Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Nie odpala, wskazniki nie dziajala, smierdzi spalenizna!!!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
17 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 07:51

Mam wielki problem, jechalem do pracy zatrzymalem sie przed pasami zaswiecila sie kontrolka aku, i wszystko zgaslo, rozrusznik kreci, samochod daje wrazenie jakby zaskakiwal ale nie odpala, wskazniki zgasly calkowicie zadne wskazowki ani kontrolki nie daja znaku zycia. wyswietlacz kompa dziala normalnie. czulem zapach spalenizny przez chwile, bezpieczniki sprawdzalem i ni zauwazylem zadnego walnietego (ani pod kolumna ani pod maska) nie wiem jak przekazniki.
Dodam ze przez kilka dni ostatnich mialem problem taki ze silnik slabo krecil jakby aku mial walniety ale przy kreceniu zaczynal coraz szybciej i odpalal, wczoraj sytuacja byla taka ze silnik w ogole nie chcial zakrecic i znajomy mowi zeby klemy przeczyscic, to tak zrobilem i oma do dzis do rana odpalala normalnie, normalnie krecila itd.
Co sie moglo zjarac albo co sie moglo innego popsuc,
........................

#2 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 30 lipca 2008 - 08:25

Wiesz co to mogło śmierdzieć..czasami jak masz brudne klemy czy coś to potrafi jakby się zaspawać klema z tym biegunem...i wytwarza się taki biały nalot...mogło to się zrobić a przez nawiew wpadł smród do kabiny i po krzyku..tak mi się wydaje :wink:

#3 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 08:31

ale silnik nie odpala, wskazniki nie dzialaja, a smrod bylo czuc bardziej pod maska przy podszybiu od strony aku tak mi sie wydaje przynajmniej

#4 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 08:41

sprawdź bezpieczniki te pod maska w skrzynce za auku może tam coś potopiło

#5 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 08:49

Sprawdze jeszcze raz dokladnie, ale szczerze mowiac to mam juz dosyc tego samochodu przez 3 miesiace bylo z nim wiecej problemow niz z 16 letnim golfem przez 1,5 roku to jest do ch**** nie podobne...... :censored: :censored: :censored:

#6 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 08:56

Sprawdze jeszcze raz dokladnie, ale szczerze mowiac to mam juz dosyc tego samochodu przez 3 miesiace bylo z nim wiecej problemow niz z 16 letnim golfem przez 1,5 roku to jest do ch**** nie podobne...... :censored: :censored: :censored:

tak ci sie trafiło, moja 14latka przez 1.5 roku nie zaskakuje nie wiadomo czym (odpukać) i nie daje powodów do narzekań ... w uzywanym aucie najważniejszy był poprzedni właściciel bo albo zgnoił albo dbał

#7 OFFLINE   omegarules

omegarules
  • 712 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 09:00

A czego się spodziewałeś? Skąpy dwa razy płaci :)

Twój post z początku marca:

Forum: Forum ogólne Wysłany: Sro 19 Mar, 2008 18:18 Temat: Nasze fury

Witam to ja sie przywitam bo na forum jestem nowy, i zakupilem ostatnio omege.
(...)
Kupilem auto za przyslowiowe grosze i teraz trzeba przy nim troszke porobic(...)

Teraz wiesz czemu kupiłeś auto za grosze? :)

#8 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 09:00

Ja w tym samochodzie zaczalem od remontu glowic i chlodniczki oleju, potem przyszedl czas na instalacje gazowa, w midzy czasie nie chciala odpalac i strzelilo w tlumik ktory rozerwalo, skrzynia biegow dziala tylko na 3 pierwszych biegach na D wlacza 4 ale przelacza sie w tryb awaryjny. Poprostu zadziwia mnie ten samochod i mam go dosyc, a kumpel ktory tez mial ome mi mowil zebym sie za to nie bral bo bedzie kosztowalo. :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:

#9 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 09:18

A czego się spodziewałeś? Skąpy dwa razy płaci

Twój post z początku marca:

Marioo napisał/a:

Forum: Forum ogólne Wysłany: Sro 19 Mar, 2008 18:18 Temat: Nasze fury

Witam to ja sie przywitam bo na forum jestem nowy, i zakupilem ostatnio omege.
(...)
Kupilem auto za przyslowiowe grosze i teraz trzeba przy nim troszke porobic(...)

Teraz wiesz czemu kupiłeś auto za grosze?

Tak ale pakujac w auto ok. 4000zl myslalem ze troche pojezdze bez przygod a przygody sie dopiero zaczynaja. za tyle co wlozylem i ile dlaem za ten samochod to kupilbym lepsze auto w podobnym roczniku, tu poprostu trzeba by wymienic wszytsko chyba pokolei. ja mam dosc nastepnym samochodem bedzie znowu golf, mialem juz 2 i nie mialem z nimi problemu.

#10 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 30 lipca 2008 - 09:30

Tak ale pakujac w auto ok. 4000zl myslalem ze troche pojezdze bez przygod a przygody sie dopiero zaczynaja. za tyle co wlozylem i ile dlaem za ten samochod to kupilbym lepsze auto w podobnym roczniku, tu poprostu trzeba by wymienic wszytsko chyba pokolei. ja mam dosc nastepnym samochodem bedzie znowu golf, mialem juz 2 i nie mialem z nimi problemu.

chlopie a co ty sie dziwisz ? kupiles szrot i tyle. myslales ze ktos ci dobre auto za darmo odda ? to tak zwana pozorna oszczednosc kupisz tanio - ale wlozysz duzo, a potem pier***** ze omegi sie sypia. Sypia sie jak wiele innych aut w tych rocznikach ale pamietaj ze skapy traci 2 razy, chciales przyoszczedzic a teraz masz tego efekty.

Wracajac do twojego tematu - sprawdz jakie masz ladowanie przy kreceniu.

#11 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 09:50

Kreci normalnie, silnik odpala i odrazu gasnie, i tak za kazdym razem, wskazniki na desce nie reaguja kontrolki nie zapalaja sie, bezpieczniki te ktore sa pod maska i pod kolumna sa ok.
wracajac do tego co kupilem to kupilem z uszkodzana uszczelka pod glowica i to zrobilem a ze sie sypie reszta dookola to nie wiem czemu tak jest teraz. co do kupna teo auta to beast, zanim je kupilem to rozmawialem z toba na priv i powiedziales ze za taka cene to bral bys w ciemno nawet jakbys mial silnik wymienic. ja silnik zrobilem a teraz sie elektryka wali :censored:

ps. czekam na odpowiedz w sprawie tematu a nie w sprawie tego jaki to zlom kupilem!

#12 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 09:53

sprawdz jakie masz ladowanie w momencie krecenia. moze regulator polecial.

#13 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 20:44

A może rozrusznik na tulejach się przekręcił i zaklinowała i teraz elektromagnes pali

#14 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 04 sierpnia 2008 - 07:08

Napiecie na aku jest 11,4 a podczas krecenia spada do 6-7?

#15 OFFLINE   markus

markus
  • 427 postów

Napisany 06 sierpnia 2008 - 11:23

Dziwię że że wogóle odpala.Normalne napięcie to 12,5v.Podczas zaplonu nie powinno spadać poniżej 9v.

#16 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 06 sierpnia 2008 - 13:53

Pewnie aku juz slaby, jak troche pokrecil wczesniej a nie byl doladowany.

#17 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 07 sierpnia 2008 - 21:47

Napiecie na aku jest 11,4 a podczas krecenia spada do 6-7?

aku martwy

#18 OFFLINE   Marioo

Marioo
  • 91 postów

Napisany 18 sierpnia 2008 - 14:49

Mechanik sie wzial sprawdzil i okazalo sie ze silniczek egr robil zwarcie i wywalalo bezpiecznik (ja nie znalazlem wywalonego ale dobra), oma juz jezdzi tylko ze egr odpiety narazie. Ciekawe co nastepne padnie?