nierówna praca silnika i odczuwalne wibracje
Napisany 02 czerwca 2008 - 16:28
Dodam że przed nabiciem klimy tego problemu nie było (przed nabiciem było mało czynnika w układzie), a klima de facto działa i chłodzi dobrze.
Przeszukałem forum ale nic na ten temat nie znalazłem, czym może to być spowodowane.
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]
Napisany 02 czerwca 2008 - 16:30
Od momentu nabicia układu klimatyzacji mam dziwny problem. Kiedy klima jest wyłączona to wszystko jest ok, natomiast po włączeniu - silnik po krótkim czasie zaczyna nierówno pracować, po obrotomierzu tego nie widać, czuć to zarówno na biegu jałowym podczas postoju na światłach jak i podczas jazdy (w trasie już minimalnie) - słychać taki dziowny przydźwięk spod maski, lekkie wibracje silnika. Po nacisnięciu przycisku ECO - po chwili praca silnika się wyrównuje.
Dodam że przed nabiciem klimy tego problemu nie było, a klima de facto działa i chłodzi dobrze.
Przeszukałem forum ale nic na ten temat nie znalazłem, czym może to być spowodowane.
sprezarka albo ktorys z wentylatorow robi obciazenie
Napisany 03 czerwca 2008 - 07:28
Okazuje sie że wszystko wygląda ok.Luzu na wentylatorze klimy nie stwierdziłem,płaty wszystkie z wentylatora nie połamane.Chyba tak już musi być.
Napisany 03 czerwca 2008 - 10:58
Napisany 05 czerwca 2008 - 16:34
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]
Napisany 01 czerwca 2011 - 07:28
Napisany 01 czerwca 2011 - 19:34
Wymieniłem profilaktycznie obie poduszki pod silnikiem i nie pomogło.Witam kolegów. Zdaje się ,że mam ten sam problem. Przy wyłączonej klimie jest bardzo do brze, natomiast po załączeniu są wibracje. Czy ktoś rozwiązał problem?.
Napisany 01 czerwca 2011 - 20:16

Zaczyna wpadac w wibracje po włączeniu klimy. Myślę osobiście ,że to może jednak być kończące się łożysko na sprężarce.
Napisany 20 czerwca 2013 - 19:51
Napisany 08 lipca 2013 - 00:16
klima sprawna nabita szczelna odgrzybiona, jakis miesiac temu wymieniony napinacz bo przy wlaczonej klimie na wolnych obrotach drgał pasek i slychac bylo terkotanie jakby ktos kijem po szprychach naparzał, po wymianie cisza, teraz problem wydaje sie powrocil, z tym ze pasek nie drga jest napiety a drganie slychac tylko we wnetrzu auta problem pojawia sie na wolnych obrotach i dodam jeszcze ze gdy wlaczy sie wentylator od klimy terkotanie ustaje, went. wyl sie i zas terkocze. Napinacz nowy INA moze byc wina np naciagnietego- zuzytego juz paska? bo jeo jescze nie wymienialem, jest miejscami lekko popekany
Napisany 08 lipca 2013 - 10:50
Napisany 08 lipca 2013 - 13:39