wywala bezpiecznik
Rozpoczęte przez
jaco73
, 04 cze 2008, 20:43
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 czerwca 2008 - 20:43
witam wszystkich,czy spotkał się ktoś z takim cudactwem - włączam przycisk klimy a tu wywala bezpiecznik w skrzynce pod kierownicą,wizualnie obleciałem tu i ówdzie ale na nic ciekawego nie natrafiłem,pewnie jest zwarcie ale gdzie tego szukać ,może ktoś chciałby udzielić mi jakiejś wskazówki?
Napisany 05 czerwca 2008 - 00:13
witam wszystkich,czy spotkał się ktoś z takim cudactwem - włączam przycisk klimy a tu wywala bezpiecznik w skrzynce pod kierownicą,wizualnie obleciałem tu i ówdzie ale na nic ciekawego nie natrafiłem,pewnie jest zwarcie ale gdzie tego szukać ,może ktoś chciałby udzielić mi jakiejś wskazówki?
spalona cewka na sprezarce
Napisany 07 czerwca 2008 - 14:50
no wielkie dzięki,wszystko się zgadza,byłem u elektryka i ustalił prawie to samo tyle że to sprzęgiełko ale on sprężarki nie tyka, więc teraz zastanawiam się czy skoro we wrześniu zeszłego roku miałem sprężarkę regenerowaną to i teraz czeka mnie spory wydatek z kupnem nowej ,czy może w jakiś sposób można tylko naprawić samo sprzęgło bez wielkich kosztów
Napisany 21 października 2008 - 15:36
Witam Szanownych forumowiczów. Jako że temat dotyczy bezpiecznika chciałbym zapytać Was co mogłoby być powodem ze w momencie kiedy silnik łapie temperaturę blisko 100 st i włączają się wentylatory elektryczne w tym momencie wywala bezpiecznik pompki paliwa?Poza tym przy tak ciepłym silniku występuje sporadycznie czkawka?W tej chwili auto stoi u mechaników i z tego co widzę prędzej wrośnie w ziemię niż znajdą usterkę :bad: więc może tutaj znajdę jakąś wskazówkę?A jeżeli chodzi o błędy-brak niestety(oprócz 92)
Napisany 21 października 2008 - 16:13
jaco73, to Ci powiem że mógł Cię przewalić mechanik tak jak mnie chciał. Tzn tak samo mi wywalało bezpiecznik po włączeniu klimy każdy mówił że sprężarka a ja wszedłem pod samochód z ciekawości i zobaczyłem......przetarty przewód zaraz za wtyczką która idzie do sprężarki..zaizolowałem i co..??No i oczywiście wszystko działa bezpiecznik się nie pali..
marek s, Tobie też bym proponował posprawdzać przewody czy nie jest gdzieś przetarty czy coś....Pozdrawiam
marek s, Tobie też bym proponował posprawdzać przewody czy nie jest gdzieś przetarty czy coś....Pozdrawiam
Napisany 21 października 2008 - 19:36
miachal.... co nie oznacza że wszyscy mechanicy chca od razu przekrecic akurat u ciebie przetarł sie przewód natomiast wiekszosć przypadków to przepalenie( stopienie- zwarcie) cewki sprzegła lub przerwa w obwodzie zabezpieczenia termicznego w cewce sprzegła. nie mozna od razu mierzyc wszystkich jedna miarą....