Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jak wysłać felgi z oponami...?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   piotr027

piotr027

Dwie Omegi-jedna Edytki

• 604 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 16 października 2006 - 17:08

jak w temacie......chciałbym wysłać felgi z oponami jakąś firmą kurierską.....ma być tanio ,no i jak to zapakować ?

#2 OFFLINE   elcoruso

elcoruso
  • 141 postów

Napisany 16 października 2006 - 17:27

Ja kiedyś wysyłałem.
1. Pakowanie - ułozyłem koła jedno na drugim, opakowałem kartonami, owinąłem folią do palet, kartony powrzucałem też do środka felg.
2. Wysyłka i ceny - my mamy podpisaną umowę z Rabenem więc kosztowała mnie wysyłka do Warszawy 65 zł netto.

#3 OFFLINE   bartas

bartas
  • 135 postów

Napisany 17 października 2006 - 08:04

unikaj "Stolicy" jak ognia! pierd... partacze !

#4 OFFLINE   piotr027

piotr027

Dwie Omegi-jedna Edytki

• 604 postów

Napisany 17 października 2006 - 14:47

dzięki chłopaki.........

#5 OFFLINE   Nosek86

Nosek86
  • 209 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 grudnia 2008 - 20:20

sie dopisze... firma w której pracuje ma umowę z DPD... czasem daja **** ale rzadko wszystko sie da załatwić przez telefon co z dhl-em nie koniecznie... miły kontakt...ak sie nie możesz dodzwonić na centrale np.do warszawy dzwoń gdzieś na zadupie!!! polecam wschód nudzą sie a załatwicie to samo :) sedno sprawy nasza umowa to paczka do 31kg na terenie polski + 12.50zł +vat:) DHL polecam przy kruchych rzeczach... mnie normalnie kosztuje do 31.5kg 18zł przy nie standardzie gdzie paczka jedzie bezpiecznie w koszu ale cena+50%.. dla klienta z ulicy podstawa do 11kg to bodajże 37zł - DHL

siódemka odpada prawie niegdy nie wyrabiają sie w 24h... chyba że w stolicy... nie u mnie.... gls spoko czasem obsówy ale drodzy są..ups porażka...opek tak samo...tnt..hmm jak chcecie legalnie fajerwerki wysyłać:) innym sie poprostu nie mówi co jest w paczce:)

#6 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 28 grudnia 2008 - 15:52

Nosek, ale tylko firmy mają tak fajnie. Od osób prywatnych nie zabierają, chyba, że mieszka się w tym samym mieście, co centrala i się to do nich zawiezie, ale to i tak nie ze wszystkimi firmami kurierskimi da się to tak załatwić. OPEK chciał ode mnie wziąść bez umowy, ale musiałbym im to powieźć do Kalisza, a to 60 km ode mnie, więc wysłałem pocztą. Co do dużych paczek jak np. felgi, to jest problem z pocztą, niekoniecznie odbierają takie duże pakunki.