Wymiana szyby przedniej i tragedia...
Napisany 25 sierpnia 2008 - 00:05
Kupilem nowa dalem fachowcowi do wklejenia po czym zjawiam sie po auto a on zebym jak najszybciej je sprzedal !
okazuje sie (z tego o mowi fachowiec)szyba juz byla tak wklejana ale ta osoba ktora robila to wczesniej nie obczyscila obrzezy i pod nie dostala sie woda,skutkiem tego uszczelke ktora usowal odchodila z rdza z pod szybia.Pan mowi ze tam jest wszystko pognite i nie ma za bardzo gdzie przylapac szyby i ze nawet jak da rade to z czesrm zacznie pekac pod wplywem nqrastajacej rdzy.Moje pytanie ile kosztuje mniej wiecej regeneracja tego podszybia i czy to wszystko jest logiczne dla tych ktozy znaja sie na zeczy bo ja niestety sie na tym nie znam.
poradzcie co dalej poczac???
Napisany 25 sierpnia 2008 - 06:26
Napisany 25 sierpnia 2008 - 13:18
Wszystko zalez od tego jak mocno pognite jest podszybie i czi tylko dol czy resta tez szkoda ze gosc nie zrobil zdjec . Jedz do jakiegos blacharza niech on zobaczy moze od spodu cos wypatrzy
witam wszystkich.Mam kolejny problem do opisania.Mianowicie jakis czas temu pekla mi przednia szyba w jednym miejscu,za jakis czas w drugim,nie wiedzialem co jest grane, pomyslalem Pech.
Kupilem nowa dalem fachowcowi do wklejenia po czym zjawiam sie po auto a on zebym jak najszybciej je sprzedal !
okazuje sie (z tego o mowi fachowiec)szyba juz byla tak wklejana ale ta osoba ktora robila to wczesniej nie obczyscila obrzezy i pod nie dostala sie woda,skutkiem tego uszczelke ktora usowal odchodila z rdza z pod szybia.Pan mowi ze tam jest wszystko pognite i nie ma za bardzo gdzie przylapac szyby i ze nawet jak da rade to z czesrm zacznie pekac pod wplywem nqrastajacej rdzy.Moje pytanie ile kosztuje mniej wiecej regeneracja tego podszybia i czy to wszystko jest logiczne dla tych ktozy znaja sie na zeczy bo ja niestety sie na tym nie znam.
poradzcie co dalej poczac???
Panowie starajcie się pisać po naszemu , bo zmęczyłem się strasznie czytając te dwa posty . :mrgreen:
Napisany 25 sierpnia 2008 - 18:24
Czepiasz się, chłopak ma problem a Tobie stylistyka nie pasujePanowie starajcie się pisać po naszemu , bo zmęczyłem się strasznie czytając te dwa posty .

Wracając do meritum, polscy blacharze to nawet z przystanku samochód zrobią, więc znajdz dobrego i do dzieła. Koszt nie wierze żeby był większy niż 500 pln, więc rada (flachowca) żeby zaraz sprzedawać troche przesadzona.
Napisany 25 sierpnia 2008 - 19:42
Napisany 13 marca 2013 - 18:24
Napisany 13 marca 2013 - 18:35
Powiedzcie czy jest możliwość taka wstawili mi szybę w grudniu auto stało pod domem i szyba sama pękła.Z tego co wiem to wkleili ją i wystawili na mróz
W sensie że po 3 miesiacach od założenia pękła?
Ale w którym miejscu się zaczyna pęknięcie?
Masz pognite podszybie?
Po takim czasie to z reklamacją raczej nie masz szans.
Napisany 15 marca 2013 - 15:54
Napisany 15 marca 2013 - 17:29
jest możliwe, jak źle wkleili i dostała się woda, następnie mróz i masz efekt na samochodzie... obyś nie miał takiej przygody jak ja --> http://forum.omegakl...615&postcount=5Powiedzcie czy jest możliwość taka wstawili mi szybę w grudniu auto stało pod domem i szyba sama pękła.Z tego co wiem to wkleili ją i wystawili na mróz
Napisany 17 marca 2013 - 14:10
Napisany 17 marca 2013 - 14:20
Jeśli mówisz o tej co jest na zewnątrz, to jest właściwie tylko ozdoba. Szyba jest wklejana i jak gdzieś brakuje kleju, odkleiła się to ta uszczelka zewnętrzna nie pomoże.Podejrzewam, że uszczelka to jest jednak powód wody w środku.
Napisany 17 marca 2013 - 14:41
Dzięki. Czyli wygląda na to, że dopiero po odklejeniu tej zewnętrznej można coś zobaczyć. Musze podjechać do jakiegoś speca co wymienia szyby, żeby to ocenił. Krew mnie już zalewa... tak jak ta woda :pokoj:
Napisany 17 marca 2013 - 14:44
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 17 marca 2013 - 16:42
Napisany 18 marca 2013 - 11:36
Teraz mam temperaturę na minusie, jak się ociepli zrobię właśnie tak. Wielkie dzieki, może wystarczy uzupełnić spoinę.
Najpewniej będzie jednak przekleić szybę jeszcze raz. Za 120 zł będziesz miał pewność że to nie z szyby leci.
A sprawdzałeś czy pod filtrem kabinowym nie masz odpływu zapchanego ?? Tamtędy też się może lać woda do środka.
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 18 marca 2013 - 15:06

Napisany 18 marca 2013 - 15:12

Czesc wody wylatuje przez odplyw, ale czesc wpada przez nieszczelna blache do srodka i robi sie kaluza.
Napisany 18 marca 2013 - 16:27
"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 18 marca 2013 - 18:04
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.