 4200, takie jak są w oryginale i światła świecą nieprawdopodobnie dobrze.

#15 OFFLINE   Remus1

Remus1
  • 98 postów

Napisany 02 października 2008 - 08:35

Czy możecie polecić kogoś w okolicach Piły/Poznania tko może to zrobić? Znaczy rozebrać lampę, naprawić uchwyty i ewentualnie te odbłysniki.

#16 OFFLINE   maraboot

maraboot
  • 650 postów
  • Auto: Omega A

Napisany 02 października 2008 - 13:05

Po regeneracji odbłyśników w specjalizującej się w tym firmie,

Możesz podać jakiś namiar do tej firmy? Chyba muszę to zrobić.

#17 OFFLINE   Exec

Exec

Pierwszy Drifter OKP

• 1 568 postów

Napisany 02 października 2008 - 13:32

Możesz podać jakiś namiar do tej firmy? Chyba muszę to zrobić.

http://www.allegro.p...cja reflektorów

#18 OFFLINE   TomsoON

TomsoON
  • 6 postów

Napisany 22 czerwca 2009 - 19:20

witam:)
podłącze sie pod temat i mam takie małe pytanko odnosnie palników xenonowych marki Philips model D2S 815222 35W 4300K kupiłem je w niemczech (czteropak) 4sztuki w sklepie Philipsa i wczoraj je zamontowałem (oczywiscie nic paluchami nie tykałem) zapaliłem lampy no i wyglada to tak ze podczas właczenia jest swiatło barwy niebieskiej a po chwili zamieniają sie (świecana barwa zółtą) tak jak by były to zwykłe żarówki co może być grane??? z nimi:-| prosze o pomoc:)

#19 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 22 czerwca 2009 - 22:34

witam:)
podłącze sie pod temat i mam takie małe pytanko odnosnie palników xenonowych marki Philips model D2S 815222 35W 4300K kupiłem je w niemczech (czteropak) 4sztuki w sklepie Philipsa i wczoraj je zamontowałem (oczywiscie nic paluchami nie tykałem) zapaliłem lampy no i wyglada to tak ze podczas właczenia jest swiatło barwy niebieskiej a po chwili zamieniają sie (świecana barwa zółtą) tak jak by były to zwykłe żarówki co może być grane??? z nimi:-| prosze o pomoc:)

daj im sie rozgrzac - zarnik wypala sie iles tam godzin nim uzyska prawidlowa barwe. no chyba ze na podroby trafiles. a jesli nie tajemnica ile dales ?

#20 OFFLINE   TomsoON

TomsoON
  • 6 postów

Napisany 22 czerwca 2009 - 22:57

około 60ojro z szt http://images44.foto...02923900202.jpg
http://images44.foto...02daae848a7.jpg

a tak własnie to wygląda
Dodany obrazekDodany obrazek