Silikon uszczelni kolektor wydechowy ?
Napisany 14 lipca 2008 - 16:44
Napisany 14 lipca 2008 - 16:47
Witam a więc jest tak zamiast jednej szpilki miałem wkręconą śrubę i po roku odpadł łebek a co za tym idzie zaczęło się cykanie i tutaj moje pytanie czy silikon uszczelni na ok. miesiąc tą szczelinę bo taki mam termin u mechanika
po silnikonie to zaraz nie bedziesz mial sladu poza smrodem
Napisany 14 lipca 2008 - 17:07
niema takiego silikonu w sprzedaży który przetrwałby w tym miejscu dłużej niż 10 minutWitam a więc jest tak zamiast jednej szpilki miałem wkręconą śrubę i po roku odpadł łebek a co za tym idzie zaczęło się cykanie i tutaj moje pytanie czy silikon uszczelni na ok. miesiąc tą szczelinę bo taki mam termin u mechanika
Napisany 14 lipca 2008 - 20:14
Napisany 14 lipca 2008 - 21:11
a nie można poszukać jeszcze innego mechanikaCzyli kiszka jeździmy miesiąc dość głośno wielkie dzięki za wypowiedzi

Napisany 14 lipca 2008 - 22:12
Napisany 16 lipca 2008 - 10:12
A nie lepiej taką pastą do tłumików? Ja w zasadzie stosowałem to jak miałem nieszczelny wydech między kolektorem a rurą kolektorową i pomagało.
Dokladnie – pasta do klejenia tlumikow daje rade. Najlepiej taka z “wlosami” do zaklejania od zewnatrz, nie tylko do klejenia polaczen. Wyczysc dokladnie, naloz, poczekaj kilka godzin a jak wyschnie to odpal. Ona puchnie wiec na krotko powinno wytrzymac. U mnie przy zerwanej szpilce wytrzymalo.