Rozpórka
Napisany 05 stycznia 2009 - 19:41
Jestem przed zamontowaniem rozpórki i mam pytanie odnośnie otworów w kielichach.
Czy mogę śmiało wiercić bez obawy uszkodzenia sprężyn ? Czy jest tam na tyle przestrzeni by po wkręceniu śruba wewnątrz kielicha bedzie odstawać i nie będzie to przeszkadzać osadzeniu sprężyn ?
Chce zastosować nitonakrętki by się nie bawić w zdejmowanie Mcphersonow i dlatego nie wiem ile jest wolnej przestrzeni w górnej części kielicha by można było wkręcić swobodnie śrubę.
Napisany 15 lutego 2009 - 17:45
Witam
Jestem przed zamontowaniem rozpórki i mam pytanie odnośnie otworów w kielichach.
Czy mogę śmiało wiercić bez obawy uszkodzenia sprężyn ? Czy jest tam na tyle przestrzeni by po wkręceniu śruba wewnątrz kielicha bedzie odstawać i nie będzie to przeszkadzać osadzeniu sprężyn ?
Chce zastosować nitonakrętki by się nie bawić w zdejmowanie Mcphersonow i dlatego nie wiem ile jest wolnej przestrzeni w górnej części kielicha by można było wkręcić swobodnie śrubę.
Też chciałbym to wiedzieć, więc czekam może ktoś odpowie.
Napisany 15 lutego 2009 - 17:48
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 15 lutego 2009 - 18:04
Ja u siebie mam założone śruby ze stożkowym łbem, pomimo nowych poduszek, bo zwykłe śruby haczyły. Ale McPhersony wyjmowane były.
Napisany 26 maja 2009 - 11:50
Podpinając się pod temat mam pytanie, czy rozpórka aluminiowa firmy WIECHERS jest godna uwagi. Niektórzy krytykują rozpórki aluminiowe. A ta firma budzi moje zaufanie.
http://allegro.pl/it...d_wiechers.html
Napisany 26 maja 2009 - 16:34
Witam
Podpinając się pod temat mam pytanie, czy rozpórka aluminiowa firmy WIECHERS jest godna uwagi. Niektórzy krytykują rozpórki aluminiowe. A ta firma budzi moje zaufanie.
http://allegro.pl/it...d_wiechers.html
A rama stalowa od aluminiowej w rowerze czym sie różni ? Wiec w rozpórce bedzie to samo a po drugie na rozpórkę nie działają duże naprężenia dlatego nie powinna mieć żadnych wad rozpórka ze stopu aluminium.
Napisany 31 maja 2009 - 03:13
Napisany 24 listopada 2010 - 15:30

Mianowicie chodzi mi o to czy ktoś ma w swojej omedze 2.5 v6 rozpórkę na przednie kielichy? Chciałbym dowiedzieć się o jej wymiary, jak ktoś by miał taką i chciał pomóc mógłby dać znać na prv np

Napisany 24 listopada 2010 - 17:32
Zagadaj do sypusa, moze pomozeChciałbym dowiedzieć się o jej wymiary, jak ktoś by miał taką i chciał pomóc mógłby dać znać na prv np

Napisany 06 grudnia 2010 - 17:15
Tutaj maja >> http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=496 << aktualnie w promocji...Chciałbym dowiedzieć się o jej wymiary
Moze jakbysmy w grupie zamowili, to by zeszli z 10%/szt. Ktos chetny jeszcze?
Ja tylko nie wiem, czy alu, czy stal... wiec jak juz to moze 2 osobne listy?
Napisany 06 grudnia 2010 - 20:58
chyba je najpierw trzeba by wymienić na jakieś elastomerowe.
Napisany 06 grudnia 2010 - 21:12
rozpórka usztywnia nadwozie a nie zawieszeniea ja dalej nie wiem co daje rozpórka. Skoro za "wahliwość" przodu odpowiadają poduszki amortyzatora... chyba je najpierw trzeba by wymienić na jakieś elastomerowe.
http://www.technikaj...-jest-rozporka/
chyba je najpierw trzeba by wymienić na jakieś elastomerowe.
i pożegnać się z wahaczami , w omedze nie zdają egzaminu - łamią się wahacze
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 06 grudnia 2010 - 21:13
To co, robimy liste?

Napisany 06 grudnia 2010 - 21:30
Tutaj maja >> http://www.darstuning.com.pl/document.php?id=496 << aktualnie w promocji...
Ja tylko nie wiem, czy alu, czy stal... wiec jak juz to moze 2 osobne listy?
DaVe, czytaj obok zdjęcia "Rozpórka przednia górna, wykonana ze stali, malowana proszkowo na czarny mat, pasuje do Opel Omega B / C , wszystkie silniki ."
Napisany 06 grudnia 2010 - 21:45
I tak sobie pomyślałem, że jak się wyciągnie te mcpersony to żeby tylko raz, to nie przykręcać do kielichów samej rozpórki, ale wcześniej przygotowany taki łącznik .. wtedy przykręcilibyśmy tylko sam łącznik ... założyli mcpersony, koła itp. ... a samą rozpórkę przykręcimy wtedy do tego łącznika do którego przyspawane by były śruby ... wtedy to była by błahostka ... nakładany tylko rozpórkę, zakręcamy nakrętki i już .. łatwo by było wtedy ją zdemontować żeby coś tam w silniku pogrzebać ..
Napisany 06 grudnia 2010 - 22:01
ja jestem ZA :ok:
tylko ze ta lista bylo robiona nascie razy i nic z tego nie wyszlo.
Hubert jak cos to trzba sie zorganicowac to bylby jeden transport do UK
Dave tez pewnie weznie
3 sztuki to juz hurt jak sie patrzy 10% napewno spadnie z ceny
Napisany 06 grudnia 2010 - 22:17

Napisany 06 grudnia 2010 - 22:53
Robert, tak, wiem, widizalem, tylko ze stal vs alu sie zastanawiam
(tam jest jeszcze alu za 300) Alu mniej wazy, co w przypadku kosiarek, jest bardziej istotniejsze niz w przypadku V-ek
no fakt te 50deko robi straszną różnicę

Napisany 06 grudnia 2010 - 22:54