alufelgi
Napisany 09 sierpnia 2008 - 20:55
Wiec tak kupilem alufelgi 5x112 ale jeszcze ich nie zakladalem a jak mi wiadomo omega ma 5x110. Co sie moze stac jak bedzie roznica tych 2 mm albo co trzeba zmienic zeby zamontowac felgi o takim rozstawie srub z gory dzieki i pozdraiwam
Napisany 09 sierpnia 2008 - 21:08

Napisany 09 sierpnia 2008 - 21:09
Napisany 09 sierpnia 2008 - 21:09
NIe jestem pewny, ale moze wystarczy kupic sruby plywajace :idea:ruznicajest taka ze ich nieprzykrecisz tzn jak masz kontakty z warsztatem slusarskim to zrobia ci dystanse ze zmiana rozstawow czego niepolecam to tak jak bys kupil felgi od malucha i chcial zalozyc do mercedesa wsadz na alegro i sprzedaj badz oddaj tak po zatym jak by to przeczytal nasz kolega maro to by chyba niemogl zasnac dzisiaj
Napisany 09 sierpnia 2008 - 21:53
Napisany 09 sierpnia 2008 - 22:11
Wez przestan pitolicruznicajest taka ze ich nieprzykrecisz tzn jak masz kontakty z warsztatem slusarskim to zrobia ci dystanse ze zmiana rozstawow czego niepolecam to tak jak bys kupil felgi od malucha i chcial zalozyc do mercedesa :smile: wsadz na alegro i sprzedaj badz oddaj tak po zatym jak by to przeczytal nasz kolega maro to by chyba niemogl zasnac dzisiaj :shock:
![]()

NIe jestem pewny, ale moze wystarczy kupic sruby plywajace :idea:
Zgadza sie.
bubiosz zmierz sobie jaki masz otwor w feldze.
Do omegi ma byc 65mm.
Jak masz wiekszy to musisz zalozyc pierscien centrujacy.
Jak mniejszy to trzeba roztarczac/rozferozwac.
I tyle

A jak sie boisz takich zabiegow to kupuj ode mnie :mrgreen:
PS. Na drugi raz, uzyj SZUKAJ

Napisany 09 sierpnia 2008 - 22:31
Napisany 09 sierpnia 2008 - 22:35
hahaha, a Ty jasnowidz i wiesz co on kupil ze mu radzisz ?co ty pierniczysz za bzdury Szynka, jak bys kupil fele i byl w takiej sytuacji jak on to ciekawe czy bys toczyl a ET to zapomniales jak niewiesz co kupil to poco mu doradzasz ja mu doradzilem na logike co ma zrobic a to ze masz felgi to kazdy wie juz dlugo :razz:
Wiec skoncz.
A co do ET, to na felgach powinno byc napisane, a jak nie to szukaj na necie.
Prosze o klodke, bo kolega PYSIO jakis podjarany

Napisany 09 sierpnia 2008 - 22:39

Napisany 10 sierpnia 2008 - 22:39
A tak na poważnie to śruby pływające to dobre rozwiązanie 5x110 <<->> 5x112 można spokojnie stosować rozwiązanie całkiem bezpieczne - ps. temat wielokrotnie przerabiany na forum szukajka się kłania.
Co do otworu to z tego co pamiętam ma być 65,1 :-)
Jeśli chodzi zaś o pierścienie centrujące to nie zgodze sie z opinią pysio1981, nic nie będzie biło - miałem, jeździłem, sprawdziłem - tylko dobrze dobierz wymiar

Napisany 11 sierpnia 2008 - 06:48
a i owszem ale niestety koszt nowych dobrej jakości to połowa ceny felgJeśli chodzi zaś o pierścienie centrujące to nie zgodze sie z opinią pysio1981, nic nie będzie biło - miałem, jeździłem, sprawdziłem - tylko dobrze dobierz wymiar
Napisany 11 sierpnia 2008 - 14:49
a i owszem ale niestety koszt nowych dobrej jakości to połowa ceny felg
Ale to chyba dystansów - bo pierścienie centrujące to koszt około 30 PLN za komplet. Ja mam jakieś z tworzywa - obecnie jadą już 2 sezon - i jest ok - nic nie bije, nie ma kłopotu z montażem/demontażem.
Napisany 05 października 2010 - 13:00
mam mozliwosc kupic bardzo ladny felunek ( narazie nie powiem jaki

i tez przydalyby mi sie chyba te sruby plywajace. bo rozstaw alu to 5x112.
wyjasni mi ktos dokladnie, w jaki sposob dzialaja te sruby plywajace??
koszt takich, to 160zl w znajomym sklepie (20szt.) do tego pewnie jeszcze pierscienie centrujace, ale to juz nna bajka

czekam na jakies rady, i z gory wielce dziekuje

pozdrawiam ze slonecznych niemiec

albo jednak dopisze. felgi to 18x8J i maja et35. bedzie ladnie pasic do Omeszki??
Napisany 05 października 2010 - 15:28
Może zastanów się nad dystansami ze zmienionym rozstawem śrub.
Napisany 05 października 2010 - 15:34

http://allegro.pl/dy...1245871889.html
mmmm, taki ladny felunek, i mialby przepsc.. cos musze wykombinowac, zeby je zalozyc..

Napisany 28 stycznia 2011 - 12:59
Wiem ,że jak dam śruby pływające to wejdą do OMKI ,ale czy muszę na każde koło komplet czy wystarczy po jednej pływającej?bo to chyba na jednym otworze tylko wychodzi przesunięcie ?
Miałem tak kiedyś w MAZDZIE 323F i było po jednej (tu akurat nakrętki pływające),ale tak już kupiłem.