jakim sposobem mozna skasować luz na wielokline wału napedowego tanim kosztem

Kasowanie luzu na wielokline
Rozpoczęte przez
borewicz8719
, 10 sie 2008, 11:41
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 10 sierpnia 2008 - 11:41
Napisany 10 sierpnia 2008 - 13:59
Kupić nowy wał? Czy czasami Twój nie był rozbierany i wbijany na siłę?
Napisany 11 sierpnia 2008 - 16:49
tego tao ja nie wiem ale raczej nie ma taki delikatny luz najlepiej go słychać jak samochud sie toczy 5km/h i bawie sie na pól sprzęgle to wtedy go słychać w rekach te jest wyczuwalny minimalny luz ale ta grubościenna rura jest pusta w srodku i robi tyle hałasu
Napisany 11 sierpnia 2008 - 19:25
Pewnie przenoszą się stuki luzów z mostu i rura dzwoni
Napisany 12 sierpnia 2008 - 00:43
panie ja bym powiwedzial ze w takim wypadku luz moze miec tarcza sprzeglowa( jesli nity by puscili na tej powierzchni ciernej na tarczy), krzyzak na wale albo dyfer, a moze byc tez przegub na polosi, masz mozliwosci wachlarz :mrgreen:
Napisany 12 sierpnia 2008 - 17:00
luzy to dyfer nie ma ani zadne sprzęgło jak łapie wał zjednej strony i z drugiej wieloklina i ruszam w przeciwne strony to jest wyczuwalny i to raczej wał i to ta gruboscienna rura (wał) jest pusta w środku i robi tyle hałasu i jesli ma ktoś ma skuteczny i trwały sposób na regeneracje to bym prosił a uzywki walu to nie chce kupować bo to ruznie moaze być wibracje a moze tez luz ktory wyjdze z czasem a mowy to bezsens to wole ten co mam jeszcze mi tak nie zawadza zbytnio
Napisany 14 marca 2009 - 16:27
podłącze sie pod ten wątek mam luzy na wiloklinie i na krzyżaku czy tylko pozostaje mi wymiana na używke czy moze gdzies w okolicy wrocławia da rady to zregenerowac
prosze o pomoc
prosze o pomoc