witam. z tyłu hałasuje mi łożysko w prawym kole no i przymierzam sie do wymiany a chciałem sie dowiedzieć jak to jest w omedze 2000r czy łożysko jest razem z piastą czy tylko łożysko można wymienić???? i czy we własnym zakresie da rade wyminić czy trzeba jechac do mechaniora z tym??? moze wiecie jakie sa koszty??? z góry wielkie dzięki pozdrawiam:D

łożysko tył omega B FL
Rozpoczęte przez
rumak
, 25 maj 2008, 22:04
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 25 maja 2008 - 22:04
Napisany 25 maja 2008 - 22:22
Z tyłu można wymienić samo łożysko, koszt łożyska SKF to ok 150zł (u Stachowiaka), na wymianę polecam jechać do jakiegoś mechanika, samemu można się przy tym sporo namęczyć - gdzieś na forum ktoś już opisywał procedurę wymiany łożyska z tyłu - poszukaj.
Napisany 26 maja 2008 - 07:04
zanim kupisz u Stachowiaka to poszukaj u siebie na miejscu bo ja kupiłem w firmie gdzie wymieniałem i zapłaciłem 140-150 zł (kombiak) a u stachowiaka jeszcze przesyłka wchodzi w grę
samemu można dać rade jesli sie ma przyzwoicie wyposażony garaż i więcej niż troche narzędzi ale jest to całkowicie nieopłacalne bo wymiana w moim przypadku kosztowała 70 zł i 4 godziny
samemu można dać rade jesli sie ma przyzwoicie wyposażony garaż i więcej niż troche narzędzi ale jest to całkowicie nieopłacalne bo wymiana w moim przypadku kosztowała 70 zł i 4 godziny
Napisany 26 maja 2008 - 09:36
dobra dzieki jak kupie łożysko dam znac ile kosztowało;] pozdrawiam
Napisany 26 maja 2008 - 09:46
150zł za łożysko na tył to nie jest atrakcyjna cena. U mnie w Toruniu, w sklepie Opla łóżysko SKF do twojego auta kosztuje 129zł.
Poza tym z tego co zdążyłem się zorientować to większość części mam taniej u siebie na miejscu, niż u Stachowiaka.
Poza tym z tego co zdążyłem się zorientować to większość części mam taniej u siebie na miejscu, niż u Stachowiaka.
[center:50fb7585b3]
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]
Napisany 26 maja 2008 - 11:49
tez jestem z Torunia. a po znajomości brat mi załatwił orginał za 70zł a zaminnik 40 ale oczywiście wziąłem orginał ;]