Szyby....ciagle trzymanie przycisku
Napisany 09 lipca 2008 - 09:33
Mam maly problem z szybami elektrycznie zasuwanymi.Chodzi o to,ze jak sie wcisnie przycis,nastepnie zwoli,to szyby same pojada w dol,wzglednie w gore.Teraz mi sie zrobilo tak,ze aby szybe opuscic lub podniesc,musze ciagle trzymac odpowiedni przycisk,po puszczeniu przycisku szyba staje.
Dodam,ze cos takiego dzialo sie po odlaczeniu akumulator,ale po jakims czasie wracalo do normy.Teraz akumulatora nie odlaczalem i mam taki problemik.
Bede wdzieczny,jesli ktos mi cos doradzi:))
Pozdrawiam
JARO_FX
Napisany 09 lipca 2008 - 09:35
Witam szanownych uzytkownikow
Mam maly problem z szybami elektrycznie zasuwanymi.Chodzi o to,ze jak sie wcisnie przycis,nastepnie zwoli,to szyby same pojada w dol,wzglednie w gore.Teraz mi sie zrobilo tak,ze aby szybe opuscic lub podniesc,musze ciagle trzymac odpowiedni przycisk,po puszczeniu przycisku szyba staje.
Dodam,ze cos takiego dzialo sie po odlaczeniu akumulator,ale po jakims czasie wracalo do normy.Teraz akumulatora nie odlaczalem i mam taki problemik.
Bede wdzieczny,jesli ktos mi cos doradzi:))
Pozdrawiam
zamknij szybe i przytrzymaj jeszcze przycisk przez 2-3 sekundy, czynnosc powtorz z kazda szyba. masz w instrukcji obslugi nawet to opisane;)
Napisany 09 lipca 2008 - 12:21
Napisany 09 lipca 2008 - 12:24
Napisany 09 lipca 2008 - 12:25
Z jedną szybą cykl otwierania i zamykania musisz powtórzyć ok 3-5 razy. Wtedy będzie ok. To samo zrobić z szybami pozostałymi
o czym ty piszesz ? zamykasz - trzymasz dalej przycisk od zamykania, uslyszysz takie "pyk" w drzwiach i tyle. nic nie trzeba 3-5 razy powtarzac
Napisany 09 lipca 2008 - 12:38
Napisany 09 lipca 2008 - 12:54
Widocznie ja u siebie mam coś spitolone, bo aby zaprogramować aut. opuszczanie to muszę kilka razy opuścić i zamknąć szyby- właśnie 3-5 razy
sprobuj tym sposobem co napisalem.
Napisany 09 lipca 2008 - 14:04

Napisany 09 lipca 2008 - 15:23
adwokat nie żartuj, wystarczy raz tak zrobić z każdą szybą i dachem :idea:
Nie raz kolego,nie raz.Probowalem.
Czasami za raz chwyci,tym razem i dwa nie pomogly.
Zaraz powtorze,to z 5 razami,ale wydaje mi sie,ze i tak probowalem.No nic...nie bede gdybal
JARO_FX
Napisany 09 lipca 2008 - 16:29
Mi tam po jednym razie działają :mrgreen: Może kompa w samochodzie masz opóźnionego w rozwoju :razz:Nie raz kolego,nie raz.Probowalem.
Czasami za raz chwyci,tym razem i dwa nie pomogly.
Zaraz powtorze,to z 5 razami,ale wydaje mi sie,ze i tak probowalem.No nic...nie bede gdybal
Napisany 09 lipca 2008 - 16:52
w 4 omegach w jakich programowałem szyby i dach jeden raz wystarczyło wiec to trochę dziwne że u ciebie trzeba 5 razyNie raz kolego,nie raz.Probowalem.
Napisany 09 lipca 2008 - 19:19
Napisany 09 lipca 2008 - 19:32
Stalo sie to bez odlaczania aku.Po prostu dzialalo i przestalo.Na wszelki wypadek odlaczylem aku i podlaczylem ponownie,tez nic nie dalo
Ma ktos moze jakis pomysl????
JARO_FX
Napisany 09 lipca 2008 - 20:19
Panowie klapa.Nie dziala ani po 1,czy 2,nie dziala tez po 5 razach i pieciu sekundach.Cos Padlo i nie wiem co?
Stalo sie to bez odlaczania aku.Po prostu dzialalo i przestalo.Na wszelki wypadek odlaczylem aku i podlaczylem ponownie,tez nic nie dalo
Ma ktos moze jakis pomysl????
zrob tak. zaplon, zamknij drzwi, otworz okno na max, przytrzymaj, zamknij okno, przytrzymaj. jesli nie pomoze odlacz jeszcze raz aku i sprawdz. jesli nie to aso

Napisany 09 lipca 2008 - 20:59
naciśńij i TRZYMAJ guzik do czasuu zamknięcia okna i jest jeszcze taki charakterystyczny dzwięk takie "pyk"zrob tak. zaplon, zamknij drzwi, otworz okno na max, przytrzymaj, zamknij okno, przytrzymaj. jesli nie pomoze odlacz jeszcze raz aku i sprawdz. jesli nie to aso
w druga strone (otwarcia) to samo... i powinno działc
NIE WOLNO W CZASIE ZAMYKANIA I OTWIERANIA PUŚCIĆ PRZYCISKU
Napisany 10 lipca 2008 - 11:25

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i zyczę miłych wakacji
JARO_FX
Napisany 11 lipca 2008 - 16:59

Napisany 11 lipca 2008 - 18:08
ależ po co zamykac i otwieracNIE WOLNO W CZASIE ZAMYKANIA I OTWIERANIA PUŚCIĆ PRZYCISKU
jak miałem B i teraz w Bfl robię tak samo i szybki otwierają i zamykają się bez trzymania
przekręcam kluczyk (szyby wszystkie zamknięte) i po kolei przytrzymuję zamykanie jak "pstryknie " to następna szybka , a w dół to to juz same bez kombinacji jadą
a szyber w B musiałem otworzyć do końca wcisnąć pokrętło i przytrzymać a teraz (tylko na zamkniętym dachu) tylko wciskam pokrętło chwile trzymam (aż przestanie jeździć góra dół) i wsio huuuuula :yes_yes: :bigok:
Napisany 11 lipca 2008 - 19:09
Spodziewalem się.ze Pan serwisant faktycznie wezmie kompa,czy jakiegos testera i na "sztywno wstuka" takowa funkcje
JARO_FX